LANGUAGE/ ЕЗИК

dance of death banner

single38_no-more-lies_200

29 Март 2004

1.         No More Lies (Harris)
2.         Paschendale (orchestral version) (Smith, Harris)
3.         Journeyman (electric version) (Smith, Harris, Dickinson)
3 1/2.      Age Of Innocence... How Old (Murray, Harris, Mc Brain)
—        No More Lies (video) (Harris)

Това е „Dance Of Death Souvenir EP” – техически погледнато това не е сингъл, а е издание на Iron Maiden като „специални благодарности към всички фенове на Maiden в празнуването на една невероятна година”.
Не е нужно да се казва, че е предзначена само за колекционери и така наречените „die hard fans”, пренебрегвайки фака, че е „строго лимитирано EP издание”(което случайно може да бъде намерено почти навсякъде).

Намерението на Iron Maiden да благодарят на своите фенове е определено много похвално и очитайки преклаено ниската ценана този продукт – ще бъде некоректно, ако кажем че те се опитват да изкарат повече пари от гореспоменатите фенове. Както и да е това е едно малко кашонче с тънко книжле, и непретенциозен и уникален накитник (дали те си мислят, че техните фенове са едноръки), които могат да бъдат сравнявани до известна степен с онези малки шоколадови яйца, които са с изненада. Както тези малки играчки за децата , първоначално са им интересни, а после ги слагат на рафта и ги забравят, същото се случва и с това EP, гледаш снимките в книжката докато слушаш музиката и през цялото време носиш накитника разбира се! – и след 35 минути по късно си я сложил на полицата, и само ярко червения цвят ти напомня за мястото му в твоята колкция. Както шоколадовите яйца съдржащи „изненада”, така и ти им се радваш като дете, но после порастваш и разбираш колко е наивно.

No More Lies (Harris)
Това е същатат версия като тази в албума  „Dance Of Death”.

Paschendale (orchestral version) (Smith, Harris)
Това е още една „orchestral” версия на песен, която е от албума „Dance Of Death”. Невероятно е да се види как Maiden успяват да направят фактически два различни албуми с различни версии и ремикси на едни, и същи песни. Точно тази версия на „Paschendale” не беше необходимо да бъде променяна. В оркестриалният вариант
елегантността на оригиналната версия е преекспонирана с прекалено използване на наслагвания, които всъщност правят микса много по-малко чуствителен от колкото оргиналната. За да направим още едно сравнение можем да кажем, че това е като красива жена, която е толкова натруфена с грим, че изглежда грозна и безкусна.

Journeyman (electric version) (Smith, Harris, Dickinson)
Тази версия на „Journeyman” е всъщност доста интересна, тъй като оригиналната версия се е прдвиждало да бъде записана в албума преди някой – Steve Harris, решава да бъде в акустичен вариант. Както нейното аукустично копие това е една брилянтна песен, с Adrian припявайки почти непрестанно. Поне тази версия на песента не е толкова разочароваща сравнение с оригиналната.

Age Of Innocence... How Old (Murray, Harris, McBrain)
Тази версия на Nicko на „Age Of Innocence” е абсолютно веселяшка!. Не е тазйна за никого, че този „скрит бонус трак” започва след 6 минути мълчание, последвана от последните акорди на “Journeyman”. Това е парче, напомнящо на някои от B-sides парчетата, записвани от групата в края на 80-те и ранните 90- резултат на взаимното уважение между бандата, и нейните фенове. Слушайки опитите на Nicko да пее неравномерно в парчето, това ще предизвика доброто ви настроение до края на деня.

No More Lies (video) (Harris)

Тове е „наистина фалшиво” видео от ”No More Lies”. Албумната версия е дабавена към концертното изпълнение на парчето плюс няколко сцени на публиката за подсилване на ефекта. Въпреки, че е доста забавна тя остава горчив вкус, като че ли си бил измамен. Колко иронично от страна на Iron Maiden да разчитат на феновете си на песен озаглавена по този начин!

PLAY

seventh-son-eddie.gif

Members Login