Thread Rating:
  • 11 Vote(s) - 2.18 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Групите, които имитират Maiden
Леко ми се струва, че изменяте темата. В интерес на истината няма групи, които да копират Maiden. Има много такива, които са повлияни от техния начин на свирене, но такива, които пряко да ги копират няма. Руснаците Ария в първите си три албума доста се доближават до Maiden, но в по-късните си издания доста променят начина си на свирене. Любопитен факт е когато Maiden отиват за пръв път в Русия и се срещат с Ария. Тогава Брус задава въпроса на Кипелов "Значи ти съм аз"? Що се отнася до кавърите - там всеки може да има мнение. Лично аз предпочитам някоя група да направи свой вариант на песента отколкото да копира сляпо оригинали. Много фенове на The Who сигурно също се дразнят на кавъра на My Generation, но не може да се отрече, че Maiden са я направили изключително интересно в своя си вариант.
Reply
неска на Феста в Пазарджик, една БГ(те сичките бяха БГ-деWink, заби доста добре Мейдън. испраскаха : Iron Maiden - Be Quick Or Be Dead; Iron Maiden - Fear Of The Dark; Iron Maiden - No more lies; Bruce Dickinson - Tears Of The Dragon
доста добре ги изпълниха :rockdevil:. ама ся утрепете ме не мога да се сетя името на групата, как се казваше....... Blush
I'm an FC member!
04.06.07(BG)...02.08.08(GR)...10.02.09(SRB)...14.08.10(HU)...15.08.10(RO)...16.06.14(BG)...30.07.16(RO)...24.04.17(DE)...20.07.18(GR)...22.07.18(BG)... 10/11.08.18(UK)...22.05.22(CRO)...24.05.22(SRB)...02.07.22(DE)...13.07.22(BG)...
Reply
Между другото те Ария и шрифта им е много подобен на този на Мейдън.
Reply
Един веднъж ми каза , че The Trooper е песен на Children of bodom , а Maiden им правили кавар.:D:D:D
P.S:После каза същото и за Fear of the dark :no::no:
..::[SIGPIC]D:\Prince of persia\Sofia_Clan.jpg[/SIGPIC]::..
Reply
eddie94 Wrote:Един веднъж ми каза , че The Trooper е песен на Children of bodom , а Maiden им правили кавар.Big GrinBig GrinBig Grin
P.S:После каза същото и за Fear of the dark :no::no:

Как се прекаляваWinkWinkWink
Reply
Групата, която копира "Iron Maiden" e "The Iron Maiden's".

Има сносни кавъри на мейдън от Iced Earth.

Сещам се и за едни пичове: Хаммърсмит, които доста яко свирят мейдън.

А най съжалявам, че не помня линка на едно клипче, в което някви бастуни в някво даскало, правят ебаси зверския кавър на 2минутес2миднайт
Not everyone likes metal - FUCK THEM !!!
Reply
Такам, тази тема ми напомни да се разровя из един диск Great Metal Covers и ето какво открих:
- Arch Enemy - Aces High
- Dofka - Powerslave
- Avalanch - Run to the Hills
- Cradle of Filth - Hallowed be thy Name
- Dungeon - Caught Somewhere in Time
- In Flames - Murders in the Rue Morgue
- Eternal Tears of Sorrow - Flight of Icarus
- Etheral - Fear of the Dark
- Dark Tranquility - 22 Acacia Avenue
- Lord Belial - The Trooper
- Graveworm - Fear of the Dark
- Iced Earth - The Number of the Beast
- Sonata Arctica - Die With Your Boots On
- Sentinel - Moonchild

На мен лично ми харесаха много малко от тях; и защо повечето са death или black metal групи!? :blink: :dry:

Btw това е един малко странен кавър, но: :w00t: http://www.youtube.com/watch?v=L9PMTes0f7M
Reply
Случайно попаднах в Интернет на една бразилска банда - Children of the beast - свирят само кавъри на Maiden ( вокалът им го докарва повече на Michael Kiske, отколкото на Dickinson); a сайтът им е "разходка" из A Matter Of Life & Death
Reply
Fly_with_Dragon Wrote:Такам, тази тема ми напомни да се разровя из един диск Great Metal Covers и ето какво открих:
- Arch Enemy - Aces High
- Dofka - Powerslave
- Avalanch - Run to the Hills
- Cradle of Filth - Hallowed be thy Name
- Dungeon - Caught Somewhere in Time
- In Flames - Murders in the Rue Morgue
- Eternal Tears of Sorrow - Flight of Icarus
- Etheral - Fear of the Dark
- Dark Tranquility - 22 Acacia Avenue
- Lord Belial - The Trooper
- Graveworm - Fear of the Dark
- Iced Earth - The Number of the Beast
- Sonata Arctica - Die With Your Boots On
- Sentinel - Moonchild

На мен лично ми харесаха много малко от тях; и защо повечето са death или black metal групи!? :blink: :dry:

Btw това е един малко странен кавър, но: :w00t: http://www.youtube.com/watch?v=L9PMTes0f7M
Това на Avalanch не е лошо.Останалото е пълна скръб.За да правиш Мейдън трябва да имаш вокал - повечето групи в тея жанрове не разполагат с такъв или поне не с такъв,който да може да пее.
Кавъра на Икаруса беше едно от най-лошите неща,които съм чувал,както и тоя на Aces High.
Graveworm - Fear of the Dark - интрото с цигулките е гениално наистина,но после извращение.Тази музика не е по-добра от чалгата независимо,че съдържа думата "метъл" в окачествяването си.И е много жалко,когато такива хора свирят Мейдън,просто защото не могат.

Брус в Белград беше с фланелка Rise to remain ,които се оказаха доста лоша група след като чух няколко техни песни,силно се надявам той да не слуша такава музика,а да носи тениската например,защото дъщеря му е гадже с някой от тея...
Steve Harris is no saint. But he did start something of a religion.
04.06.07 :edtroop: 02.08.08:edtroop: 10.02.09:edtroop: 14.08.10 :edtroop: 15.08.10 :edtroop: 08.06.13 :edtroop:
Reply
Children of Bodom - Aces High
Steel Prophet - The Ides Of March
Rage - The Trooper
Grave Digger - Running Free
Burden of Grief - Prowler (много ме кефиWink
Therion - Children of The Damned
Opeth - Remember Tomorrow
Sinergy - The Number Of THe Beast
Disbelief - Stranger in A Strange Land
Tiera Santa - Flight of Icarus
Dark Tranquillity - 22 Acadia Avenue