LANGUAGE/ ЕЗИК

 morgoth1Представи се с няколко думи.

Казвам се Димитър Тодоров, но всички във фенклуба ми викат по Моргот или нещо произволно. Както сигурно е ясно съм запален Maiden фен, а покрай това и на всичко, което е NWOBHM.

Кога беше първия ти досег с групата ?

Малко смешно ще прозвучи ако кажа отдавна, но за мен си е така. Случи се когато бях в 9 клас и нямах определен музикален вкус. Покрай приятели в даскало така се случи, че открих Maiden и разбрах, че те са нещо специално. Иначе първият интински досег беше на концерта през 2007 и то не само защото ги видях на живо, а защото видях и феновете. Те са нещо без което всяка една група е загубена, а феновете на Maiden са най-готините.

Кои са любимите ти албуми на Iron Maiden?

The Number of the Beast, определено ми е най-любим. Може да не е най-музикалния, най-лиричния, но в него има нещо, което някак си не мога да открия в друг албум. Това е и хубавото, не може да сравняваш 2 албума на Maiden и никога не може да си сигурен какво ще ти поднесат.

Имаш ли любим цитат от песен на Iron Maiden?

Въпреки, че от текстовете на Maiden, човек може да извади толкова много цитати, не бих казал, че имам любим, но ако трябва да откроя нещо това е началото на The Evil That Men Do от Rock in Rio: The good that men do is oft interred with their bones, but the evil that men do lives after them". Това обаче е от Шекспир и за това не знам дали се брои.

Коя е любимата ти обложка на издание на Iron Maiden?

Somewhere in Time е първенец с подгласници A Matter of Life and Death и Somewhere Back in Time

Кое е най-приятното ти преживяване свързано с групата?

Ми като цяло, че покрай тях ви открих и вас хора, вие си знаете кои сте. Иначе един друг незабравим момент е последния концерт на Maiden в Румъния, когато всички бяхме заедно на оградите и пяхме с пълно гърло Blood Brothers и бяхме с ръце една върху друга. На същия концерт дори Брус обърка за какво трябва да викаме, Scream for me Bulg...Romania.

morgoth2

Кой е най-разочароващият ти момент свързaн с групата?

Пропадането на концерта в София през 2011 За нещастие не можах да отида и в Атина.

На колко концерта на Iron Maiden си присъствал?

Пет: България 2007, Румъния 2008, Сърбия 2009, Унгария и Румъния 2010.

Кой е любимият ти концерт на групата?

Определно Клуж- Румъния 2010, след това може би Белград 2009.

Колекционираш ли артикули на групата?

Не, стремя се каквото излезе да си го набавя оригинално, но нищо повече.

Кое е най-ценното нещо, което имаш свързано с групата?

Ха-ха-ха, едно нещо заради което много хора от фенклуба ме мразят - снимка със Стив Харис! Да не забравям всички готини хора с които се запознах покрай Maiden.

morgoth7

Кое е най-абсурдното нещо, което си чувал за групата?

Чувал съм доста, но не им обръщам внимание и затова не мога да се сетя за нито едно в момента.

Има ли нещо, с което да те е подразнила групата?

О да, с En Vivo - ебаси тъпото DVD! Все едно гледам gif-чета в нета, де да можеха да го преиздадат нормално...

Какво би променил в групата, ако имаш тази възможност?

Връщам се към горния отговор - Стив Харис да не взима участие в мастерирането (или там както му се вика) на DVD-та. Във всяко друго отношение са перфектни

morgoth6

От кога си член на фен клуб Iron Maiden Bulgaria?

От самото му учредяване, което беше отдавна и не си споням вече точната дата :)

Какво те накара да се запишеш във фен клуба?

Ами в началото, когато се роди идеята беше да се събираме хора, които имаме еднакви музикални предпочитания. Накрая така се получи, че станахме като семейство, каква по-добра причина от това, за да се запишеш.

Кой е най-приятният ти спомен свързан с фен клуба?

Пътуванията за концертите, партита в Ложата, както и другите в по-тесен кръг, например няма да забравя една Витоша, където едва не измръзнахме

Разкажи интересна случка с фен клуба.

Сещам се веднага за няколко, но май по-добре тях да ги премълча. Една друга, която ми изниква в главата е когато ходихме в Ниш за концерт на Blaze Bayley. След малко търсене на входа на "залата" установихме, че ние сме първите пристигнали и единствените други са момчетата от подгряващата група - Alister. Разговорихме се, кои на какъвто език може и по едно време един от тях предложи на Владо да пие от бирата. Владо му обясни на български, че не може, защото ще „кара". При което сърбина му каза, че няма нищо лошо и че той винаги пиел преди да „кара". В крайна сметка се оказа, че „карам" на сръбски е „шибам", а пък „свирка" означава „концерт"

morgoth4

Какво те кара да се гордееш с фен клуба?

Това, че се развива :) Като погледнете сайта, мърча който се предлага, екскурзиите и партита, които се организират. За което трябва да благодарим много на Гери и Нико

Какво би те отказало от Iron Maiden?

Нищо. Те са оформили една част от живота ми, а това не може да се изтрие.

И все пак защо Maiden?

Отговора се крие в музиката им и в духа, които носят, нека всеки сам открие отговора на този въпрос, аз вече съм.

morgoth8

Ако някога имаш възможност да излезнеш и да пийнеш в някой бар с някой от групата, кой би избрал и за какво бихте си говорили?

Мисля, че с всеки би било интересно. Все пак са хора обиколи целия свят и са имали възможност да опознаят различни светове и култури и ще има за какво да си приказва човек с тях. Все пак мисля, че Брус ще е най-забавно и интересно

Кажи нещо за себе си, което не знаем или което забравихме да те питаме?

Имам ли си любимец?.. И ще си призная: Стив е човекът!

motgoth5

Намираш ли нещо общо между Мейдън и физиката?

Офф, знаеш че уча физика и сега ще питаш. Ами ако човек се задълбае много надълбоко, така или иначе ще "удари" на физика. Обаче не мисля, че Maiden може да се свърже с физиката, защото текстовете са им базирани на филми, книги, актуални проблеми и това което вълнува членовете. Е да в Brighter than a Thousand Suns се споменава формулата на Айнщайн за енергията на тяло в покой, но не бих го свързал с физиката :)

Знам, че харесваш Samael, те са доста различни от британците, както и Subway Тo Sally. С една дума не си типичният хеви метъл фен.. Е как се съчетават тези стилове?

Да, малко странни вкусове имам. Например след Maiden следващите ми любимци са In Flames, и като цяло ми харесва мелодичния дет. Това което търся в музиката е първо да ми харесва като звучене, няма значение какъв стил е, след това са текстовете. Конкретно в Samael ми харесва звученето, а пък и не издават както някои се беше изказал албуми, при които разликата е само в обложката, а пък Subway to Sally са за разпускане. Въпреки, че слушам едни и същи групи, гледам да има някакво разнообразие, а не да съм като кон с капаци и това разнообразие зависи и от настроението ми.

morgoth3

Я да се върнем малко назад, обясни защо ти викат „Шибания Моргот"?

Хахаха, ми то тоз въпрос е по-добре човек да пита Нико :) Иначе може да се свърже с два момента. Веднъж поръчах тениска за един приятел и нали трябваше да кажа размера, но аз нямам и понятие, кое на какво отговаря. И така Нико ме пита какъв размер и първото което ми идва в ъкъла е, да го сравня с това колко е висок Стив Харис и казвам "Ами нали знаеш колко е висок Стив, та с една глава по-нисък". Проблема беше, че Нико го беше виждал както е на сцената: една педя. Някак си моето упътване не помогна и това беше неговият отговор. Другия случай е понеже имам навик да закъснявам и на една среща на фенклуба след като закъснях, ме нарече по този начин и това беше началото :)

 

PLAY

piece-of-mind-eddie.gif

Members Login