Thread Rating:
  • 2 Vote(s) - 2 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Фолк" ритъма в песните на Мейдън
#1
Здравейте приятели. Нов съм във форума и съм голям фен на Мейдън. От доста време следя форума и реших да се включа Smile)

Темата е за така наречените "фолк" ритми в песните им. Нямам предвид поп-фолк, а просто фолк. Подобни елементи има в "Dance of Death", "No More Lies", "When The Wild Wind Blows", "Afraid To Shoot Strangers", "Don't Look To The Eyes Of A Stranger", малко в "Rime Of The Ancient Mariner", а и в доста други.
Какво е мнението ви за тази част от музиката на Мейдън ? За мен точно тя отличава Айрън от другите банде. Тя ги прави неповторими. Единствени Smile)

Съжалявам ако има друга такава тема аз поне не иткрих Smile)
Reply
#2
Интересна тема .. впрочем си прав че това е доста характерно за Маиден. харесват да вкарват такива неша докато други техни съвременници са доста по праволинейни.. и обикновенно феновете им ги критикуват при наличието на подобни неща в песните им . При Мейдън обаче е простено Smile
Only The Good Die Young...
All the evil seems to live forever...
Reply
#3
Да не забравяме ръченицата на Alexander the great
Reply
#4
Dragontear Wrote:Интересна тема .. впрочем си прав че това е доста характерно за Маиден. харесват да вкарват такива неша докато други техни съвременници са доста по праволинейни.. и обикновенно феновете им ги критикуват при наличието на подобни неща в песните им . При Мейдън обаче е простено Smile

Да наистина други групи от това време като Джудас примерно наистина ,както се изрази са по праволинейни. На мен лично точно тези неща в Мейдън ми харесват и както казахф ге правят единствени Smile

Да пропуснах и Alexander The Great, Където междудругото много ме кефи ръченицата Big Grin
Reply
#5
най-голяма чалгийка вкарват на Blood On The World's Hands - първия риф след бас интрото.
Reply
#6
Точно този елемент в музиката им е уникален и ги прави това което са. :edtroop:
Reply
#7
Според мен е абсурдно, да се твърди, че има ЕДНО нещо, което прави Мейдън това което са!
[Image: velikoturnovo_Clan.jpg]
Reply
#8
goran Wrote:най-голяма чалгийка вкарват на Blood On The World's Hands - първия риф след бас интрото.
Тъпо е да го сравняваш с чалгата Big Grin все пак е Мейдън !! Иначе да тоя риф е доста интересен и много ми харесва Smile:rockdevil:
Reply
#9
Британските фолклорни мотиви съвсем не са измислица на Maiden,че точно те да ги правят уникални. Maiden ги взимат назаем от любимците си Jethro Tull, но има поне още няколко групи от Кралството, които използват този похват през 60-те и 70-те.
[COLOR="DarkRed"]There are more things in heaven and earth, than are dreamt of in your philosophy.
Hamlet, Act I, Scene V[/COLOR]
Reply
#10
Хора, искам да попитам някой по-запознат, относно неравноделния ритъм в песента Alexander the great, който е очевидно от ръченица, някой знае ли на коя ръченица най-много наподобява използваният ритъм в песента. Също така ми е интересно самият Стив Харис знаел ли е, че е използвал ръченица или си е мислел, че ползва някаква гръцка мелодия??????
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)