Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Промоутърската дейност в България-нови и
#1
Dragontear Wrote:но бух с удоволствие гледал Bring Me The Horizon, Bullet For My Valentine, Avenged Sevenfold

Бреееееееей... От кога така ?!?! Big GrinBig GrinBig GrinА иначе, то много се размиха нещата и тази дискусия си е за отделна тема. Но и аз съм на мнение, че трябва да се слушат нови групи и да се рекламират и прокарват в нашата татковина. Напълно подкрепям и съм съгласен с постовете на Кико и Стифф.
Предполагам, че повечето на възраст между 19 и 24, като мен, са почнали със старите банди и аз винаги ще ги ценя високо и (най-вероятноWink винаги ще си твърдя, че 80те си е най-доброто десетилетие за рок и метъл музиката, НО няма смисъл да живеем само със спомени за отминалите години. В един момент, когато човек е по-любознателен и търси нещо различно открива нови и нови групи, които към този момент може и да не са със статута на титаните от 70те и 80те, но пък след още десет години може и да го достигнат. Avenged Sevenfold и Trivium да речем имат всички предпоставки да го сторят. Cauldron и Enforcer също мисля, че могат да се отвърдят сериозно за вбъдеще.

Тук просто не се промотират нови групи, защото никой не иска да рискува. Всеки си връзва гащите с до болка познати групи и песни.
Веднага давам пример. Преди 3 дни завърши мини турнето на Enforcer(който не ги е слушал го съветвам веднага да поправи тази грешкаWink в Гърция. Агентите направиха четири концерта в четири различни града... А нашите юнаци-промоутъри кво чакат... Дълбоко се съмнявам, че пичовете искат повече от 4-5 бона за хонорар. Само, че как така ще се направи концерт на млада, качествена и актуална група.... Не може, ние ще си викнем Сабатон и догодина, защото вече са любимци на бг публиката. Само да вмъкна, че нямам нищо против Сабатон - пичове са и ги слушам от време на време, но... в един момент ти писва все едно и също да слушаш от тях. След това ще викнем и Уайтснейк, въпреки, че Ковърдейл вече го мързи да пее, след това и Содом и Дистръкшън и кои ли не добре познати герои.

Хората си искат старите групи, въпреки че 90% от най-тачените имена в БГ, вече са идвали тук по няколко пъти... Хубаво не са идвали тук, когато е трябвало, ама трябва ли сега и младите групи да не идват, когато трябва, а пък уж вече няма проблеми за осъществяване на концерти...
И по-забавното, че същите закостенели типове не се престрашават да чуят дори новия материал на така обичаните им групи... Ама айде стига толкоз, че ми омръзна да пиша. Big Grin

И за финал ще си позволя да цитирам една НЕЛОША група:

So understand
Don't waste your time always searching for
those wasted years
Face up... make your stand
And realise you're living in the golden years
1. Seventh Son of a Seventh Son // 2. Piece of Mind // 3. Brave New World // 4. Powerslave // 5. The Number of the Beast
Reply
#2
Промотърите канят групи, които се слушат. Точка. На, който не му харесва пътува.Онзи ден Firewind, актуална и нова група събраха едва едва 300 човека.Е от къв зор да се канят нови групи? Аз като искам да гледам някоя нова тип Turmion Katliot, 2 Times Terror, Illnath и т.н. се ослушвам да ги гледам някъде наблизо.
Reply
#3
Morticia Dickinson Wrote:...Turmion Katliot...

много здрава банда, но едва ли скоро ще ги поканят тук, което е много жалко.
иначе съм съгласен с повечето от вас, българина си е свикнал, на старото и "утвърденото". не е склонен да приеме новото. всички се пишат музикални критици, всеки разбира от музика........... абе, мила родна картинка.
I'm an FC member!
04.06.07(BG)...02.08.08(GR)...10.02.09(SRB)...14.08.10(HU)...15.08.10(RO)...16.06.14(BG)...30.07.16(RO)...24.04.17(DE)...20.07.18(GR)...22.07.18(BG)... 10/11.08.18(UK)...22.05.22(CRO)...24.05.22(SRB)...02.07.22(DE)...13.07.22(BG)...
Reply
#4
Morticia Dickinson Wrote:Промотърите канят групи, които се слушат. Точка. На, който не му харесва пътува.

Гери, как ще почнат да се слушат някои групи като не се канят? Кокошката или яйцето? Ненормално е през 21 век да се канят само групи от миналия. Правят се рискове. Така се налагат новите неща.
[COLOR="DarkRed"]There are more things in heaven and earth, than are dreamt of in your philosophy.
Hamlet, Act I, Scene V[/COLOR]
Reply
#5
Никой не иска да рискува, а залага на сигурно.
Reply
#6
Еми как да рискува като в наше село това се слуша?
Ще е смепно да поканят U2,Radiohead,Mюз,Avenged или някоя др нова банда (изброил съм не любими групи,а такива ,които са актуални и желани по светаWink и да дойдат 8 човека на концерта.
Аз примерно съм мераклия да видя Foo Fighters ,които разпродават Уембли,само че в София я съберат 10-12 хиляди,я не.

На двата метъл концерта ,които посетих в Бирмингам (Alter Bridge и Stone Sour/Avenged Sevenfold) ,видях много неща,които оправдаха моите твърдения,много разлики,които предполагах,че съществуват ,но не бях сигурен. Убедих се обаче,че съжаление съм бил прав.
Steve Harris is no saint. But he did start something of a religion.
04.06.07 :edtroop: 02.08.08:edtroop: 10.02.09:edtroop: 14.08.10 :edtroop: 15.08.10 :edtroop: 08.06.13 :edtroop:
Reply
#7
stiff Wrote:Гери, как ще почнат да се слушат някои групи като не се канят? Кокошката или яйцето? Ненормално е през 21 век да се канят само групи от миналия. Правят се рискове. Така се налагат новите неща.

Morticia Dickinson Wrote:Никой не иска да рискува, а залага на сигурно.

Ето тези два поста просто обобщават ситуацията! Трябва да се рискува, но на никой не му стиска... НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМ СКОРО И ТОВА Е !!!
1. Seventh Son of a Seventh Son // 2. Piece of Mind // 3. Brave New World // 4. Powerslave // 5. The Number of the Beast
Reply
#8
Мисля че всички знаем в България кой какви групи слуша,така че няма смисъл да спорим.Аз лично много добре знам на кои групи колко човека ще отидат и ако съм един промоутър ще каня тези групи,за които знам че ще има хора!!!И още нещо не съдете по това кои групи ги въртят по МТВ-та и ВЧ1 и така нататък,това не ги прави в никакъв случай по-добри!!!
Reply
#9
vladistz Wrote:Мисля че всички знаем в България кой какви групи слуша,така че няма смисъл да спорим.Аз лично много добре знам на кои групи колко човека ще отидат и ако съм един промоутър ще каня тези групи,за които знам че ще има хора!!!И още нещо не съдете по това кои групи ги въртят по МТВ-та и ВЧ1 и така нататък,това не ги прави в никакъв случай по-добри!!!

Факт.Напълно те подкрепям.
Тук обаче има една много тънка истина.Именно фактът,че не всеки ,който е по телевизията и е мейнстрийм,е качествен,дава право и повод на някакви мишкари и незначителни музикални фигури да твърдят,че видиш ли,те са голямата работа,ама не ги дават никъде ,защото телевизията,медиите и хората са скапани,а не те самите.
Поне 60% от бандите и изпълнителите,които ги дават по МТВ и VH1,заслужават да са там и има сериозна причина да бъдат излъчвани.
Така че,нека не величаем безрезервно някого,само защото е постигнал медиен успех и го дават по телевизията ,но също така е и много глупаво в България да свирят само отживели банди.

Най-малкото страстта,с която свирят младите момчета,е различна.Дори да не са велики музиканти,едно е да си свежарка,тепърва-навлизаща в дебрите на рока и да си 50-годишен тип със стотици концерти зад гърба си,който за поредна вечер излиза да изпее същата песен,която е пял и през 1986.
Steve Harris is no saint. But he did start something of a religion.
04.06.07 :edtroop: 02.08.08:edtroop: 10.02.09:edtroop: 14.08.10 :edtroop: 15.08.10 :edtroop: 08.06.13 :edtroop:
Reply
#10
vladistz Wrote:И още нещо не съдете по това кои групи ги въртят по МТВ-та и ВЧ1 и така нататък,това не ги прави в никакъв случай по-добри!!!

Не, аз съдя кои групи са добри със соббствения си слух и очите си, когато отида 1000 км. на запад.
[COLOR="DarkRed"]There are more things in heaven and earth, than are dreamt of in your philosophy.
Hamlet, Act I, Scene V[/COLOR]
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)