Iron Maiden Bulgaria Forum
30 години от издаването на албума Iron Maiden - Printable Version

+- Iron Maiden Bulgaria Forum (https://ironmaiden-bg.com/forum)
+-- Forum: Iron Maiden - България (https://ironmaiden-bg.com/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Iron Maiden (https://ironmaiden-bg.com/forum/forumdisplay.php?fid=13)
+--- Thread: 30 години от издаването на албума Iron Maiden (/showthread.php?tid=505)

30 години от издаването на албума Iron Maiden - Dr. Feelgood - 14th April 2010

На 14 април преди точно 30 години, в музикалните магазини във Великобритания се появява дългоочаквания дебютен албум на Iron Maiden. Албум дал ни класики като Phantom of the Opera, Running Free, Iron Maiden, Sanctuary. Албум разкрил на всички, че това е една специална група от самото начало, предопределена да стори големи неща. Това е и официалното представяне на Eddie, понеже на обложката на сингъла Running Free, появил се два месеца по-рано, той е доста прикрит, за да не се разкрива външния му вид преди появата на албума. За мен лично, този албум винаги ми е навявал асоциации за буйните начални години, когато групата е пленявала със своята енергия по време на участията си из различните малки клубове в Лондон. И макар продуцирането да не е много добро, албумът определено носи бунтарския дух на младите флагмани на NWOBHM.

Следващият кратък материал беше поместен в тазгодишното февруарски издание на списание Classic Rock, което беше посветено на 1980 и всички страхотни рок и метъл албуми излязли през нея година.

Април 1980г. Iron Maiden издават едноименния си дебютен албум. Той се изкачва до четвърто място в британските класации и изведнъж NWOBHM е сериозна търговска сила. Това е повече от това, за което само са си мечтали да постигнат. "Това, което се опитваме е да пренесем нашата енергия от изпълненията ни на живо в студиото – споделя басистът Steve Harris, само два месеца по-рано. – Ние знаем, че песните са достатъчно добри, но присъствието ни в студиото е ново изживяване за нас, към което трябва да се адаптираме, както с всяко друго ново предизвикателство."

"Дори не си и помисляме, че ще станем рок звезди – добавя вокалът Paul Di’Anno. – Нашата мечта винаги е била да направим албум. Сега това се превръща в реалност!"

Iron Maiden се превърнаха в знаменито вдъхновение за бъдещите поколения. Но през 1980 всичко е било свързано с това, младите лидери на NWOBHM, да оправдаят очакванията на феновете и медиите.

"Все още не мога да повярвам - възкликва китаристът Dennis Stratton, в деня, в който албума попада в класациите. – Мога да си позволя да купя пиене за всички!"

Докато успехът променя статута на Maiden от изгряващи млади надежди, на големи претенденти за челните позиции, Harris не е доволен от продуцирането. "Не ми хареса начина, по който звучи дебюта ни - признава той. – [Продуцентът] Will Malone не разкри нашата истинска същност. Бих желал да върнем времето назад и да го запишем наново."

В много отношения, този първи албум на Iron Maiden беше основата за всичко, което се случи в метъла през следващите три десетилетия. Той даде тон, постави стандарта и хвърли ръкавица на останалите групи. "Имам послание към всички останали - обяви Di’Anno през 1980 – Iron Maiden ще ви докопа."

30 години от издаването на албума Iron Maiden - Ludnichar - 14th April 2010

Честит юбилей! :rockdevil:

30 години от издаването на албума Iron Maiden - Maidencheto - 14th April 2010

Честито!UP THE IRONS!!!:wub:

30 години от издаването на албума Iron Maiden - Xplode - 15th April 2010

Честит Юбилей!!! Дано са живи и здрави и да ни радват още толкова години!!! :edtroop: UP THE IRONS!!

30 години от издаването на албума Iron Maiden - bruce_666 - 16th April 2010

Кралете на хеви метъла, това са били винаги те за мен и такива ще си останат завинаги. Smile

30 години от издаването на албума Iron Maiden - Кико - 16th April 2010

bruce_666 Wrote:Кралете на хеви метъла, това са били винаги те за мен и такива ще си останат завинаги. Smile

Само да не те чуе Джоуи Ди Майо,защото ще си направи харакири с викингско копие или ще си смачка главата с чука на Бог Тор :laugh:
Иначе си прав -най-великите са :rockdevil: