Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Промоутърската дейност в България-нови и
именно за това, бих се искефил на макс догодина, ако 1-ния ден на Сонито е с групи, като Slipknot, Lamb Of God, А7X и т.н. , нещо ново, нещо което не сме гледали 1000 пъти.
I'm an FC member!
04.06.07(BG)...02.08.08(GR)...10.02.09(SRB)...14.08.10(HU)...15.08.10(RO)...16.06.14(BG)...30.07.16(RO)...24.04.17(DE)...20.07.18(GR)...22.07.18(BG)... 10/11.08.18(UK)...22.05.22(CRO)...24.05.22(SRB)...02.07.22(DE)...13.07.22(BG)...
Reply
Стиф потвърди това,което мислех.За корабите,за времената ,когато музиката трудно е пристигала и т.н Просто на мен ми е много трудно да си го представя, като се има предвид,че за около 15 мин,притежавайки качествен интернет доставчик ,мога да сваля толкова музика,колкото на баща ми му е отнемало години,за да събере. И затова някак си не си рпедставях как някаква "Желязна завеса" може да спре магията на групи като Stones,The Who и Zeppelin,но ето ,че явно може.

От своя страна,като споменавам групи като The Verve,по никой начин това не означава,че ги харесвам,просто момчетата са активни и популярни по света ,а тук не са.
Muse и Kings Of Leon обаче съм сигурен,че си заслужават гледането.В Англия бях свидетел не един или два пъти, първите да бъдат сравнявани с Queen,което за мен е абсурд,но все пак,за да провокираш такова сравнение не може да си случаен.

Ще дам един пример,който е свързан с въпросното наваксване.Бой- бандите рулираха света в средата на 90те.Backstreet boys,Westlife,Boyzone,Blue...постепенно избледняха,членовете им направиха соло кариери и т.н Днес, бой-бандите вече почти не фигурират.
В България обаче към средата на последното десетилетие се направи конкурс именно за сформирането на такава банда ,която бе наречена "Групата" ,в последствие изплуваха и още някои други,които получиха някакво медийно пространство,в което да се изявяват.Помня,че "Групата" имаха една песен,която беше много добра за тоя стил,по мое мнение не отстъпваше по качество (че дори и клипътWink на творенията на западните им колеги ,отпреди десетина година.Обаче, как ще пробият като правят нещо отживяло? Как така става,че 10 години след залеза на бой групите,ние решаваме,че е време и ние да имаме такива?
Ако така го караме,винаги ще сме с 10-15 години назад,че и повече и никога нищо няма да се оправи.
Steve Harris is no saint. But he did start something of a religion.
04.06.07 :edtroop: 02.08.08:edtroop: 10.02.09:edtroop: 14.08.10 :edtroop: 15.08.10 :edtroop: 08.06.13 :edtroop:
Reply
Ще се Подпиша под казаното от стив с две ръце....

Истина е че повечето промоутъри са буквално коне с капаци и не се интересуват от никакво чуждо мнение

Може би BEC са се вслушали в някой и са решили да изтискат още малко пари покрай Children Of Bodom. Аз даже питам хора
- Ще се видим ли на Firewind
- Aaa не брато ще събирам пари за Бодом (и това го казва докато е хванал тава с 6-7 афтършока по 4-5 лв парчетоWink
WTF?
a vladistz да съпоставяш евентуален концерт на MUSE с Firewind e просто смешно и проява на неинформираност ... в България по мои наблюдения всеки втори харесва групата

Знаете ли до кога ще идват Manowar... Докато има хора които си купуват билети за тая пародия ще има и промоутъри които ще ги викат за да гушат на готово....

Представете си сега как Обявяват концерт на Manowar и събират 100 човека в Блу Бокс .... кой ще ги викне пак?

Мога да ви кажа че ще видим Firewind през крив макарон в BG защото фенът събира пари за БОДОМ, ГУАНОТО ЕЙПС и забележете ще отиде и на двата както каза стифф българската публика има извратен вкус

Най-много пък обичам когато някой ми се обади след като няколко месеца не сме се жиждали и чували.. и понеже знае че повечето случай снимам или съм с акредитация ме плесва с въпроса... брато аре да ме вкараш на еди си кой концерт...

Мога да кажа че един единствен път си позволих да нашправя такава услуга и съжалявам и до ден днешен ... Няма да казвам за кой концерт става въпрос

Имах 2 акредитации за пишешт и снимащ и съответно се захващам с снимането. Реших да направя услуга на един пич който е фен на бандата и му дадох инструкциите кога и къде да е за да ни пропускат медиите пича разбира се не дойде и ни пуснаха и той изгоря...звънях му но никой не вдига.... след като влезнахме концерта почна итн.. 40 мин по късно същия ми звъни леко подпиинал да съм бил дошъл за да го пусна ...... Отебах го и вечерта получих километричен е мейл как аз не ставам за нищо и как съм го бил прецакал.... На другия ден от двама негови познати разбирам че същия пич си е пиел спокойно бирите и е разказвал как ще е с Pass итн и даже е казал на приятелите си да дойдат с него и щял той да ги вкара......
Това е средностатистическия фенъ в България
За купуване на дискове да не говорим
WTF2?
Only The Good Die Young...
All the evil seems to live forever...
Reply
Нико,пристрастен си за Firewind.Ако ги харесваше всеки втори,щяха да свирят във "Фестивална" пред 4-5 хиляди,а не в някаква измислена зала рпед 500 човека.
Аз лично харесвам Firewind като група и The Premonition за мен е един от най-добрите пауър албуми.
Ама има далеч по-стойностни неща,които ние пропускаме поради липса на качествени промоутъри. Или хайде,няма да използвам думата "качествени",а ще използвам "различни".
04.06.07 :edtroop: 02.08.08:edtroop: 10.02.09:edtroop: 14.08.10 :edtroop: 15.08.10 :edtroop: 08.06.13 :edtroop:
Reply
Нико подкрепямте напълно....... просто българсия фен е извратен Smile
I'm an FC member!
04.06.07(BG)...02.08.08(GR)...10.02.09(SRB)...14.08.10(HU)...15.08.10(RO)...16.06.14(BG)...30.07.16(RO)...24.04.17(DE)...20.07.18(GR)...22.07.18(BG)... 10/11.08.18(UK)...22.05.22(CRO)...24.05.22(SRB)...02.07.22(DE)...13.07.22(BG)...
Reply
Кико Wrote:Нико,пристрастен си за Firewind.Ако ги харесваше всеки втори,щяха да свирят във "Фестивална" пред 4-5 хиляди,а не в някаква измислена зала рпед 500 човека.
Аз лично харесвам Firewind като група и The Premonition за мен е един от най-добрите пауър албуми.
Ама има далеч по-стойностни неща,които ние пропускаме поради липса на качествени промоутъри. Или хайде,няма да използвам думата "качествени",а ще използвам "различни".

Аз не казвам нищо .. но въпреки че съм пристрастен към Firewind знам колко по големи са Muse и просто няма място за сравнение
Only The Good Die Young...
All the evil seems to live forever...
Reply
Амм споменахте Бодом,но те не са ли от групите които идват за пръв път в България???Групата определено мисля че е актуална(свирят и по най-големите западни фестовеWink и е напълно нормално да напълнят залата!!!
Иначе аз знам че Muse са много,много по-популярна група от Firewind,знам че свирят пред препълнени стадиони,не съм твърдял че са равни или нещо такова,но в България нямат достатъчно фенове,това е истината!!!Как да ги поканят тогава,те взимат много пари за участие,което означава че трябва да свирят пред много голяма публика,а това няма как да стане,тук съм абсолютно сигурен!!!Просто тук наистина се предпочитат по старите групи това е-хората искат да гледат да речем Depeche Mode пред Coldplay,ще искат да гледат Metallica,а не Foo Fighters,Ще искат да гледат Maiden,a не Trivium,дори и ако щете в поп музиката Мадона пак ако дойде пак ще е сензация,за разлика от някоя млада мега звезда!!!
Но като се замислим има доста актуални групи,които са актуални и в България,не са малко,аз също харесвам доста,но просто няма как един промоутър да спечели от тях,а и много от групите едва ли ще са навити да свирят пред малко хора.За това не се получават концертите,но ето идва Sonisphere и там може и да видим много от актуалните групи,но ще видим какъв ще е успехът от феста!!! Smile
Reply
Прекрасно би било ако я имаше приемствеността, за която Стиф говореше.
Най-малкото,дори да не харесвате даден изпълнител като The Verve или Muse,идвайки тук,те ще донесат много повече позитиви ,отколкото негативи дори и на тези,които не ги харесват.
Разнообразието винаги е добре дощло.Би било добре българската публика да види нещо различно,да чуе нещо различно.Самите Металика примерно са големи фенове на Ю2 и Бийч Бойс (Хетфийлд със сигурност,за другите не съм сигуренWink,но ако споменете някоя от тези банди на фен на Металика ,той ще ви изкорми.А всъшност самите Металика се кефят на тези изпълнители и това не им пречи всяка вечер да размазват Мастъра пред хиляди метъл фенове.
Ако отидеш да видиш на живо група като да кажем Колдплей ,няма да си по-малко метъл ,отколкото си всъшност.Това го има само в България,че ако те хванат да слушаш нещо по-леко от Ac/Dc ставаш моментално псведо-метъл.

Иначе по темата,че се канят само банди,които имат фенове,ще спомена още едно неуспоримо доказателство,че това не е така.
През 2002 година ХИМ правят доста добър и добре посетен концерт в "Зимния дворец".Групата има БГ сайт,който 2 поредни години бе избиран за най-добър чуждестранен фен-портал и това бе обявявано в официалния сайт на ХИМ.Българският форум е изключително добре направен като мога да каже,че се конкурира с нашия.Има регистрирани над 1,500 души,което не е никак малко. Става въпрос,че това е група,която със сигурност ще събере доста хора,имайки се предвид,че те са и по-популярни сред масите.Но никой не ги кани вече 8 години след първия им концерт.
Reply
Едно нещо ми се вътри в глвата и това се потвърди. Стифф спомена за налагането на групи. За Пърпъл и The Who. Всичко в метъла е така.
Помня навремето през далечната 2001 един ден гледах MTV, очаквайки да зърна Еминем. И хоп като с мокър парцал ме удари нещо..дедо ви Ози.Това бе и денят, в който за мен спря да съществува друга музика, просто защото открих своята. И оттук тръгва цялата работа, всеки ново излюпен млад метъл гледа да се впише към обществото метъли, облича се "трю", изглежда и слуша точно като другите. Тогава слушах Ozzy Osbourne, Slayer, Pantera, Uriah heep,Black Sabbath, Rainbow, Iron Maiden и нищо друго.Гледах от другите батковци и дума не можеше да става за други групи. Питайте Нико колко години се е бори с мен, докато чуя нещо ново. Отричах всичко, всичко друго, ново и различно. А когато прослушах HIM и Rammsteinме беше страх да призная, че ми харесват, за да не ми кажат че не съм никаква метълка, а съм псевдо фен. Колко храна съм отправила по адрес на Камелот и Рой Кан, а сега ми е 2-рата любима група. Та слушах това, което се очакваше, защото така ми бе втълпено.
Ето това е причината да не се слушат нови групи. Мен Нико успя да ме излекува и благодарение на него, захвърлих отдавна имиджа си на трю метълка, а се обличам както ми е кеф. И не само,че слушам нови групи, но и слушам всякакъв метъл, не ми пука дори че повечето ме нападат за вкуса ми към Industrial групите.
Замислете се, дори ако не подържаме имиджа- дълга коса, гледащи лошо, с мешки , кубинки, вериги, другите ни правят по-малко фенове на тази музика, защото не сме изглеждали трю или защото слушаме примермно EBM групи като Aesthetic Perfection.Същото нещо е и с групите, слушат се тея групи , защото така ни е заложено, а всяко отклонение би би грешно. Някои хора и общества просто никога няма да се развият, а ще си останат на ниво Uriah Heep, и младите около тях също ще застинат там. (да не посмее някой да ме нападне за това изказване, защото ще го убия.Аз съм върла фенка на Хийп, давам просто примерWink
Reply
Мдаа,това е напълно вярно.Малките наистина се влияят много от по-големите.Аз съм на мнение,че всяко време оставя своят отпечатък върху музиката,която е създадена тогава.Много по-лесно е да разбереш дадена група,когато си и съвременник и израстваш заедно с нея....
Относно обличането и имиджа,това са пълни глупости.Нима за да слушаш метъл трябва винаги да си точно облечен и обратно.Красотата на музиката е в нейната необнятност,не трябва да се ограничаваш само в някакъв стил,група или нещо си.Имам брутален метал,но също така съм голям ултрас на неща като Roxette,Jean-Michel Jarre,Mike Oldfield,Vangelis,Afro celt sound system,Bryan Adams,Marillion....Ето за това говоря-музика за всякакви настроения....
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread:
1 Guest(s)