LANGUAGE/ ЕЗИК

eddies archives banner

Ако „боксът” сам по себе си е едно съкровище, художественото оформление не представлава нищо ново. Единствената нова илюстроция е на CD-то Best Of the B-Sides. Грозновато зеленикаво Eddie показвайки си задника с надпис “Maiden Rules” на него и сочещо ни среден пръст. И всичко това от кабината на камион! Чакайте...Какво?! Сега когато го пиша осъзнавам колко абсурдно звучи всичко това. Цялата работа може да се обясни с това, че названието B-side (Б-страна), се отнася към израза “back side” (обратна страна), който израз обикновено се свързва с обратната страна на една грамофонна плоча и оттук логиката- ето ви задника на Eddie за първи път! Ако трябва да бъдем честни това не е най-добрия артуьрк на Mark Wilkinson, който ни е познат от работата си с Maiden по някои неща от времето на “Brave New World”!

iron maiden eddies arhives 04  best of the bsides

„Бокса” сам по себе си е доста приличен за една кутия от Ламарина. Mark Wilkinson е художникът, който е направил дизайна на „бокса” и в едно интервю, което може да прочетете на нашия сайт, той споделя, че първоначалната идея на групата е била тя да бъде от дърво. Но той е предложил тя да бъде сребърна, заради 25 годишния юбилей. Очевидно цената за направата на сребърна кутия би била прекалено висока, затова се спират на вариант тя да е от ламарина.

Колкото до другите CD-та имаме 2 вече използвани, но добри стари рисунки от самия Derek Riggs!

beast over hammermith

За Beast Over Hammersmith е използван оригиналния артуърк от тур програмата за турнето Beast On The Road World tour. Той пасва идеално на CD- то понеже песните са лайв записи от същото това турне!
Относно BBC Archives тук виждаме преправен артуърк, който е правен от Derek през 90-те, в чест на преподписването на договор с Capitol Records. Съответно Eddie унищожава главния офис на Capitol Records в Лос Анджелис, Калифорния! За BBC archives сградата е сменена с централата на BBC в Лондон.

bbc derek riggs 01 bbc derek riggs 02