Threads: 5
такам темата е много простичка даже. Предполагам всеки е гледал предаването по BTV "Сблъсък" и знае за какво става дума, ако не сега ще ви обясня на кратко. Дава се тема и се обсъжда между потребителите кой е "за" и кой е "против" като следователно всеки се аргументира :happy: така че да се получи дадена дискусия по темата и докато не се достигне един вид консесус( не е задължително ) просто да бъдем наясно един с друг и позицията на другите относно въпроса, които дискутираме 
Регламента е само един
Темата за дискусия се сменя всяка седмица ( в случея всеки ПЕТЪК )
като този, които е дал темата този петък казва кой да даде темата за другия
та...
ЗА или ПРОТИВ матурите като вход във ВУЗ-овете ?
( и да се готви за 4-ти Eddie Breeg с тема  )
[SIGPIC][/SIGPIC]
The only band KISS have ever supported!!!
Малко ми е далечен проблема, по-скоро учениците трябва да се произнесат. По мое време /94-та завърших/ тъкмо се прокрадваше идеята за матурите, но ги тъкмяха да са 4 броя. Лошото беше, че аз съм учила в Хуманитарна гимназия и по математика примерно нямаше да се представя супер добре /въпреки че много ми вървеше и я учех като СИП/.
Мисля, че темата е за подфорум Running free.
аз(като завършващ тази година  съм ЗА, то е бати тъпото иначе, и матура и кандидат-студентски баси, тия хора как я мислят тая работа нз. и въобще за кво по дяволите, "сложиха" матурите?
I'm an FC member!
04.06.07(BG)...02.08.08(GR)...10.02.09(SRB)...14.08.10(HU)...15.08.10(RO)...16.06.14(BG)...30.07.16(RO)...24.04.17(DE)...20.07.18(GR)...22.07.18(BG)... 10/11.08.18(UK)...22.05.22(CRO)...24.05.22(SRB)...02.07.22(DE)...13.07.22(BG)...
Threads: 9
Aз завърших миналата година  и се отървах, но съм твърдо ЗА.
Така но трябва да се направат като хората- да уравновесат тва дет са учили в Горно Нанадолнище и това в така наречените "елитни" гимназии, макар и такива да няма вече. След това да се направат като хората- правил съм пробни матури по БЕЛ., по география, физика, ИТ и какво да ви кажа сичките бяха пълна трагедия :no: просто бяха направени да се отбие номера или беше пълно с идиотски въпроси, за жалост само един пример си спомням. Единствено матурата по физика беше добре направена, хем че имаше какво да се желае. След тва матурите трябва да бъдат включен в състезателния бал за университетите.
Стига толкоз че ми омръзна да пиша 
Накратко в БГ матурите са реално некъв скапан изпит, недобре изпипан, но за жалост за да има смисъл от тях, ще трябва да има и зайци който да се жертват. Не им завиждам на тези, който ще са първите :crying:
Да, в действителност това тука даже и матури не са 
нито е подготвена цялата работа както трябва, нито пък самите ученици са подготвени на 100% :dry:
то не бяха стачки на учителите то не се дигахме и ние и какво пак нищо :laugh:
матури ще има, но просто мисля че целия този цирк покрай тях е излишен :eusa_think:
[SIGPIC][/SIGPIC]
The only band KISS have ever supported!!!
Threads: 0
mickthomson Wrote:аз(като завършващ тази година съм ЗА, то е бати тъпото иначе, и матура и кандидат-студентски баси, тия хора как я мислят тая работа нз. и въобще за кво по дяволите, "сложиха" матурите?
Чакай да станеш студент и тогава се оплаквай от много изпити за малко време.
По темата за матурите съм ЗА (стига Министерство на Образованието да ги измислят грамотно  , макар мен вече това да не ме касае. По принцип е по-добре с тях, тъй като във ВУЗ-овете влизат (да ме извиненява ако някой се обиди  всякакви от по-малките населени места, дето в средното даскалите/ките са били я снизходителни, я рода и са им писали хубавите оценки без основание, а тези от по-елитните училища в големите градове остават на сухо заради по-големите изисквания и по-ниските оценки. С матурите всички ще се мерят по един аршин.
If you're going through hell, keep going. - Sir Winston Churchill
BloodOmen Wrote:като във ВУЗ-овете влизат (да ме извиненява ако някой се обиди всякакви от по-малките населени места, дето в средното даскалите/ките са били я снизходителни, я рода и са им писали хубавите оценки без основание,
тука не съм съгласен с теб(не съм ти се убидил споко  ), аз съм от сравнително малък град, а даскалото ни е бати чудото, то не беха камери(да нямам нищо против тях  , то не беха разни други неща, ся слагат и некви системи за влизане с пръстово отпечатъци(не се ебавам, напълно сериозно  , та да се върнем на даскалите. в моето у-ще, въобще ама въобще не са снизходителни, и не ни пишат хубави оценки хей така. е като си научиш ти пишат. имам доста приятели от "елитни" гимназии в Пловдив примерно, и няколко в Пазарджик, еми какво да ти кажа. тва дето ми го разправат те, си нема нищо общо с представата за тези у-ща която имах преди. и пак казвам това, не е единичен случай. в "елитните" гимназии, много повече им пишат оценките ей така си, без нищо.
I'm an FC member!
04.06.07(BG)...02.08.08(GR)...10.02.09(SRB)...14.08.10(HU)...15.08.10(RO)...16.06.14(BG)...30.07.16(RO)...24.04.17(DE)...20.07.18(GR)...22.07.18(BG)... 10/11.08.18(UK)...22.05.22(CRO)...24.05.22(SRB)...02.07.22(DE)...13.07.22(BG)...
Threads: 18
Аз ще дам моята тема малко по отраничко
ЗА или ПРОТИВ децата да почват училище на 6 години ?
Аз съм против,тъй като няма абсолютно никакъв смисъл да почват една година по рано,няма да се изучат затва време
I don't want your sympathy
all i sense is endless apathy
my fragile mask crumbles
and i continue reconcile
my eternal safety lost by doubt
too long have i refused to shout...
If i stare in the mirror will i see my face
if i look in the mirror even if i gaze ?
NO...i only saw bitterness and tears
could you help me ? help me fight my fears
you're just empty...you never felt...
you're just empty...you can't help
аз съм за, защото от личен опит знам.. колкото съм била по-малка, толкова по-лесно запомням. Честно казано в 1-ви клас децата попиват като гъби хD На мнение съм, че колкото по-рано се започва, толкова повече неща ще запомнят ;] Самата аз си спомням неща от първи клас, които, ако се бяха случили сега, нямаше и да си ги спомням седмица по-късно ;] Ам не ме бива много в обясненията, общо взето съм ЗА :happy:
Threads: 2
To как да не помниш, в първи клас се учи азбуката и числата от 1 до 20
[SIGPIC][/SIGPIC]
|