LANGUAGE/ ЕЗИК

dance of death banner

single36_wildestdreams_a_smallsingle36_wildest-dreams-dvd_200

1 Септември 2003

1.         Wildest Dreams (Smith, Harris)
2.         Pass The Jam (Dickinson, Gers, Harris, McBrain, Murray, Smith)
3.         Blood Brothers (orchestral mix) (Harris)

Wildest Dreams е първият сингъл от албума Dance Of Death. Обложката изобразява близък план на лицето на Eddie, което можеда бъде видяно клипа на “Wildest Dreams”, който е 3D компютърна анимация режисирана от Howard Greenhalgh. Странно сингъла не е пуснат в Нова Зеландия, Индонезия, Корея, Малайзия, Сингапур, Тайланд, България, Хървтия, Аржентина, Бразилия, Чили, Колумбия, Мексико, САЩ, Унгария, Исландия, Русия, Словения и Южна Африка.

Wildest Dreams (Smith, Harris)
Това е същата версия като в албума “Dance Of Death”.

Pass The Jam (Dickinson, Gers, Harris, McBrain, Murray, Smith)
Един литературен критик веднъж каза,че Стивън Кинг е най-прдавания автор на хорър
Новели – и дори да публикува пазарният си списък пак ще го превърне в бест-селър. Iron Maiden се опитват да направят тази рецепта с 'Pass The Jam'.  Това е прост jam session, който записали и решили,че е подходящ да го сложат в сингъла.Резултата наложил да сменят обложката, Maiden трябвало да го запишат като B-sides от техните сингли и всъщност е доста забавно – особено когато Bruce казва: “следващият път ще изкрещя”,крещи няколко пъти преди да вметне: “предупредих ви,че ще изкрещя,отивам си в къщи”.

Blood Brothers (orchestral mix) (Harris)
Това е така наречения “оркестров микс” .Някои клавири са били добавени за да придадът това “оркестриално” усещане и изкрвяването се изглажда.Освен това няма и голяма разлика с оргинала.

PLAY

shaman-eddie.gif

Members Login