26th December 2010, 22:02
Quote:Нима за да слушаш метъл трябва винаги да си точно облечен и обратно
За 99% от метълите отговора е ДА.
Промоутърската дейност в България-нови и
|
26th December 2010, 22:02
Quote:Нима за да слушаш метъл трябва винаги да си точно облечен и обратно За 99% от метълите отговора е ДА.
27th December 2010, 22:30
(This post was last modified: 27th December 2010, 22:39 by Dr. Feelgood.)
Доста неща се засегнаха в тази дискусия, с които съм напълно съгласен.
Да, Sonisphere е (почти единствения начин да се докара актуална банда тук. И то наистина е поради факта, че нищо не зависи от нашите промоутъри. Аз лично не съм голям фен на Slipknot, но ще съм много доволен, ако дойдат тук (то за мен е сигурно, но все пак да изчакаме, защото просто това е нещо различно и малко ще се разбунят духовете, а и за мен (А на живо пичовете сцепват, и (Б вече имат богат фестивален опит(в последните години заемат редовни хедлайнерските места и много добре знаят какво да правят и как да го направят. stiff Wrote:А сега отивам да се опитам да обясня на племенницата ми защо няма да гледа My Chemical Romance в България. Тя е на 14 и се дели от чалгарите в класа. Стифф, предполагам, че племенницата ти едва ли те е разбрала какво и обясняваш… Както аз не успях да обясня на една приятелка защо няма смисъл (скоро да чака концерт на Green Day в България. Е, за другото нейно желание – концерт на Coldplay, я успокоих, че до 6-7 години може и да станат нещата. Кико Wrote:Това го има само в България,че ако те хванат да слушаш нещо по-леко от Ac/Dc ставаш моментално псведо-метъл. Кико, не AC/DC, ами ти ако кажеш, че слушаш нещо по-леко от Maiden и Judas ще ти лепнат етикет, че си лигльо. Гери засегна и темата за имиджа и предразсъдиците, които също играят важна роля при избора на какво да (не слушаш. Ще я вплета в няколко примера, които за мен са си показателни как нещата просто ни подминават и си заминават, а тук си стоим със спомените и изоставаме сериозно от текущите тенденции. 1. Преди има няма десетина години избухна нещото наречено New Wave Of American Heavy Metal. Към този момент вече се извършва преброяване на "оцелелите", които ще успеят да продължат да са актуални и за напред, както се случва с всяко друго течение. И въпреки, че съм на мнение, че тук групи като Avenged Sevenfold, Shadows Fall, All That Remains, Killswitch Engage, Trivium, Lamb Of God имат фенове, все пак те се възприемат като някаква екзотика от голяма част от метъл „братството”. Болшенството метъл "разбирачи" не си правят труда да се заслушат в тези банди или защото самите те се възприемат за прекалено "трю", или пък просто, защото групите са американски и от там веднага следва, че са комерсиални и не стават, а и „на кой му пука за тъпите хамериканци, в Европата е истинския мьетъл, баце”. 2. Друг малко по-странен пример, предвид предпочитанията тук, идва от Швеция. Някъде преди 4-5 години изведнъж плъзнаха(а и още продължават да се пръкват много нови групи, които свирят глем, слийз, мелодичен рок, AOR. Швеция стана родина на нова вълна глем банди(за ужас на всички „трюта”, които си мислят, че в Швеция се бичи само благ паЛар Добри групи излизат и от САЩ. Имена мога да изреждат цял ден. Повечето качествени групи от "вълната" вече имат издадени по няколко албума. Някои от тях вече почнаха да се разпадат, други да правят промени и т.н. До две-три години най-вероятно и там да започне преброяването на оцелелите. Но тук в нашата татковина ни вест, ни кост. Ама как ще и се знаят като първата реакция на нашия юнак като чуе думата „глем” е, че тези са някакви пе**расти, които се обличат кат жени и естествено не стават, защото не се вписват в дрес кода на истинските метълисти. 3. И сега, когато сме свидетели от 2 години на бума на New Wave Of Traditional Metal, тук отново стоим безучастни към случващото се около нас. И качествени групи като Cauldron, Enforce, White Wizzard, Holy Grail, Striker най-вероятно ще си останат неизвестни и ще си ни подминават съвсем спокойно по време на турнета. На доста хора им харесаха Steelwing тази есен, когато дойдоха случайно покрай Sabaton. Само, че имаше и разни коментари от сорта на: „ае копилье, глей ги кви са смешни в тез прилепнали дънки уа”. И така, тук си живеем с някакви странни представи и виждания. BFMV били емокор, следователно не стават, Lostprophets(ако въобще са ги чували били емота, следователно не стават, глемърите са пе**расти, следователно не стават, на тез с прилепналите панталони им се вижда чатала, следователно не стават, други пък ги въртяли по МТВ, айде и те на боклука. Относно младите метълчета. Те или се влияят сериозно от братя, бащи и т.н. и слушат техните групи или пък крайно ги отричат, за да са някак си различни, смисъл, че или ще почнат да слушат покрай тях Maiden, Metallica, Judas, KISS или пък ще започнат да слушат нови групи като My Chemical Romance, HIM, Lostprophets. И в двата случая те ще са си твърдоглави(както съм бил и аз, както са били предполагам и повечето пишещи тук и ще отстояват своето, докато не осъзнаят, че има и други групи и не трябва да са тесногръди. Въпросът е да го осъзнаят… А относно промоутърите, те със сигурност си имат начин за добиване на информация, ама аз лично не знам как се преценя, че нещо няма да има успех или пък не се слуша, при положение, че (А подобен концерт не е имало и (Б няма никаква официална информация за продажби на албуми, за да се прецени какво се купува/слуша и какво не. Друг въпрос е, че албумите на много от тези млади групи въобще не се вкарват в България. Добре, че не сме в каменната епоха и има онлайн търговия. Общо взето риска с каненето на млада група е като решението, което в момента трябва да вземат собствениците на малки заведения, дали да се пуши или не в тях – почти всеки залага на сигурното, за да не изгуби клиентелата и само малко осъзнават, че има голяма вероятност рискът, който ще поемат да се окаже печеливш, защото на много хора им е омръзнало да се давят в облаци дим. P.S. Извинявайте за предългия пост, който се получи…
1. Seventh Son of a Seventh Son // 2. Piece of Mind // 3. Brave New World // 4. Powerslave // 5. The Number of the Beast
14th January 2011, 11:10
Имам усещането,че Muse могат да кацнат тая година тук...
5th February 2011, 22:01
Не виждам как ще стане.
Виждам как Дейвид Ковърдейл,който вече сигурно е 419 години,идва за сигурно 265-ти път и народът отново прекланя глави все едно кой-знае какво...Че даже има и симпатяги,които се чудят защо Уайтснейк не хедлайнвали Сонисфиър?!?!?! Иначе,дано ти си права,а аз да греша.Не съм им особен фен ,но правят стабилно шоу и са доста свежа банда. Аз тайничко се надявам, Alter Bridge да са включени в българския Сонисфиър. Другото ,за което бленувам ,но шансът е почти нулев,е Годсмак.Наскоро прочетох,че ще откриват за Мейдън в Мексико и имало шанс и за по-нататъшни дати да продължат.Ако случайно дойдат и в БГ,ще се размажа!!! :rockdevil:
Steve Harris is no saint. But he did start something of a religion.
04.06.07 :edtroop: 02.08.08:edtroop: 10.02.09:edtroop: 14.08.10 :edtroop: 15.08.10 :edtroop: 08.06.13 :edtroop:
6th February 2011, 00:40
фффффф бате, Годсмак ако дойдат, ще се изкъртя от кеф(пък и други млади банди :rockdevil:
I'm an FC member!
04.06.07(BG)...02.08.08(GR)...10.02.09(SRB)...14.08.10(HU)...15.08.10(RO)...16.06.14(BG)...30.07.16(RO)...24.04.17(DE)...20.07.18(GR)...22.07.18(BG)... 10/11.08.18(UK)...22.05.22(CRO)...24.05.22(SRB)...02.07.22(DE)...13.07.22(BG)...
18th February 2011, 02:47
18th February 2011, 03:16
УАУ! Разлог?!
04.06.07 :edtroop: 02.08.08:edtroop: 10.02.09:edtroop: 14.08.10 :edtroop: 15.08.10 :edtroop: 08.06.13 :edtroop:
18th February 2011, 11:59
А ич...искате нови групи ето ви нови, какво значение има къде.
18th February 2011, 13:18
Ех,ще прогесираме и ние най-накрая!
Браво! Ако и организаторите се постараят китното градче,да се превърне в добър домакин,може и да стане ежегодна традиция! Аз лично ще посетя фестивала ако се състои.
18th February 2011, 13:43
Ае много шокираща ми идва тази новина. Изведнъж се обявява, че тук идва актуална група и то на фестивал в Разлог... Няма никакво значение, че не съм им фен, ще се радвам, ако се получи всичко нормално, за да се раздвижат малко нещата. Но на гърба на Сонисфиър малко ме съмнява, до колко ще е успешен този експеримент.
1. Seventh Son of a Seventh Son // 2. Piece of Mind // 3. Brave New World // 4. Powerslave // 5. The Number of the Beast
|
« Next Oldest | Next Newest »
|
Users browsing this thread: |
1 Guest(s) |