Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Метъл отвътре, метъл отвън
Аз също ще се съглася с вас защото не мисля че е много подходящо и нормално август месец когато е 35 градуса на сянка човек да ходи с кубинки и хората да го гледат като изпаднал германец. В момента единственият метъл атрибут който използвам са по новите тениски които имам. Старите отпреди 10 години са доста избелели и ги ползвам като работни дрехи Big Grin Но това съвсем не ме прави по малко метъл фен от другите, които на пръв поглед са "големи" метълисти а напротив - доста по голям фен съм от повечето такива фенове. Това е така защото съм похарчил хиляди левове за оригинални (и не чак толковаWink продукти на любимите ми групи. Така правят всички истински фенове. И в заключение ще кажа че не искам да обидя никой и всеки сам си избира как да се облича. Нали сме свободна демократична държава Tongue
Reply
mickthomson Wrote:напълно съм съгласен с вас, по отношение на кожените панталони и гривните. гривни и нам подобни - не мога да нося, просто откачам, да не говорим пък нещо на врата(имам чувството, че някой ме е хванал за гушатаWink. не ми се нрави и мнението, на "псевдо метълите", че са "по-големи фенове" от мен, щото носят гривни и кожи. тъпо е този тип делене.
лично на мен, на ми пука особенно как се олбичам (стига на мен да ми харесваWink, не се съобразявам с това, кое модерно и кое не. някой път си нося си камуфлажния панталон, и Мейдън тениски и те така. друг път, ако ме видиш на пътя, въобще няма и да си помислиш, че слушам такава музика (не, не нося розово Big Grin ). просто това делене, по начина на обличане ми е супер, странно. всеки си има различен начин на обличане Wink

Напълно подкрепям последните две мнения макар, че се кефя на розово лилави ризи(хахаWink Wink

Случвало ми се е и се случва да ида в някой рок клуб и да ме гледат като паднал от марс(на кръв и урина напримерWink и предполагам се чудят какво търси това гЪзарче тук! Какво господа неприемливо е да ходя по такива места защото неприличам на вас така ли! Нищо, че по дуща харесваме еднаква музика! Чувал съм зад гърбът ми да се говори " уффф на този колко силно му мирише парфюмът"(дори нямат смелостта да ми го кажат в лицетоWink. А какво? Трябва да мириша на лайна и пот и да подвиквам еб.ниеееее, да гледам лощо и да мразя всичи които не са като мен, защото не е метълско! Извинявам се но това не е идеал за подражание, не и за мойте разбирания. В BG метъл фенът продължава да живе в 80-те и да се бунтува. Докато никъде на запад го няма това!:eusa_think:

Имам приятели по скоро имах който ме отбягват като се видим нищо, че преди сме били в една компания и сме куфяли заедно по концерти! Та последният път като ги срещнах ме уплюха увикаха и едва ли не изгониха и то защо!? Защото според тях съм станал пропадняк! Бил съм си отрязал косата, ходил съм с цветни дрешки с голями гъзарски очила и съм бръмчал с некви спортни коли! Нищо, че допреди малко точно в тази кола е дънил Soulfly или Мaiden! Но това ако означава, че съм балък и пропаднал то тогава с убоволствие съм такъв! Пък нека по фестивали и концерти ме подминават и дрънкат каквото си щят. Дреме ми на г.за! Ще се отнясам по същият начин с тях като утрепки! Защото като се замисля са точно такива.(Ако някой открие прилики в следващите редуве да не се обижда!) Повечето от тях вече ще навършват 30-те и ще продължават да бачкат по разни строежи броеики си стоинките за долнопробен алкохол с който след това да се напият дружно в парка и да крещат еб.ниееее. Много е трашарско нали! Е да ама аре мерси! Радвам се, че несъм "TRUE" мИетъл фен.....като се замисля никога несъм бил такъв!:eusa_liar:

Надявам се никой да не се засегне от по горните думиSmile просто фактите са такива! Wink
Reply
Meidana Wrote:Аз също ще се съглася с вас защото не мисля че е много подходящо и нормално август месец когато е 35 градуса на сянка човек да ходи с кубинки и хората да го гледат като изпаднал германец. В момента единственият метъл атрибут който използвам са по новите тениски които имам. Старите отпреди 10 години са доста избелели и ги ползвам като работни дрехи Big Grin Но това съвсем не ме прави по малко метъл фен от другите, които на пръв поглед са "големи" метълисти а напротив - доста по голям фен съм от повечето такива фенове. Това е така защото съм похарчил хиляди левове за оригинални (и не чак толковаWink продукти на любимите ми групи. Така правят всички истински фенове. И в заключение ще кажа че не искам да обидя никой и всеки сам си избира как да се облича. Нали сме свободна демократична държава Tongue

Е как не е тРу какво знаеш ти колега Wink
Аз моите артиколи, джунджории и тениски от детските тиин години ги раздадох на разните фенчета да се кефят.Smile Сега като се замисля май имам още забутани някъдеRolleyes така ,че ако има желаещи да заповядат!
Reply
Извинявам се ако съм предизвикал спор, но всяко нещо което нося по себе си има значение за мен (и зная какво представлява и означаваWink. Никога не нося неща, които не разбирам! Зная значението на кръстчето си, на каменния ми шаман на тениските и на всичко което нося. И не гледам на себе си като на трю метъл. Гледам на себе си като на рокер, като на хипи кано на метъл като на всичко сатворено от 50те до сега. Аз уважавам рока и това винаги ще бъде така. Но пък защо да не се почувствам и метъл понякога не виждам какъв е проблема. Интересно ми е например блекарите в чужбина защо все още боядисват лицата си и носят гривни и кожени дрехи например след като това нещо вече не съществувало в чужбина. Аз не обичам блек но го давам като пример. Аз съм си хипи по душа и не ми пука изобщо кой как ми гледа, какво като например си облека коженото яке и например някоя тениска на Мейдън. Точно в бунтарството са корените на рока и метъла и това винаги ще е така. В повечето случай тази музика ни кара да се замислим, над живота изобщо, любов, корупция, история, война, бунт срещу нередностите. Понякога реалния живот перифразиразиран по брутален начин например като в Pussy на Rammstein. Примерите са много, и не го пиша с цел нападки към противно мислещите по въпроса. Но едно зная аз винаги ще съм си бунтар, и никога няма да се подчинявам на разни глупаци. Защото правих такива грешки и съжалявам, когато се роди един човек той се ражда свободен да избира и това трябва да бъде докрай така. Но България не е демократична страна, ако има хора мислещи така. В България всичко е на думи но на никакви действия. Но да не пиша повече за това защото дразня себе си и предполагам и другите, просто исках да изтъкна че не съм искал да засегана никой по никакъв начин грешката е моя, може би не се бях изразил како му е реда. Smile
Reply
bruce_666 Wrote:Извинявам се ако съм предизвикал спор, но всяко нещо което нося по себе си има значение за мен (и зная какво представлява и означаваWink. Никога не нося неща, които не разбирам! Зная значението на кръстчето си, на каменния ми шаман на тениските и на всичко което нося. И не гледам на себе си като на трю метъл. Гледам на себе си като на рокер, като на хипи кано на метъл като на всичко сатворено от 50те до сега. Аз уважавам рока и това винаги ще бъде така. Но пък защо да не се почувствам и метъл понякога не виждам какъв е проблема. Интересно ми е например блекарите в чужбина защо все още боядисват лицата си и носят гривни и кожени дрехи например след като това нещо вече не съществувало в чужбина. Аз не обичам блек но го давам като пример. Аз съм си хипи по душа и не ми пука изобщо кой как ми гледа, какво като например си облека коженото яке и например някоя тениска на Мейдън. Точно в бунтарството са корените на рока и метъла и това винаги ще е така. В повечето случай тази музика ни кара да се замислим, над живота изобщо, любов, корупция, история, война, бунт срещу нередностите. Понякога реалния живот перифразиразиран по брутален начин например като в Pussy на Rammstein. Примерите са много, и не го пиша с цел нападки към противно мислещите по въпроса. Но едно зная аз винаги ще съм си бунтар, и никога няма да се подчинявам на разни глупаци. Защото правих такива грешки и съжалявам, когато се роди един човек той се ражда свободен да избира и това трябва да бъде докрай така. Но България не е демократична страна, ако има хора мислещи така. В България всичко е на думи но на никакви действия. Но да не пиша повече за това защото дразня себе си и предполагам и другите, просто исках да изтъкна че не съм искал да засегана никой по никакъв начин грешката е моя, може би не се бях изразил како му е реда. Smile

Напротив нямя за какво да се извиняваш! Всеки има право на лично мнение което да изразава когато поиска. Все пак живеем в свободна държава нали така!?Wink Аз исках само да изтъкна, че понякога различията било то във външният вид предизвикават конфликти и негативно отношение у хора които едвали не ги крепи една и съща музика и до скоро са поделяли общи интереси! Както бе в моя случеи пък съм сигурен, че и не само в моят е така!

Явно при някои важи правилото метъл от вътре гъзар(casual) отвън хахахахBig Grin Хайде и без лоши чувства! Wink
Reply
StarChild Wrote:Явно при някои важи правилото метъл от вътре гъзар(casual) отвън хахахахBig Grin Хайде и без лоши чувства! Wink
Или метъл под прикритие Big Grin
Reply
Meidana Wrote:Или метъл под прикритие Big Grin

Нали!:rockdevil:
Reply
StarChild Wrote:Напротив нямя за какво да се извиняваш! Всеки има право на лично мнение което да изразава когато поиска. Все пак живеем в свободна държава нали така!?Wink Аз исках само да изтъкна, че понякога различията било то във външният вид предизвикават конфликти и негативно отношение у хора които едвали не ги крепи една и съща музика и до скоро са поделяли общи интереси! Както бе в моя случеи пък съм сигурен, че и не само в моят е така!

Явно при някои важи правилото метъл от вътре гъзар(casual) отвън хахахахBig Grin Хайде и без лоши чувства! Wink

Хах благодаря че не си ми се расърдил за думите, аз едни пъти се нося със савсем обикновенни дрехи. Друг път се обличам като метъл, но най ме е яд че заради една случка трябваше да си подстрижа косата. А сега я пускам отново, което е доста глупаво. Но живота понякога може да се изгаври с нас по всякакви начини за съжаление. А това че не се носиш като метъл специално за мен няма значение, както казваш щом слушаме една музика аз гледам на всички по равно. Металите и рокерите сме най-разнообразните фен общества изобщо. Това го няма в никой друг стил музика. Wink
Reply
На времето и аз имах такава случка и то в училище заради която значително си бях намалил косата. После пак я пусках докато накрая си промених занчително възгледите и ми писна! След това кръц и я махнах окончателно. Поне за сегаWink
Reply
Хмммм...така
Значи да кажа, аз се отвращавам (меко казаноWink на тези "трю" метъли. Точно тези тип трашари, супер пропаднало ми е.Да ми ходят с елеци тип капачки, да ми врякат йебаниее и т.н.. Тея дето си живеят в 80-те ама, но в по-измекярски вид. Отварително е....бряях. Да не споменавам, че адски се отвращавам жени да пият бира, да ми надигат бутилките или да са пияни. Адски Противно ми е и тея пиеници по паркчетата.Не ми допадат фестивалните именно , защото е пълно с пияни, вмирисани от алкохол и пот металяги.НО....

Но когато слушаш една музика и си изцяло заслепен САМО от нея, не може не се обличаш поне и грам в този стил.
НЕ говоря задължително да се носят кожи, гривни с шипове, избелели тениски или измислени синджири.
Аз лично ходя само в черно, имам купи фланелки с-чета женски, но оргинални, ходя дори лятото с кубинки (и подържам изрядна хигиена, и кракта ми немиришат, независимо че съм с кубинките и е 40 градусаWink, но примерно панталоните ми са Бершка или Теранова. Блузкте ми също, като панталоните са от фешън магазини (черни са, само корсетите ми са различен цвятWink.Но умело съчетавам "нормалните" дрехи с метъл стила.А да не говорим, за разлика от другите метълки, аз на ден колко време отделям за подръжка.

Истината, е че най-добрия вариант е именно да се намери златната среда, нито една крайност не е здравословна.
Никой не е казал, че задължително трябва да мязате на трюта-та.И като се запознаваме да казвате: Приятно ми е, Луцифер (да, наскоро ми се случи това и щях да припадна от смяхWink. Но не може и грам да не се обличате като метъли, смисъл една фланелка поне да не носите на любимата си група. Това обличам се изцяло тип фешън пък слушам метъл, ми е равносилно на Обличам се метълски, ама не разбирам от тая музика,само стила ме кефи.Иначе аз слушам чалга.

Така, че търсете златната среда. Повечето тук го правят.
А някой по долу спомена, че старите му приятели вече го избягват... човек смятай, колко са ти били приятели.Срам за тях.
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread:
1 Guest(s)