23rd December 2010, 16:00
Dragontear Wrote:но бух с удоволствие гледал Bring Me The Horizon, Bullet For My Valentine, Avenged Sevenfold
Бреееееееей... От кога така ?!?!
А иначе, то много се размиха нещата и тази дискусия си е за отделна тема. Но и аз съм на мнение, че трябва да се слушат нови групи и да се рекламират и прокарват в нашата татковина. Напълно подкрепям и съм съгласен с постовете на Кико и Стифф.
Предполагам, че повечето на възраст между 19 и 24, като мен, са почнали със старите банди и аз винаги ще ги ценя високо и (най-вероятно винаги ще си твърдя, че 80те си е най-доброто десетилетие за рок и метъл музиката, НО няма смисъл да живеем само със спомени за отминалите години. В един момент, когато човек е по-любознателен и търси нещо различно открива нови и нови групи, които към този момент може и да не са със статута на титаните от 70те и 80те, но пък след още десет години може и да го достигнат. Avenged Sevenfold и Trivium да речем имат всички предпоставки да го сторят. Cauldron и Enforcer също мисля, че могат да се отвърдят сериозно за вбъдеще.
Тук просто не се промотират нови групи, защото никой не иска да рискува. Всеки си връзва гащите с до болка познати групи и песни.
Веднага давам пример. Преди 3 дни завърши мини турнето на Enforcer(който не ги е слушал го съветвам веднага да поправи тази грешка в Гърция. Агентите направиха четири концерта в четири различни града... А нашите юнаци-промоутъри кво чакат... Дълбоко се съмнявам, че пичовете искат повече от 4-5 бона за хонорар. Само, че как така ще се направи концерт на млада, качествена и актуална група.... Не може, ние ще си викнем Сабатон и догодина, защото вече са любимци на бг публиката. Само да вмъкна, че нямам нищо против Сабатон - пичове са и ги слушам от време на време, но... в един момент ти писва все едно и също да слушаш от тях. След това ще викнем и Уайтснейк, въпреки, че Ковърдейл вече го мързи да пее, след това и Содом и Дистръкшън и кои ли не добре познати герои.
Хората си искат старите групи, въпреки че 90% от най-тачените имена в БГ, вече са идвали тук по няколко пъти... Хубаво не са идвали тук, когато е трябвало, ама трябва ли сега и младите групи да не идват, когато трябва, а пък уж вече няма проблеми за осъществяване на концерти...
И по-забавното, че същите закостенели типове не се престрашават да чуят дори новия материал на така обичаните им групи... Ама айде стига толкоз, че ми омръзна да пиша.
И за финал ще си позволя да цитирам една НЕЛОША група:
So understand
Don't waste your time always searching for
those wasted years
Face up... make your stand
And realise you're living in the golden years
1. Seventh Son of a Seventh Son // 2. Piece of Mind // 3. Brave New World // 4. Powerslave // 5. The Number of the Beast