Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
BRUCE DICKINSON: Пишем материал за нов албум !
#1
Фронтменът на IRON MAIDEN Брус Дикинсън наскоро даде интервю за аржентинския портал Vorterix.com относно плановете на групата за нов студиен албум , турнетата , техниката му на пеене и всички външни проекти , наред с други теми. Няколко части от интервюто следват по-долу. ( Благодарности на MaidenRevelations.com зa превода на някои части от интервюто. )
[Image: bruce-vorterix-02.jpg]
Кога Iron Maiden планират да издадат нов студиен албум?

Dickinson : "Ами, ние ще направим следващ албум , но кога ще е това, не мога да ви кажа . ".

Групата има ли написан нов материал за следващия албум ?

Dickinson : "Всъщност аз съм писал доста неща. Всички ние пишем малки части от нещо през цялото време. Ще видим какво ще се случи, като ги съберем. Но да, определено има написан материал . . . . "

Дали IRON MAIDEN планират да направят материал от 90-те години за бъдещо турне?

Dickinson : " . . . Не сме мислили толкова надалеч още. Нека да приключим това туне ("Maiden England ") първо и да видим какво ще се случи следващата година, но да, не мисля, че MAIDEN феновете ще са разочаровани още дълго "

Как IRON MAIDEN са успяли да избегнат крайностите , които идват заедно с това да си в огромна рок група през 80-те?

Dickinson : "Ние просто сме си такива! Не казвам, че никой в групата никога не е опитвал или употребявал дрога , когато сме били млади. Повечето деца вероятно са опитвали дори неща които аз не съм.
" Причината, поради която ние започнахме MAIDEN , причината поради, която ние всички станахме музиканти е защото искахме да бъдем музиканти , а не да се превърнем в наркомани. Обичаме бира и бирата е любимото ни нещо. Пием бира, пием малко вино и твърде много кафе. Това е, наистина . Освен това , ние просто се опитваме да се забавляваме . "

Как запази гласът си през всичките тези години на многобройни изпълнения?

Dickinson : . " Предполагам, че така става с течение на годините. Бих го нарекъл един вид обучение , но това не е като да отидеш на училище, не е нищо официално. Имам предвид, че не е съм имал учител по пеене, треньор или нещо друго, подобно на това. Научих се от други хора. Еднинственото нещо, което направих сам обаче – е да прегледам някои книги и други неща. Механиката на това как гласът работи. Аз не съм лекар или нещо подобно, просто прочетох за това . Това е като да си китарист. Искаш да знаеш повече за своя инструмент . Искаш да знаеш защо това звучи така и как да се грижиш за него. Единственото нещо, което не можеш да направиш с гласа е, че можеш да сложиш нови струни на китарата , но не можеш да направиш това с един глас.
Защото гласът е много коварно нещо, той се променя с възрастта . Съзряваш и тялото се променя с годините, както и формата му. Така че всички тези неща имат значение за гласа. Той е като е като вид дървен инструмент - дървото остарява, тонът се променя и знаеш има фини промени . Но ако нещо наистина се обърка с него и се повреди , тогава наистина гласът е изложен на риск, той никога да не е същия като преди. Не ми се е налагало да отлагам много концерти в моята 35 годишна кариера на вокал. Налагало ми се е да отменя няколко концерта - може би 20 за общо над 35 години.. може и да са повече - 25 или нещо такова. Не са толкова много. Но това може да бъде разликата между мен, който все още си съхранява гласа и ако не го съхранявах. Никога не съм взимал стероиди, които ги дават на момчетата, които са получи проблеми с гласа си. Ако гласът ми е толкова зле, че да не мога да да пея без всички тези неща , то не трябва да пея. Ако съм болен от настинка или нещо такова, мога да го преодолея. Но ако наистина съм болен - с ларингит или нещо друго , или бронхит, или нещо наистина лошо - просто приемам съветите на лекаря. По-добре е да отложиш три концерта , но гласът ти да бъде отличен за следващите триста. Много певци си позволяват да се излагат на огромен риск, защото те смятат, че ако отменят концерт ще се провалят. Всъщност така наистина си играеш с инструмента си. Имаш само един комплект от него , и ако замине няма как да го смениш. Така че по-хубаво да се грижиш добре за него. Тези неща имат ефект , ако правиш правилните неща . "

Наблюдавал ли си други вокалисти?

Dickinson : "Харесват ми и други певци - Искам да кажа, не само хеви метъл и рок певци. Обичам да слушам гласа на хората и понякога чувам гласовете им и си мислишя:" О, това е много добър начин , по който това лице използва гласа си ", или очевидно има голям талант с определена част от вокалния си параметър.
"Аз си имам нещо като собствен стил сега, в известен смисъл. Така че сега експериментирам какво мога да направя с моя глас. И гласът ми се променя и става по-добър с вързастта. Все още се опитам да правя нещата, които правех когато бях на 23 . Но сега мога да правя неща, които тогава не можех. Така че търся начини за това как мога да правя някои различни неща с гласа ми ? Как мога да изпея различни тонове. С възрастта, това е доста хубаво , наистина , да можеш да правиш такива неща с гласа. Той става дебел и малко по-дълбок " .

Има ли нещо, което си научил на сцената или от писането на песни, или от концертите и което да си пренесъл в предприемаческата страна на живота си?

Dickinson : " Е, едно нещо , което знам е, че не се върши нищо , без да има визия , с чувство за визия и цел. И да имаш поглед върху нещата. : Мислиш си " Да , ние сме само една малка група. . от Източен Лондон днес , но един ден , че ще бъде огромна . " Сега аз не осъзнавам напълно колко сме големи. Аз не знаех , че ще бъда. Все още ще сме тук и ще правим тези неща. Но мисля че трябва да имаш предприемачески усет и да имаш същата вяра в себе си , или каквото и да се опитваш да направиш, трябва да можеш да мислиш по-далеч от там където се намираш в момента. Може и да проработи може и да не проработи. Но трябва просто да вървиш . И ако не успееш , ще трябва просто да се изправиш и да започнеш отново. "

Дали прилагш своя бизнес начин на мислене в писането на песни? - " започваш с нещо интересно и да видим какво ще се случи "

Dickinson : . . " Да, така пиша песни. Имено така пиша песни. Когато почвам да пиша песен , или имам идея , нямам си и представа какъв ще е крайния резултат. Просто си мисля , " Това е интересно" И се чудя какво ли ще се случва след това . " И това, което ще се случва сега , или може би, това което ще се случи след това, може да промени всичко напълно. Но просто трябва да бъдеш отворен за идеи и отворен за ... Искам да кажа, когато започнах да пиша веднъж сценарий на филм , бях много далеч от написването му и ми отне 2 години работа. Изхвърлих всичко и започахме отначало , защото нямахме финанси - да се направим филма, който съм писал. Не можехме да си позволим да изпълним периода през 1930 . Но тъй като не можехме да си позволим да направим 1930 г., трябваше да направим филма в сегашно време. Така че това означаваше да съживим един от героите. И казах , " Хей, това е една добра история. Това е по-добра история от оригиналната. " Единствената причина да направим този вариант , е защото не можахме да направим първоначалния. Така не винаги блестящата идея , довежда до по-добра идея . Понякога това е просто : "Хей , приятелю , ти не може да си го позволиш. " Виж всички момчета , които правят албуми или филми, които са ужасни - . . Стотици милиони долари, похарчени за един филм и това е глупост. И все пак някой, който не разполага с пари се появява и прави фантастичен филм, за нещо от сорта на 0 похарчени пари. Защо ? Защото те нямат пари. И те трябва да направят страхотен филм, именно защото " те нямат пари'. Така че просто ресурсите не са гаранция , че ще се получи . "

Каква е рецептата за справянето с толкова много различни аспекти на живота ти? - Ти си в огромна рок група , пилотираш самолети, фехтовач си за националния отбор, правиш филми , пишеш книги и си бизнесмен :

Dickinson : "Е, няма такава. Иска ми се да можех да кажа, че всичко е планирано. Винаги съм се осланял на философията - и понякога ме е завличала в неприятности , защото понякога се опитвам да правя прекалено много неща - но предпочитам да живея така и животът ми да е интересен, отколкото да бъде супер- успешен и до болка отегчен. И съм щастлив, ако открия нещо ново или нещо интересно в една област, което дава нов живот и освежава всичко останало в живота ми. Няма по-интересен събеседник от този, който е много щастлив, ентусиазиран и пълен с идеи . Когато някой такъв влезе в една стая, стаята светва . Няма значение колко са успяли, но те са пълни с положителна енергия и това се предава на цялата група от хора. Така, че колкото повече хора правят тези неща , толкова повече хора мислят : "Да , аз имам една идея и аз ще се опитам да направя нещо по въпроса. " Колкото повече хора мислят така , целият свят ще стане едно по-добро място ."

Музиката е основната ти страст ли е в днешно време ?

Dickinson : "О , имам няколко основни страсти; Имам много основни страсти. Не знам дали това е бирата или дали това е музиката , но те са свързани , тъй като и двете са ме вкарвали в беля. Предполагам. . може би аз съм доста страстен човек , защото съм много емоционален за много неща . И музиката , определено е нещо, което все още ме вълнува . Намирам я невероятна, все още съм тук . Искам да кажа, буквално, физически ... Защото толкова много хора, които познавам , не са тук . Хора, много по-млади от мен , които са правили цялото това нещо с музиката и са загинали в катастрофа, или са починали от ужасни болести и такива неща. Ние все още сме тук и разбиваме, и имаме невероятна млада публика , вдъхновяваме хората , и това, че вдъхновяваме хората , това е нещо, което ме прави щастлив . "

[Image: bruce-vorterix-01.jpg]

Цялото интервю можете да намерите тук
Only The Good Die Young...
All the evil seems to live forever...
Reply
#2
Dickinson : "Е, няма такава. Иска ми се да можех да кажа, че всичко е планирано. Винаги съм се осланял на философията - и понякога ме е завличала в неприятности , защото понякога се опитвам да правя прекалено много неща - но предпочитам да живея така и животът ми да е интересен, отколкото да бъде супер- успешен и до болка отегчен. И съм щастлив, ако открия нещо ново или нещо интересно в една област, което дава нов живот и освежава всичко останало в живота ми. Няма по-интересен събеседник от този, който е много щастлив, ентусиазиран и пълен с идеи . Когато някой такъв влезе в една стая, стаята светва . Няма значение колко са успяли, но те са пълни с положителна енергия и това се предава на цялата група от хора. Така, че колкото повече хора правят тези неща , толкова повече хора мислят : "Да , аз имам една идея и аз ще се опитам да направя нещо по въпроса. " Колкото повече хора мислят така , целият свят ще стане едно по-добро място ."
-------
Toва особено ми хареса. Човек на действието. И върши нещата качествено.
Има какво да научи човек.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)