LANGUAGE/ ЕЗИК

a matter o life and death banner

Още веднъж първите звуци на албума са тези на невъзмутимия Nicko, този път изпищяващ едно от прословутите си "AYEEE!!!". Музикално напомняща на 'The Wicker Man', 'Different World' всъщност е по-близка до 'Wildest Dreams' що се отнася до текста. Тя е поредното ефектно отварящо парче със страхотен риф и текст относно живота и нуждата да се живее на 100%, за да бъде той струващ си.

Въпреки това, този път изпълненото с надежда послание от предишни песни като 'Wildest Dreams' не е толкова силно изразено в текста на 'Different World', а вместо това там е поместена по-реалистична несигурност. Действащото лице в песента не знае какво иска, въпреки че все пак възнамерява да приложи принципа “живей за мига” и „сграбчи каквото идва по пътя му”( "take hold of whatever comes my way"). Но въпреки известния британски израз „тревата винаги изглежда по-зелена от другата страна”(където и да е това), той е несигурен какво ще открие там, което го разколебава дали да поеме риска.

Ние всички виждаме света различно, оттам и заглавието на песента, и 6-те милиарда души на планетата имат 6 милиарда различни виждания за живота, някои доста близки помежду си, други много отдалечени. Само разбирането и толерирането на тези различните такива ще направи света едно по-добро място. Войните прекалено често се водят, защото някои хора искат да наложат собствените си възгледи и да унищожат твърде различните от тях.

Общо взето, тази песен е послание за удоволствието от „малките неща” в живота, както и за неговото внимателно планиране, имайки предвид, че ситуациите могат да се променят неочаквано и че ние би трябвало да можем да се адаптираме към тези промени. Струва ли си наистина да се живее, ако не си готов да поемаш рискове от време на време и да се бориш за нещо по-добро

PLAY

tour-eddie.gif

Members Login