LANGUAGE/ ЕЗИК

fear of the darkr banner

'Fear Is The Key' е странна песен, с различен музикален стил. Отнася се до епидемията от СПИН, която става особено осезаема в началото и средата на 80-те години и е така блажено пренебрегната от милиони, докато не се появили случаите на смъртта на знаменитости, доказали, че никой не е защитен, когато става дума за ХИВ-вируса.

The kids have lost their freedom
And nobody cares till somebody famous dies...

Децата загубиха свободата си
И на никого не му пука, докато не си отиде някоя известна личност...

Докато групата пише песните за албума, научават за смъртта на фронтмена на Queen, Freddy Mercury (1946-1991), заради вируса на ХИВ, и решават да добавят СПИН-темата към списъка си със сериозните теми, които албумът вече съдържа. Песента акцентира върху факта, че след така наречената "сексуална революция" през 70-те, края на 80-те и началото на 90-те, е поставено началото на ново възприемане на представата за секса; това вече не е свобода, а страх – страхът да придобиеш ХИВ-видус чрез сексуален контакт. Нещо, което предполага наслада и – като замисъл на самата Природа – живот, се превръща в синоним на страх и смърт...

Както вече стана ясно, песента притежава доста по-различен стил от повечето парчета на Maiden. Трудно може да се определи на какво точно се дължи това, но може би е заради лекото блусово влияние. Песента не е лоша, но й липсва онова типично нещо, което превръща песните в специални такива.

PLAY

seventh-son-eddie.gif

Members Login