LANGUAGE/ ЕЗИК

dance of death banner

single38_no-more-lies_200

29 Март 2004

1.         No More Lies (Harris)
2.         Paschendale (orchestral version) (Smith, Harris)
3.         Journeyman (electric version) (Smith, Harris, Dickinson)
3 1/2.      Age Of Innocence... How Old (Murray, Harris, Mc Brain)
—        No More Lies (video) (Harris)

Това е „Dance Of Death Souvenir EP” – техически погледнато това не е сингъл, а е издание на Iron Maiden като „специални благодарности към всички фенове на Maiden в празнуването на една невероятна година”.
Не е нужно да се казва, че е предзначена само за колекционери и така наречените „die hard fans”, пренебрегвайки фака, че е „строго лимитирано EP издание”(което случайно може да бъде намерено почти навсякъде).

Намерението на Iron Maiden да благодарят на своите фенове е определено много похвално и очитайки преклаено ниската ценана този продукт – ще бъде некоректно, ако кажем че те се опитват да изкарат повече пари от гореспоменатите фенове. Както и да е това е едно малко кашонче с тънко книжле, и непретенциозен и уникален накитник (дали те си мислят, че техните фенове са едноръки), които могат да бъдат сравнявани до известна степен с онези малки шоколадови яйца, които са с изненада. Както тези малки играчки за децата , първоначално са им интересни, а после ги слагат на рафта и ги забравят, същото се случва и с това EP, гледаш снимките в книжката докато слушаш музиката и през цялото време носиш накитника разбира се! – и след 35 минути по късно си я сложил на полицата, и само ярко червения цвят ти напомня за мястото му в твоята колкция. Както шоколадовите яйца съдржащи „изненада”, така и ти им се радваш като дете, но после порастваш и разбираш колко е наивно.

No More Lies (Harris)
Това е същатат версия като тази в албума  „Dance Of Death”.

Paschendale (orchestral version) (Smith, Harris)
Това е още една „orchestral” версия на песен, която е от албума „Dance Of Death”. Невероятно е да се види как Maiden успяват да направят фактически два различни албуми с различни версии и ремикси на едни, и същи песни. Точно тази версия на „Paschendale” не беше необходимо да бъде променяна. В оркестриалният вариант
елегантността на оригиналната версия е преекспонирана с прекалено използване на наслагвания, които всъщност правят микса много по-малко чуствителен от колкото оргиналната. За да направим още едно сравнение можем да кажем, че това е като красива жена, която е толкова натруфена с грим, че изглежда грозна и безкусна.

Journeyman (electric version) (Smith, Harris, Dickinson)
Тази версия на „Journeyman” е всъщност доста интересна, тъй като оригиналната версия се е прдвиждало да бъде записана в албума преди някой – Steve Harris, решава да бъде в акустичен вариант. Както нейното аукустично копие това е една брилянтна песен, с Adrian припявайки почти непрестанно. Поне тази версия на песента не е толкова разочароваща сравнение с оригиналната.

Age Of Innocence... How Old (Murray, Harris, McBrain)
Тази версия на Nicko на „Age Of Innocence” е абсолютно веселяшка!. Не е тазйна за никого, че този „скрит бонус трак” започва след 6 минути мълчание, последвана от последните акорди на “Journeyman”. Това е парче, напомнящо на някои от B-sides парчетата, записвани от групата в края на 80-те и ранните 90- резултат на взаимното уважение между бандата, и нейните фенове. Слушайки опитите на Nicko да пее неравномерно в парчето, това ще предизвика доброто ви настроение до края на деня.

No More Lies (video) (Harris)

Тове е „наистина фалшиво” видео от ”No More Lies”. Албумната версия е дабавена към концертното изпълнение на парчето плюс няколко сцени на публиката за подсилване на ефекта. Въпреки, че е доста забавна тя остава горчив вкус, като че ли си бил измамен. Колко иронично от страна на Iron Maiden да разчитат на феновете си на песен озаглавена по този начин!