LANGUAGE/ ЕЗИК

a matter o life and death banner

Невероятно мелодична, 'Out Of The Shadows' е една от малкото power балади на Iron Maiden като останалите са 'Prodigal Son', 'No Prayer For The Dying', 'Wasting Love' и 'Journeyman'. Тя е много по-добра от останалите с явното изключение на 'Prodigal Son'. Текстът на тази малка музикална скъпоценност се занимава с живота и главно с неговото начало: раждането. Наистина раждането е като изваждане от сенките и новороденото е – според думите на Dickinson – крал за един ден("king for a day"). Въпреки това красотата на раждането е помрачена от смъртта, както и целия живот, и няма как да не се сетим за "as soon as you're born you're dying" („в момента, който си роден, умираш”) от 'The Clairvoyant'.

Интересният – макар и доста напразен – въпрос за смисъла на живота е повдигнат още веднъж, както в много други песни на Maiden - "what purpose to it all?"(„какъв е смисълът на всичко това?”) – и тук отново не е даден отговор, което доказва че съществува такъв! Също така, прераждането е загатнато в последното изречение на припева – също повтаряща се тема в техните песни и още една връзка с 'The Clairvoyant'.

Въпреки всичко, това е песен на надеждата, като надеждата, която се появява с всяко новородено дете. Всеки нов човешки живот представя красотата, както и болката(попитайте която и да е майка какво е усещането!) – болката на раждането и, естествено, болката, причинена от живота. Това е неизбежно, но ние наистина трябва да я  преодолеем през краткото време, през което сме на този свят, за да бъде пълноценен животът ни преди да се завърнем в забвението, онези сенки от които първоначално сме дошли.