Thread Rating:
  • 2 Vote(s) - 2.5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Моята музикална равносметка на десетиле&
#1
Моята музикална равносметка на десетилетието (2000-2009)


Ето, че 201-вото десетилетие от новия век е към своя край! След броени дни с годините, които започват с "200" се приключва завинаги...
И тези дни се замислих за факта, че това десетилетие е първото ми като един осъзнат и пълноправен фен на музиката и реших да си направя нещо като равносметка, пък в последствие ми щъкна на акъла да я споделя и с вас (и естествено да предложа на всеки, който иска, да направи същотоWink ...

И така, ето я моята музикална равностметка за периода 2000-2009:

2000
През 2000 година излиза най-любимия ми албум на една от най-любимите ми групи - Brave New World на Iron Maiden! Този албум е специален по много причини, като се започне от завърщането на най-великия вокал на всички времена и се стигне до там, че именно той събуди в мен отношението към музиката, което имам и до днес! Така че няма как да асоцирам тази година с нещо друго, освен именно с Brave New World!
В него се съдържа и може би най-любимата ми песен на Iron Maiden, и една от най-най-любимите ми въобще - Dream Of Mirrors - уникална във всяко едно отношение! Ако не беше тази песен, аз със сигурност нямаше да съм същия човек!

Албум на годината - Iron Maiden - Brave New World
Песен на годината - Iron Maiden - Dream Of Mirrors


2001
През 2001 издава другата ми любима група - Rammstein! Mutter от мнозина е считан за най-силния им албум, и макар аз да съм на малко по-различно мнение, безпорно именно това е най-добрата тава за годината! В нея се съдържа и едно от най-добрите парчета на R+ въобще - Mein Herz Brennt, което е безспорния избор за парче на годината!

Албум на годината - Rammstein - Mutter
Песен на годината - Rammstein - Mein Herz Brennt


2002
През 2002 излиза албума Warriors Of The World - главната причина в мен да се събуди фена на боговете, войните, битките и войните, или по-друг начин казано - фена на Manowar! Албума е уникален от всякакви гледни точки, а Call To Arms се заби под кожата ми още от първия момент, в който я чух и до днес именно това е най-любимата ми песен на Manowar!

Албум на годината - Manowar - Warriors Of The World
Песен на годината - Manowar - Call To Arms


2003
През 2003 издават две от трите ми най-любими групи! В противоречие с мнението на мнозина за мен Dance Of Death е един невероятно силен албум и го въртях с месеци! Отрочето на Helloween - Rabbit Don't Come Easy също е един адски любим албум, но все пак за мен е поне стъпало под танца! Back Against The Wall обаче си е отявления фаворит за любимо парче!

Албум на годината - Iron Maiden - Dance Of Death
Песен на годината - Helloween - Back Against The Wall


2004
След много слухове, че Rammstein са се разпаднали и т.н., през 2004 ТЕ се завръщат! Може би ще е малко преувеличено да се каже "по-силни от всякога", но определено Reise, Reise е едно невероятно завръщане, достойно за група от техния калибър! Все още си спомням прекрасната лятна вечер, в която за пръв път видях клипа на Mein Teil - един от най-щастливите моменти в живота ми!
През същата година дебютира любимата ми финладска група - Turmion Katilot! Албума им е повече от невероятен, но няма как да не остане в сянката на така чакания Reise, Reise! Paha Ihminen обаче определено няма аналог - с преднина от няколко обиколки, това определено е най-доброто парче, което света е видял за 2004 година!

Албум на годината - Rammstein - Reise, Reise
Песен на годината - Turmion Katilot - Paha Ihminen


2005
През 2005 Rammstein поднасят огромна изненада - втора поредна година с албум - нещо абсолютно нетипично за тях! Много хора смятат Rosenrot за посредствен, но за мен той е може би дори по-добър от предходния! Кой въобще би могъл да сложи слаба оценка на албум съдържащ Zerstoren или Hilf Mir? Helloween също издадоха силен албум, при това съдържащ една от най-добрите им песни въобще! The Invisible Man ме грабна още от първия път, в който я чух и така е и до днес! През същата година излязоха още доста силни албуми, като Tyranny Of Souls на Bruce Dickinson и Radium на Ruoska, които за винаги ще си останат мои любими!

Албум на годината - Rammstein - Rosenrot
Песен на годината - Helloween - The Invisible Man


2006
Определено най-силната година на това десетилетие, поне по мое мнение! Освен абсолютно уникалния Amortem, който безапелационно печели приза албум на годината, още доста шедьоври се появиха именно тогава, като се започне от Pirun Nyrkki на ТК, мине се през The Winter Wake на Elvenking и се стигне до творението на Tanzwut - Schattenreiter, което съдържа и може би най-големия шедьовър в историята! Едва ли има човек, познаващ поне малко музикалния ми вкус, който да не знае за малко по-особеното ми отношение към Vulkan!
И за капак всичките тия суперлативи - без дори да спомена издадения от Iron Maiden албум - A Matter Of Life And Death, който поне според мен, въпреки безспорните си качества, е крачка назад в сравниение с Brave New World и Dance Of Death!

Албум на годината - Ruoska - Amortem
Песен на годината - Tanzwut - Vulkan


2007
През 2007 излиза албума с най-силна обложка въобще! Разбира се по мое мнение! Радващото в случая е, че и самото съдържание на албума е повече от страхотно! Албума, за който говорим е The Scythe, а групата Elvenking! Самата година като цяло също е доста силна като цяло, но италианците определено са каймака!
Все пак вкуса от като цяло добрите албуми бе леко помрачен от абсолютния боклук, който велика група като Helloween си позволи да издаде, но пък никой, дори най-големите, не е перфектен!

Албум на годината - Elvenking - The Scythe
Песен на годината - Elvenking - Dominhate


2008
Добре знаех, че през 2008 се очакват албуми на доста любими групи, но финладските определено се открояваха! След като издадоха по 2 велики албума в периода 2004-2006, очакванията ми към Turmion Katilot и Ruoska определено бяха огромни! Turmion Katilot издаде сравнително силния, но изключително кратък USCH, който въпреки няколкото перфектни попадения, е доста далеч от нивото на предните 2! Ruoska обаче за пореден път изтрепаха рибатаи заформиха своя хеттрик от невероятни албуми, добавяйки към колекцията и невероятния Rabies!
Жесток албум издаде и една друга моя любима група - Dragonforce! Тази група беше добре позната на света с тоталния си "хит" - Through The Fire And Flames! Именно тази песен и мен ме беше зарибила по тях, и честно казано не вярвах, че ще успеят да направят нещо, което дори да я доближи! Да, ама не! Освен, че издадоха албум, перфектен от всякъде, първото парче от него скри топката на предшественика си! 11/10 за Heroes Of Our Time!

Албум на годината - Ruoska - Rabies
Песен на годината - Dragonforce - Heroes Of Our Time


2009
Rammstein отново ни оставиха дълго време без албум... По всичко изглеждаше, че есента на 2009 чакането най-после е към своя край! Честно казано почти всеки албум, който бе издаден през тази година ми се стори малко или много незначителен, заради очакването към тавата на най-добрите! А те определено не разочароваха! Албума имаше от всичко, че за капак и бонус тракове, не по-лоши от титулярните! Изслушах го около 200 пъти за първите няколко дни, но никак не спрях до там! Все още го слушам като ненормален, особено Haifisch, която е и безспорния фаворит в този албум!
Все пак не мога да не спомена и това, което направиха Manowar! Макар да не издадоха албум, а само EP, в него нямаше слаба песен, а за капак втория диск съдържаше една наистина велика песен, изпълнена на 16 езика, между които и БЪЛГАРСКИ!

Албум на годината - Rammstein - Liebe Ist Fur Alle Da
Песен на годината - Rammstein - Haifisch
В заключение бих казал, че безспорно най-успешната група за мен през тези години е Rammstein, които издадоха 4 невероятни албума, съдържащи шедьоври като Mein Herz Brennt, Mein Teil и Haifisch! За най-добър албум бих определил Brave New World, и то не само защото ми носи върховно удоволствие всеки път, когато го слушам! Този албум промени изцяло моето виждане за света и самия мен!
Сега остава да се надявам, че и следващите години ще ми(ниWink донесат също толкова велики и страхотни албуми на любимите (а и на нови, все още неоткритиWink групи!
[Image: velikoturnovo_Clan.jpg]
Reply
#2
Интересно си го направил
Изчетох с внимание

Освен албумите на любимата група,която стои за основа на форума
за този период ще споделя албуми и групи,за които сега ще се сетя от раз


2000 г помня много слушах албума на Аксел Руди Пел
2002 издадоха друг албум
после след тая година ги позабравих

2003 бях удивен от появата на Мастърплан с Йорн Ланде
много слушане имаше
2005 издадоха втори албум не толкова добър според мен колкото първия
През този период бях прослушал почти всички проекти където е участвал Ланде
стана ми един от любимците за няколко години

2007 помня се впечатлих много от Кен Хенсли "Blood on the highway"
с гост вокалисти Йорн Ланде отново на няколко парчета,Лоутън и Глен Хюз мисля че по едно парче имаха и двамата.

Иначе прескачайки и 2009 година има доста неща в стил стария хард-рок
на които съм попадал последните 3-4 години
като например някои от проектите на Дъги Уайт много успешни за мен
и други имена,които ще посоча в някоя от другите теми
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)