Thread Rating:
  • 12 Vote(s) - 3 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FAQ и предупреждения за колекционери
Мисля, че вече имаме /поне някои от нас/ сериозна нужда от такава тема. През годините все повече и повече редки издания на Iron Maiden биват фалшифицирани брутално и безогледно. Това нанася огромен ущърб върху финасите на колекционерите и истинската стойност на въпросните издания. Знам, че някои от вас /не много, но достатъчно/ търсят и искат да се сдобият с определени неща. Предлагам в тази тема всеки, който не е сигурен в следващата си покупка, да задава въпроси. Мисля, че имаме достатъчно хора, които разбират, а съвсем нескромно казано, през ръцете ми са минали много неща, така че мога да дам мнение, снимки и съвети.

Отдавна смятах да започна тази тема, но някои скорошни събития в e-bay ме накараха да побързам.

И така, започваме с най-скорошния бутлег, който много хора приемат за оригинал. Това е двойната плоча на Virtual XI. В момента фалшификати на това издание се продават като топъл хляб за по над 100 $. Намирам този факт за обезпокоителен и смущаващ, затова реших да постна няколко характеристики:

Virtual XI DoLP е само черен винил и нищо друго. Цветните са откровени фалшификати.

Лошата новина е, че има фалшим черен Virtual XI DoLP

Оригиналните плочи имат следните матрични кодове

494638 A-01-01
494638 B-01-01
494638 C-01-01
494638 D-01-01

And "SEAN A66EY R"

Фалшивите са със следните матрични кодове:

V-011-A
V-011-B
V-011-C
V-011-D

Матричните кодове се намират в полето между етикета на плочата и последната песен от страната- т.нар. run out groove
Матричните кодове не могат да бъдат фалшифицирани, което означава, че ако искате да се сдобиете с оригиналните плочи, ще трябва да гледате точно тях.

Съвет: Ако ще наддавате в e-bay, искайте от продавача предварително снимки на матричните кодове. Такива снимки се правят трудно и под ъгъл, за да се чете надписа, но при добро желание, настояване и късмет, ще знаете за какво наддавате.
Ориентировъчната цена на оригиналното издание е между 130 и 150$
[COLOR="DarkRed"]There are more things in heaven and earth, than are dreamt of in your philosophy.
Hamlet, Act I, Scene V[/COLOR]
Reply
Чудесна тема,няма как да я пропусна.Като допълнение към казаното
от Стиф мога да кажа,че X-Factor също се е сдобил с копие.При това
прозрачен винил,като оригинала.Разликата е,че при копието плаката
с текстовете е придобил формата на книжка.Доколкото разбрах това
са германски преиздания от 2010г.В момента следа едно друго странно
издание-Fear of the dark(live) 12",но червен винил(оригиналът е черенWink.
Изключително рядко Италианско издание,което явно също е прекопирано.
Явно в момента са плъзнали много такива буутлези.Имайте нещо важно
в предвид-преизданията са чисто нови,не пипани,не свирени,в целофани
и т.н.при оригиналите това е рядкост.На разположение съм да помогна,
ако има някакви въпроси....
Reply
Може ли някой да ми каже повече подробности за този сингъл?По-точно във какъв формат е пуснат (Wav или mp3) и ако е mp3 с какъв битрейд 128,192,224 или 320?Благодаря предварително на отзовалите се.
Reply
Аз имам този сингъл,говоря за дигиталния Different world.Моят е в МР3 формат,но да си призная,нямам никаква идея какво е битрейд.А, имам и обложка....
Reply
guberman Wrote:Аз имам този сингъл,говоря за дигиталния Different world.Моят е в МР3 формат,но да си призная,нямам никаква идея какво е битрейд.А, имам и обложка....

Битрейд е качеството на една MP3-ка.Когато решиш да конвертираш един аудио диск във mp3 вариант за да си го слушаш на mp3 player например определяш на колко кабайта искаш да бъде mp3-ката
128 е най-ниското качество,192 е средна хубост и е прилично за слушане
224 е добро качество, а 320 е най-доброто качество за слушане на mp3-ka.Обложка и аз имам,но удрям на камък със самата песен,не мога да я открия,а доколкото знам тя е някакъв концертен вариант ,пуснат през сайта на Мейдън за определен период от време.Мога ли да те помоля да ми я качиш някъде и да ми пратиш на лично линк за сваляне?Ако може.:edtroop:
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread:
1 Guest(s)