Iron Maiden Bulgaria Forum
Литература...Какво четете в момента? Какви &#1 - Printable Version

+- Iron Maiden Bulgaria Forum (https://ironmaiden-bg.com/forum)
+-- Forum: Iron Maiden - България (https://ironmaiden-bg.com/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Общи приказки (https://ironmaiden-bg.com/forum/forumdisplay.php?fid=15)
+--- Thread: Литература...Какво четете в момента? Какви &#1 (/showthread.php?tid=296)

Pages: 1 2 3

Литература...Какво четете в момента? Какви &#1 - Eddi - 13th July 2008

Хайде да видим кой какви книги чете и какви автори харесва?

Аз сега съм на Престъпления и наказания на Достоевски. Иначе си падам фен на Кинг.

Литература...Какво четете в момента? Какви &#1 - Dragontear - 13th July 2008

От доста време не съм чел книга... просто не ми достига свободно време, но последното нещо което прочетох обстойно и ми направи много силно впечатление бяха романите Черната Стрела и Островът на Съкровищата

Литература...Какво четете в момента? Какви &#1 - The beasT - 13th July 2008

Хех Черната стрела съм я чела толкова много пъти...

Иначе преди 2 дена завърших разказите на О.Хенри.. любим писател, страхотни истории <3 и сега пак си търся нещо на Тери Пратчет.. трябва да се ходи скоро до книжарницата в Мола.. мхммм Smile

Литература...Какво четете в момента? Какви &#1 - Leviatan - 14th July 2008

"престъпление и наказание" - невероятна книга, четох я навремето като задължителна и стигнах до половината, вече към 10-и клас пак я подхванах и тогава я разбрах. Сега съм на Паулу Коелю, от два месеца чета една негова книга за пътя до Компостела, но като че ли не съм на тази вълна и четенето върви доста тегаво...

Литература...Какво четете в момента? Какви &#1 - Eddi - 14th July 2008

ами то и на мен ми "Престъпления и наказания" ми е задължителна, но взе да ми става все по-интересна и по-интересна. Наистина малко трудно върви, ама какво да се прави, стилът, на който е написана, е малко тежък.

Литература...Какво четете в момента? Какви &#1 - Leviatan - 14th July 2008

Eddi Wrote:ами то и на мен ми "Престъпления и наказания" ми е задължителна, но взе да ми става все по-интересна и по-интересна. Наистина малко трудно върви, ама какво да се прави, стилът, на който е написана, е малко тежък.

Много мъка има в руският народ, затова я давят тази мъка във водка...но книгата колкото и тежък стил да има, толкова по-добре описва и тогавашната реалност и най-вече този идеал който се явява основен в нея. А и въпроса за избора стои винаги на дневен ред. Ама защо говориш в мн.число? Аз винаги съм я знаел като "Пресъпление и наказание".
А като си на руска вълна горещо ти препоръчвам "Майстора и Маргарита", ако не си я чел вече де! Ей тва е страшно четиво! Просто я прочети и ще видиш за кво става на въпрос!!!

Литература...Какво четете в момента? Какви &#1 - Perfect Stranger - 14th July 2008

Оооо, Месир Воланд... Наистина страхотна книга. Челя съм я Н пъти.
Аз също имам голяма слабост към руската литература. Вярно, че ни караха навремето да ги учим задължително, но много ми паснаха и съм се ровила и по собствена инициатива. Даже 92-94 г. учих руски факултативно, за да си го поддържам. А поезията? Оттогава съм влюбена в Ахматова.
Бийстче, не знам чела ли си Чудомир. Вкъщи наред с О Хенри, той е нпа голяма почит.
И накрая да се изкажа по темата - последно четох последната книга за Емил Боев на Богомил Райнов. Напоследък чета е-книги, защото цялата ни библиотека остана в предната къща.

Литература...Какво четете в момента? Какви &#1 - The beasT - 14th July 2008

На Чудомир съм чела изключително малко.. някъде 4-5 разказа Confusedad: Но определено ми харесва много.. Но благодаря ^^ ето какво ще чета сега ^^

Иначе трябва доста да допълня за едно от моите най-любими хобита хD
Обичам фентъзита и фантастики.. Както и любимите ми криминални романи. Почитателка съм на Агата Кристи ^^ Всъщност чета всякакви книги и винаги се радвам на нещо ново. Smile На Стивън Кинг съм чела доста от разказите (велики са, определеноWink, но любимата ми негова книга все пак си остава "Мъртвата зона". Иначе.. преди време бях ужасно полудяла фенка на всичките "Хари Потър" хD Дори родителите си успях да зарибя Huh Но.. последната книга ме разочарова и ми мина хD. :dry: Други любими книги.. поредицата "Винету" Big GrinBlush Както по-горе споменах "Черната стрела" на Робърт луи Стивънсън съм я чела ужасно много пъти хD..

Ммм обожавам да чета и поезия ^^ Никола Вапцаров, Христо Смирненски, Ботев, Вазов.. но това май не е за тук Big Grin Е, Вазов,.. но както и да е.. много се раздърдорих О.о

Ако ми препоръчате нещо ново, ще съм благодарна Smile

Литература...Какво четете в момента? Какви &#1 - Perfect Stranger - 14th July 2008

Заповядай - Майстора и Маргарита в е-вариант. Любо ме насети за нея и си я препрочитам напосоки. Сигурно ще ти допадне, щом обичаш фентъзи. Наистина страхотна книга. За пръв път я прочетох в 9-ти клас някъде и всеки път като я препрочитам през годините, откривам по нещо, което ме докосва по нов начин.

Литература...Какво четете в момента? Какви &#1 - Eddi - 14th July 2008

Leviatan, прав си. Грешката е моя, просто така съм си свикнал.
Иначе друг любим автори ми е Рей Бредбъри. От българските много харесвам Николай Хайтов, Йовков също има невероятни разкази. А и щях да забравя- "Пътища за никъде" на Богомил Райнов. Невероятна книга, който не я е чел горещо му я препоръчвам.