Iron Maiden Bulgaria Forum
PODCAST Iron Maiden Bulgaria - Printable Version

+- Iron Maiden Bulgaria Forum (https://ironmaiden-bg.com/forum)
+-- Forum: Up The Irons (https://ironmaiden-bg.com/forum/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Forum: Website (https://ironmaiden-bg.com/forum/forumdisplay.php?fid=19)
+--- Thread: PODCAST Iron Maiden Bulgaria (/showthread.php?tid=706)PODCAST Iron Maiden Bulgaria - Dragontear - 17th November 2012

Здравейте, Вчера ми хрумна много интересна идея....Напоследък забелязвам в много сайтове да на навлиза понятието PODCAST...

Metal Hammer го правят от доста одавна

http://www.metalhammer.co.uk/category/podcast/#null

Попаднах и на маиден сайт само с PODCAST-и където фенове музиканти итн се събират и споделят мнение за отделни албуми песни итн

http://theironmaidenpodcast.podomatic.com/

Смятате ли че подобно нещо ще е интересно на нашия сайт и мислите ли че ще можем да ви запознаем с интересни неща... Какво бихте искали да чуете и от кой.

Лично аз смятам, че би било интересно ако се направи качествено и интересно

Кой би искал да се включи и според вас на английски или български трябва да е. Или и на двата езика да го правим.

Очаквам мнения


PODCAST Iron Maiden Bulgaria - novakova - 18th November 2012

Добра идея и понеже сме си Българи Юнаци,май е по-добре на БГ.


PODCAST Iron Maiden Bulgaria - mickthomson - 18th November 2012

Аз също смятам, че най-добре ще е да е на български. Добре ще е също, ако се разпространява и по други сайтове, а не само тук.
В момента имам предостатъчно свободно време, така че съм готов да помогна.


PODCAST Iron Maiden Bulgaria - Dragontear - 18th November 2012

Ами за други сайтове незнам къде може... Все пак е PODCAST на нашия сайт.

То ще е нещо като радио предаване
и мисля че веднъж месечно за около 1 час е добре ..

Какво искате да чуете в подобен PODCAST?


PODCAST Iron Maiden Bulgaria - mickthomson - 18th November 2012

Dragontear Wrote:Ами за други сайтове незнам къде може... Все пак е PODCAST на нашия сайт.


Сега, като се замисля наистина е така... просто съм малко бос в това отношение с PODCAST.

Що се отнася до какво искаме да чуем - знам ли, ревюта на албуми; концерти, ако щеш; интервюта, но тук ще е хубаво, ако се намери оригинален запис и ни позволят да го ползваме, а не просто да четем интервютата от сайта...


PODCAST Iron Maiden Bulgaria - Leviatan - 19th November 2012

Идеята е добра, но предполага и сериозна подготовка. Присъединявам се към мнението,че на български език ще е най-удачно. На мен би ми било интересно да има пълни ревюта на албуми, но да е като дискусия...по- интересно ще е двама или повече хора да изказват своите виждания за някой албум-за и против,сравнения и прочее..Би било интересно и да има и малко известни факти за групата,членовете и близките около бандата хора от сорта на технически екип,сигурно са пълни с любопитни истории около турнета и концерти, но това май ще е по-сложно да се осъществи. Друго което ми хрумва като нещо, което искам да чуя е музиканти вдъхновени от Мейдън да говорят за това как именно са се вдъхновили от някое парче,албум или каквото и да е там..Най-вече като се замисля ми се иска да има и разговор около лириките- да речем песен вдъхновена от книга- и някой просто да разкаже и за самата книга пък и не само книги- филми, исторически събития и личности..ей такива неща!


PODCAST Iron Maiden Bulgaria - Dr. Feelgood - 21st November 2012

Добра идея, която иска добра подготовка и избистряне на концепцията. Ще напиша мнение по-късно. Желателно е повече хора да си изкажат вижданията около начинанието, за да се отсеят подходящите идеи.


PODCAST Iron Maiden Bulgaria - Dr. Feelgood - 21st November 2012

Един въпрос, на който трябва да се отговори в самото начало: Каква е целта на този подкаст?
Популяризиране на Maiden? Популяризиране на фен клуба? Да си чешем езиците колко велик е даден албум на Maiden? Да се правим на някакви журналисти с ревюта на албуми?
Всичко това изисква ясни отговори, за да не се изпадне в ситуация трима човека от фен клуба да коментират нещо и подкаста да се слуша от други 10 човека от фен клуба. Да, в началото сигурно ще е такава ситуацията, но трябва да имаме ясна идея къде искаме да отидем с това начинание.

Ето и моето мнение по определени въпроси:

1. Език
В началото нека да е на български, за да видим как ще тръгне цялата инициатива, а и все пак се целим предимно в българската аудитория... поне за сега Smile На по-късен етап може да направим нещо и на английски като тогава да включим в разговорите и фенове от чужбина. Ако това се случи естествено, че е добре да се преведат след това дискусиите на български за тези, които не се чувстват достатъчно комфортно с английския.

2. Времетраене
По-добре да е по-кратко и по-често, от колкото дълго и един път в месеца. В началото може да се пробва с нещо от сорта на 10-15 минути два пъти месечно. Това зависи много и от темите, които ще се дискутират. Защото, ако няма какво да се каже няма смисъл да се запълва подкаста с някакви глупости, колкото да се каже, че го има.

3. Теми за дискусия
Ето това е най-важното нещо за реализирането на начинанието. Дали ще се дискутират неща единствено около Мейдън ? Дали ще се дискутират албуми? Дали ще се дискутират концерти? Дали ще се дискутират новини?

Естествено, че трябва да се наблегне на нещата от лагера на Maiden. Ако решим да има коментари на студийните албуми е удачно това да стане около датата на издаването им.
Също така може да се изкоментират по-значимите турнета в отделни издания на подкаст-а. Отделно ще се наблегне на настоящето турне, интересни концерти от него и т.н.

Ревюта на албуми е добра идея само, че на кои групи ??? Да се наблегне на групи с подобно звучене до Maiden сякаш е най-разумното решение като за начало, за да може да се дискутират неща, които биха вълнували повече хора. Същото важи и за новини и концерти... трябва ясна идея какво си заслужава да се дискутира.


Ей това са разните неподредени мисли, които се въртят на прима виста в главата ми. Smile

Призовавам отново повече хора да изкажат мнение, за да се получи един своебразен brainstorming. Няма правилно и грешно мнение, правилна или грешна идея, така че смело пишете, каквото ви хрумне Smile


PODCAST Iron Maiden Bulgaria - Dragontear - 27th November 2012

1. Език
И според мен в е добре първоначално да го стартираме на БГ

2. Времетраене. Спреде мен веднъж месечно.. между 40-60 мин е ОК

3. Теми за дискусии

Според мен ще е добре да посвещаваме всеки подкаст.. и в него да разказвам интересни факти около песните написването.. и какви са изториите зад песните, обложката и текстовете..

Да се обърне внимание и на турнето .. както и ценните бутлези от този период...

Също така и колекционерските не6та от периода...

Също така и статистики.. до кое място стига албума в класации итн

Някакви такива любопитни информации и факти