LANGUAGE/ ЕЗИК

a matter o life and death banner

Базирана на изцяло измислен герой, който доста интересно се превърна в мощно маркетингово средство за групата, тази песен е може би най-слабата в албума. Издаването и като сингъл преди самия албум предизвика разочарование сред някои фенове, но трябва да се каже, че като част от албума тя се съчетва перфектно с останалите песни от него. Тя предава същото чувство на мрак и страдание като повечето песни от A Matter Of Life And Death както в музикално, така и в текстово отношение. Както и да е, това, че е най-слабата песен в толкова брилянтен албум не означава толкова много. Тя все пак е отлично парче.

Седмици след обявяването на заглавията на песните на официалния сайт, всички си напъваха мозъците да открият кой всъщност е Benjamin Breeg. Изведнъж дори се появи уеб-страница за него – по общо мнение създадена от братовчед му, някой си "A. Breeg" – разказващ хубава измислена история за този мистериозен мъж (виж по-горе). Тази техника е известна като „вирусен маркетинг” и се състои във използването на свръзки, които съществуват в дадена общност, за да се разпространи съобщение от уста на уста по доста подобен начин на предаването на инфекция от гостоприемник на гостоприемник. Това е евтина и доста ефикасна техника, която е използвана успешно от много компании и преди, но този изглежда е първия път, когато тя е използвана от рок група (за пореден път, Maiden са пионери). В дадения случай е било използвано най-ефективното средство: интернет. Iron Maiden и хората, занимаващи се с маркетинга им са знаели, че това средство за комуникация е изключително мощно (спомнете си че Maiden са една от първите рок групи с уебсайт) и правят всичко възможно да бъдат познати в цялата Мрежа. Това хитро хрумване не беше нужно, за да се рекламират името и работите на групата, тъй като те отдавна са получили полагаемата им се известност, но то така или иначе забавляваше общността на Maiden по цял свят с появяващите се тук и там от фенове с достатъчно свободно време най-абсурдни хипотези относно действителната самоличност на Benjamin Breeg.

Все пак, историята е доста интересна и могат да бъдат направени много паралели между „живота” на Benjamin Breeg, както е описан на фалшивия аматьорски уебсайт, и случки, свързани с кариерата на групата и членовете и (особено Steve Harris). Следващото е малка компилация, чиито източник са главно фенсайта www.benjaminbreeg.com и форума към него:

PLAY

seventh-son-eddie.gif

Members Login