Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
IRON MAIDEN съдят комикс-поредица заради името й
IRON MAIDEN са завели съдебен иск срещу компания, която е започнала издаването на комикс с име "Iron and the Maiden". Фирмата е базирата в САЩ и според британската банда тя се възползва с цел финансова облага некоректно от приликата с името на "Девиците". IRON MAIDEN искат употребата на името на "Iron and the Maiden" да се прекрати, както и да получат известно обезщетение.

[Image: iron_and_the_maiden.jpg]
Източник: Metal Katehizis
Only The Good Die Young...
All the evil seems to live forever...
Reply
Това нещо ми понамирисва на "легалната битка с Напстер", но все пак имат правото да си търсят правата.Всъщност снощи този комикс ми попадна и още в началото си помислих, че има нещо взаимствано с "девиците".
Reply
хммм не знам защо са го кръстили така ама "Iron and the Maiden" ми звучи много глупаво Big Grin
"...and with strange aeons even death may die..."
Reply
Глупаво е всъщнощ да съдиш някой за това ...
Очеизвадно е че комикса няма дори намек за нещо свързано с групата a заглавието е случайност

Според мен мениджърите са решили да си уредят преммии и е супер тъпо защото по този начин групата пада в очите на феновете си
Reply
Dragontear Wrote:Според мен мениджърите са решили да си уредят преммии и е супер тъпо защото по този начин групата пада в очите на феновете си

"Легалната битка с Напстер" пак ще го кажа, дано не стане същото и няма същите последици откъм феново отношение.
Reply
Както споделих на Нико по Скайп, моето мнение е, че това е КРАЙНО НЕРАЗУМНА ПОСТЪПКА от страна на мениджърите. :edmad:

Този комикс прави реклама на групата! Хлапе, което му кажат, че любимия му комикс има връзка с "една метъл група" би проявило любопитство. Току-виж се зарибило и станало фен!
Reply
Аз пък си мисля, че Стив и компания доста са се изпотили за да добият този имидж и не може да се лепва името Iron Maiden (защото съгласете се, че 'and the' се чете само с лупаWink на всяко лайно, което излиза на пазара.

Iron Maiden е марка и то с доста добро име и трябва да се пази. Смятам, че действията на Род са абсолютно в реда на нещата и ми си струва, че феновете шумят по въпроса повече от колкото е необходимо. Такива неща се правят постоянно, но когато не се публикуват по българските сайтове, просто не разбираме за тях.
Reply
Dragontear Wrote:Глупаво е всъщнощ да съдиш някой за това ...
Очеизвадно е че комикса няма дори намек за нещо свързано с групата a заглавието е случайност

Мда и аз така мисля. По нищо не си приличат. Съгласете се че може да има някой мъжага, а който да викат Iron (щото е много як Big Grin ). И намесвате и една мацка (щото задължително трябва да я имаWink и ето ви от къде идва заглавието Tongue
"...and with strange aeons even death may die..."
Reply
Гледайте сега,Първо and the умишлено са заглавичкани така , за да се набиват на очи другите две думи.
Второ ако аз сега си кръстя групата да кажем Maiden made of Iron ще бъде ли редно???Няма да е редно.Тея хора са го създавали това име и не може просто така да се ползва.
Steve Harris is no saint. But he did start something of a religion.
04.06.07 :edtroop: 02.08.08:edtroop: 10.02.09:edtroop: 14.08.10 :edtroop: 15.08.10 :edtroop: 08.06.13 :edtroop:
Reply
Тогава нека съдят това.....(LINK)
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread:
1 Guest(s)