LANGUAGE/ ЕЗИК

im5Представи се с няколко думи.

Казвам се Цецка, да си призная все още не знам какво искам, въпреки че съм на възраст, на която хората отдавна са решили с какво да се занимават. Знам само, че моята страст е музиката и то в строго определени граници.

Кога е бил първият ти досег с групата ?

През 1986 година, първото парче на групата, което чух и се запечата в съзнанието ми е 2 Minutes To Midnight от POWERSLAVE '84. Впоследствие не слушах Maiden много - бях малка, беше ми трудно да ги разбера напълно и слушах по лигави групи(не ме разбирайте погрешно, не искам да обидя групите). За онзи период от живота ми бяха срахотни, но няколко години по-късно се появи на хоризонта моя съпруг, за когото Maiden беше ГРУПАТА. Единствената! Той ми показа за какво става въпрос. И повярвайте ми, от тогава съм леко болна(както казва моя приятелка). (Между другото, солото на 2 Minutes To Midnight е солото ми на вековете. Незнам защо, нямам обяснение.)

Кои са любимите ти албуми на Iron Maiden?

Всичките. Във всеки албум си намирам нещо, което си е моето.

Имаш ли любим цитат от песен на Iron Maiden?

Only the good die young All the evil seem to live forever, Don't waste your time always searching for those wasted years и Heaven can wait 'til another day.

Коя е любимата ти обложка на издание на Iron Maiden?

„KILLERS" - Най ми е свързана с Maiden

Кое е най-приятното ти преживяване свързано с групата?

Миналата година в Лондон - да ги гледам на тяхна родна земя.

Кой е най-разочароващият ти момент свързaн с групата?

Не съм сигурна, че имам такъв момент. Аз съм от онези „заслепените" фенове/ Нямам точна преценка понеже съм прекалено пристрастена.

На колко концерта на Iron Maiden си присъствалa?

Май само на четири. Когато дойдоха за първи път в БГ с Блейз, не можах да отида, защото седмица по-късно родих сина си.

Кой е любимият ти концерт на групата?

Лондон 05.08.2011г., защото бях, но иначе LIVE AFTER DEATH, ROCK IN RIO... Хехех

IM

Колекционираш ли артикули на групата?

Не бих казала точно колекция. Имам някои неща, но определено има хора, на които бих разбила къщата.

Кое е най-ценното нещо, което имаш свързано с групата?

Спомените от концертите и някои материални неща - списания, в които пише за тях, Коледни картички, фензинът на официалния клуб(интерсено, че скоро не са изпращали), CD-та, DVD-та, няколко метални медальончета. Всичко си ми е ценно.

Кое е най-абсурдното нещо, което си чувала за групата?

Че са отживелица, били зациклили и ей такива глупости.

Има ли нещо, с което да те е подразнила групата?

Не. В моите очи са съвършени.

Какво би променила в групата, ако имаш тази възможност?

В групата нищо, но около групата шефът на официалния фен клуб, например.

От кога си член на фен клуб Iron Maiden Bulgaria?

Знам ли вече, от март 2009 година.

im6

Какво те накара да се запишеш в нашия фен клуба?

ВСИЧКИ ВИЕ. Февруари 2009г. заминахме за Белград като тогава познавах само двама-трима човека от клуба, но това ми беше достатъчно, за да реша да стана член на фен-клуба, защото няма нищо по-хубаво от това да се срещаш с хора, които са на твоята вълна. Приемат те такъв, какъвто си, когато заговориш за любимата си група не им е досадно и не се прозяват срещу теб с телешки нищо неразбиращ поглед. Важно е човек да има възможност да разпусне с приятели, с които няма да се кара за музиката, която се слуша на купона, защото другите не я харесват и такива разни неща. Има много причини.

Кой е най-приятният ти спомен свързан с фен клуба?

Имам много приятни спомени. Като се замисля винаги ми е приятно с клуба, но най-приятно и вълнуващо е когато тръгнем на път, дори и да не са много пътуванията ни заедно. Най-запомнящо за мен беше пътуването за Белград. Това наистина беше един от най-вълнуващите моменти свързани с клуба.

Разкажи интересна случка с фен клуба.

То безинтересна няма, но най-скорошната интересна, на която корема ми щеше да се пръсне от смях, беше организацията за пътуването ни в Правец. Просто такава говорилня друга нямаше...

Какво те кара да се гордееш с фен клуба?

Гордея се, че съм член в клуба, гордея се с всички тези млади хора (и аз също :D), които го правят реалност. Честно казано, незнам какво съм правила преди това, било е голяма скука.

 

IM1

Какво би те отказало от Iron Maiden?

Ха, да бе да, такава сила и в Star Wars няма. Няма отказване. Като си отида искам да ме изпратите с Only the good die young.

И все пак защо Maiden?

Защото ми текат по вените, защото всеки, който е позволил тази религия да му влезе под кожата е изгорял, няма как.

Как се реши да се татуираш и защо точно Maiden татуировки?

Защото в това виждам смисъл,защото всяка една моя татуировка означава нещо за мен в определен момент, а Maiden доста са ми повлияли. Тяхното творчество, всяка една тяхна песен си е намерила място в сърцето ми, а картинките по тялото ми са особено специални. Всяка една от тях си има история(лична).

Какво е да възпитаваш две деца в страна на чалга? Успяваш ли да ги научиш да слушат праведната музика?

Ооо, мога много да говоря за това. Истината е, че със средата на сина ми войната е безмилостна, но не мога да кажа, че съм загубила битката. Няма да се предам. Той се мята между индъстриъл и някакво техно, но пък това, което ме радва е, че Maiden са със особен статут в съзнанието му и често го хващам, че си ги слуша(знае почти всички песни).С дъщеря ми нямам музикални проблеми засега. Тя си харесва Брус, пита кога ще се запознае с него. И аз това се питам, ама...

И двамата с мъжа ти сте във фен клуба. Любовта към групата ли породи и вашата любов един към друг? И как се запознахте?

Да не предизвиквам някакви отрицателни бъдещи събития, но да се похваля, от опит мога да кажа, че една връзка основана на еднакви интереси (в нашия случай Heavy Metal) е многообещаваща и с бъдеще. Да, нас ни събра любовта към рок музиката, почти веднага Maiden се настаниха трайно около нас. Ако той не споделяше моите интереси, нямаше да ни бъде толкова години (22 за сега). Леле, неискам и да си представям даже. Запознахме се на така нареченото "Кръглото"(днешна Капитолия-автокъща). Там, както и на Кравай, и Синьото се събирахме хора, които слушаха рок.

IM3

Според теб какво се е променило във фенщината през годините и кога е било по-истинско – преди промените или сега?

И аз не знам, сега феновете имат всичко. Могат да гледат групите на живо, да слушат страхотни записи, да си свалят музиката с натискане на три бутона, а не да слагат касетофон срещу касетофон и да излизат на пръсти от стаята, че да няма шумове на копието. Но тръпката я няма, това да се криеш, да даваш половината заплата на майка ти за две значки, да си различен, мистериозен за останалите (разбирай масата). Помня, че бяхме като затворена общност, не всеки можеше да влезе. Трябваше да не си слушал само баладите на Scorpions, за да се вмъкнеш при "метълите". За в България, тогава беше по-истинско.

Слушаш ли някои групи от новата метъл сцена или залагаш само на класическата олд-скуул такава?

Има някои, които ми харесват. Не са много нови, но приблизително 20 години след Maiden са се появили. Avenged Sevenfold например, но се хващам напоследък, че залитам също към Black Metal, преоткривам някои групи, на които преди не съм обръщала особено внимание, но основно съм си заседнала в NWOBHM. Това съм си аз, това е моята музика.

Като член на двата фен клуба (официалния и нашия) от кой си по доволна и защо? И какво ти липсва и в двата?

Определено съм си по-доволна от нашия. Ние сме си сплотена дружина, който и да се включи е добре дошъл и добре приет. В официалния всичко е малко компютъризирано, няма как, всички са от различни точки на света. Нищо не ми липсва, всичко си е идеално и в двата. От единия си получавам pre-order-a, а от другия емоцията, разговорите с приятели, партитата, всичко останало.

Ако някога имаш възможност да излезеш и да пийнеш в някой бар с някой от групата, кой би избрал и за какво бихте си говорили?

Е, Steve, разбира се. За много неща искам да разговарям с него - за кошмарите му, за музите му, за дисциплината, с която е успял да достигне тези величини. Мда, за много неща, но съм сигурна, че ако го срещна и имам тази възможност, първото, което ще ми се случи е да изпадна в шок. Ще си забравя майчиния език.

im9

Не мога да не ти задам въпроса: Защо точно Steve Harris ти е любимеца?

Има Steve, има Maiden. Няма Steve, няма Maiden. Гениален е!

Кажи нещо за себе си, което не знаем или което забравихме да те питаме.

Нищо не сте забравили, всичко си казах. Няма нищо необикновено в мен, просто един редови фен.

PLAY

tour-eddie.gif

Members Login