Чудесна тема! От младата вълна съм слушал албуми на Cauldron, White Wizzard, Enforcer и RAM. От тези четирите като че ли само RAM малко ми убягват и по-рядко ги слушам, но за останалите 3 мога да кажа само добри неща. Дебютният албум на Cauldron ме хвана доста неподготвен. Не предполгах, че може да ме връхлети такъв ураган. Определено в личния ми топ 3 за миналата година. Колкото и да му търся кусури не мога да му намеря. Толкова качествен хеви метъл от такава нова група... просто само суперлативи. :rockdevil:
Американците от White Wizzard опровергават всички, които си мислят, че в Америка не може да се прави класичеки хеви метъл. EP-то им беше доста добро, а първия им дългосвирещ албум продължи доброто впечатление. Може би, ако бяха презаписали в него и 2-3 песни от ЕP-то, примерно Highspeed GTO и Celestina или пък друг личен мой фаворит - Octane Gypsy, албумът им щеше да бъде почти безгрешен.
Суперлативи и за шведите от Enforcer. Как да се изправиш срещу песен като Mistress form Hell...
Holy Grail и Striker не съм ги слушал. Видях, че в myspace профилите им има няколко песни и ще ги чуя. Стифф, сподели си мнението за тях и като цяло за вълната, ако обичаш.
Ти беше писал в Про-Рок, че NWOTM си е буря в чаша вода, но не мислиш ли, че нещата могат да се задвижат по-сериозно. Все пак и в края на 70те полужението в Англия не е било по-цветущо за хеви метъла.
А иначе, просто не ми се мисли кога някоя от тези групи ще дойде в България... Дано да имаме щастието да ги видим някъде в близко бъдеще на живо. Дали пък Maiden няма да подадат ръка, на някоя от тях и да ги вземат на турне?! Концерт на Maiden, с подгряващи Cauldron ще бъде нещо невероятно. :rockdevil:
Предлагам вече, който намери някоя подобна група да я споделя в тази тема с останалите, че аз до сега съм драскал някой друг пост за Cauldron и White Wizzard в темата... Running Free.