Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ЗА или ПРОТИВ
такам темата е много простичка даже. Предполагам всеки е гледал предаването по BTV "Сблъсък" и знае за какво става дума, ако не сега ще ви обясня на кратко. Дава се тема и се обсъжда между потребителите кой е "за" и кой е "против" като следователно всеки се аргументира :happy: така че да се получи дадена дискусия по темата и докато не се достигне един вид консесус( не е задължително ) просто да бъдем наясно един с друг и позицията на другите относно въпроса, които дискутираме Smile
Регламента е само един
Темата за дискусия се сменя всяка седмица ( в случея всеки ПЕТЪК )
като този, които е дал темата този петък казва кой да даде темата за другия Tongue
та...

ЗА или ПРОТИВ матурите като вход във ВУЗ-овете ?
( и да се готви за 4-ти Eddie Breeg с тема Tongue )
[SIGPIC][/SIGPIC]
The only band KISS have ever supported!!!
Reply
Малко ми е далечен проблема, по-скоро учениците трябва да се произнесат. По мое време /94-та завърших/ тъкмо се прокрадваше идеята за матурите, но ги тъкмяха да са 4 броя. Лошото беше, че аз съм учила в Хуманитарна гимназия и по математика примерно нямаше да се представя супер добре /въпреки че много ми вървеше и я учех като СИП/.
Мисля, че темата е за подфорум Running free.
Reply
аз(като завършващ тази годинаWink съм ЗА, то е бати тъпото иначе, и матура и кандидат-студентски баси, тия хора как я мислят тая работа нз. и въобще за кво по дяволите, "сложиха" матурите?
I'm an FC member!
04.06.07(BG)...02.08.08(GR)...10.02.09(SRB)...14.08.10(HU)...15.08.10(RO)...16.06.14(BG)...30.07.16(RO)...24.04.17(DE)...20.07.18(GR)...22.07.18(BG)... 10/11.08.18(UK)...22.05.22(CRO)...24.05.22(SRB)...02.07.22(DE)...13.07.22(BG)...
Reply
Aз завърших миналата година Big Grin и се отървах, но съм твърдо ЗА.
Така но трябва да се направат като хората- да уравновесат тва дет са учили в Горно Нанадолнище и това в така наречените "елитни" гимназии, макар и такива да няма вече. След това да се направат като хората- правил съм пробни матури по БЕЛ., по география, физика, ИТ и какво да ви кажа сичките бяха пълна трагедия :no: просто бяха направени да се отбие номера или беше пълно с идиотски въпроси, за жалост само един пример си спомням. Единствено матурата по физика беше добре направена, хем че имаше какво да се желае. След тва матурите трябва да бъдат включен в състезателния бал за университетите.
Стига толкоз че ми омръзна да пиша Big Grin
Накратко в БГ матурите са реално некъв скапан изпит, недобре изпипан, но за жалост за да има смисъл от тях, ще трябва да има и зайци който да се жертват. Не им завиждам на тези, който ще са първите :crying:
Reply
Да, в действителност това тука даже и матури не са Huh
нито е подготвена цялата работа както трябва, нито пък самите ученици са подготвени на 100% :dry:
то не бяха стачки на учителите то не се дигахме и ние и какво пак нищо :laugh:
матури ще има, но просто мисля че целия този цирк покрай тях е излишен :eusa_think:
[SIGPIC][/SIGPIC]
The only band KISS have ever supported!!!
Reply
mickthomson Wrote:аз(като завършващ тази годинаWink съм ЗА, то е бати тъпото иначе, и матура и кандидат-студентски баси, тия хора как я мислят тая работа нз. и въобще за кво по дяволите, "сложиха" матурите?

Чакай да станеш студент и тогава се оплаквай от много изпити за малко време. Smile

По темата за матурите съм ЗА (стига Министерство на Образованието да ги измислят грамотноWink, макар мен вече това да не ме касае. По принцип е по-добре с тях, тъй като във ВУЗ-овете влизат (да ме извиненява ако някой се обидиWink всякакви от по-малките населени места, дето в средното даскалите/ките са били я снизходителни, я рода и са им писали хубавите оценки без основание, а тези от по-елитните училища в големите градове остават на сухо заради по-големите изисквания и по-ниските оценки. С матурите всички ще се мерят по един аршин.
If you're going through hell, keep going. - Sir Winston Churchill
Reply
BloodOmen Wrote:като във ВУЗ-овете влизат (да ме извиненява ако някой се обидиWink всякакви от по-малките населени места, дето в средното даскалите/ките са били я снизходителни, я рода и са им писали хубавите оценки без основание,

тука не съм съгласен с теб(не съм ти се убидил споко Wink), аз съм от сравнително малък град, а даскалото ни е бати чудото, то не беха камери(да нямам нищо против тяхWink, то не беха разни други неща, ся слагат и некви системи за влизане с пръстово отпечатъци(не се ебавам, напълно сериозноWink, та да се върнем на даскалите. в моето у-ще, въобще ама въобще не са снизходителни, и не ни пишат хубави оценки хей така. е като си научиш ти пишат. имам доста приятели от "елитни" гимназии в Пловдив примерно, и няколко в Пазарджик, еми какво да ти кажа. тва дето ми го разправат те, си нема нищо общо с представата за тези у-ща която имах преди. и пак казвам това, не е единичен случай. в "елитните" гимназии, много повече им пишат оценките ей така си, без нищо.
I'm an FC member!
04.06.07(BG)...02.08.08(GR)...10.02.09(SRB)...14.08.10(HU)...15.08.10(RO)...16.06.14(BG)...30.07.16(RO)...24.04.17(DE)...20.07.18(GR)...22.07.18(BG)... 10/11.08.18(UK)...22.05.22(CRO)...24.05.22(SRB)...02.07.22(DE)...13.07.22(BG)...
Reply
Аз ще дам моята тема малко по отраничко

ЗА или ПРОТИВ децата да почват училище на 6 години ?

Аз съм против,тъй като няма абсолютно никакъв смисъл да почват една година по рано,няма да се изучат затва време
I don't want your sympathy
all i sense is endless apathy
my fragile mask crumbles
and i continue reconcile
my eternal safety lost by doubt
too long have i refused to shout...

If i stare in the mirror will i see my face
if i look in the mirror even if i gaze ?
NO...i only saw bitterness and tears
could you help me ? help me fight my fears
you're just empty...you never felt...
you're just empty...you can't help
Reply
аз съм за, защото от личен опит знам.. колкото съм била по-малка, толкова по-лесно запомням. Честно казано в 1-ви клас децата попиват като гъби хD На мнение съм, че колкото по-рано се започва, толкова повече неща ще запомнят ;] Самата аз си спомням неща от първи клас, които, ако се бяха случили сега, нямаше и да си ги спомням седмица по-късно ;] Ам не ме бива много в обясненията, общо взето съм ЗА :happy:
Reply
To как да не помниш, в първи клас се учи азбуката и числата от 1 до 20 Big Grin
[SIGPIC][/SIGPIC]
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread:
1 Guest(s)