LANGUAGE/ ЕЗИК

 

Здравей Пол.... Ако не бъркам това е третото ти посещение в България?

Да така е.

Е, чувстваш ли се така сякаш се прибираш у дома?

Не, изобщо. Ужасно съм уморен и се опитвам да остана буден за шоуто. Това е най-дългото турне, което съм правил и съм на път от миналия октомври, и ще съм така чак до февруари. Мисля че вече посетихме около 66 държави.

Какво очакваш от днешното шоу?

Всъщност не очаквам нищо човече. Никога не очаквам нищо. Аз съм си пънкар и каквото ще става - да става.

Всички знаят, че произлизаш от пънк музиката.

Така мисля.

Мислиш ли, че можеш да се върнеш към нея и да направиш пънк албум. Ако не бъркам си бил в група наречена ThePedophiles.(Педофилите)?

О да... Това беше група, с която си свирихме в Англия, където живеех. Нищо сериозно всъщност. Никога не записахме нищо, затова не можеш да откриеш групата в Интернет. Правихме много пънк кавъри и неща като Ramones, и Sex Pistols. Но тези неща не се продават човече.

Правите кавър на Ramones в сет листа си сега.

Да. Имахме много идеи за песни, но аз обичам тази песен.

paul_sofia1  paul_sofia2

През цялата ти кариера като музикант си срещнал доста хора, Някои от тях са добри, някои не толкова. За съжаление и някои не са сред нас вече. Като наример Бон Скот и Фил Линът. Кой ти липсва най-много?

Определено много ми липсва Бон. Запознахме, се когато бях едва на 14 и се мотаехме заедно. Фил също ми липсва, той беше невероятен човек. Всичките момчета от Thin Lizzy бяха на сватбата ми в Шотландия. Липсва ми и Даймбег Дарел от Pantera, и него не виждам вече, но това е реалността човече...

Спомена Pantera албумът ти “MenaceToSociety” звучи много подобно на Pantera и.....

О, да знам. Защо хората казват това? По онова време използвахме семпли и мисля че Стив използва бас барабанът на Вини, или нещо такова.

Звучи доста различно от “MurderOne

Именно. Не искахме да звучи като “Murder One”, защото хвърлихме много пари по записването и продуцирането на албума , но когато излезe едва успяхме да възвърнем парите. Беше твърде хеви метъл за мен, но не достатъчно тежък.

Помня, че четох някъде, че имаш група и жена във всяка държава.

Ооо жени.. приключих с жененето човече. Сега имам само бивши жени Ха-ха-ха. Жените ми струват много пари. Курвите все пак са нещо хубаво Ха-ха-ха. Опа извинявай! Всъщност си имам гадже в къщи. Тя е певица на боса нова. Сега нека се върнем към групите. Да, подбирам много местни групи защото, ако водя групата си от Бразилия това ще струва на всички ни по-скъпо, а и те не са свободни постоянно. Сега съм с най-младата си италианска група.

Представи ги. Кои са те?

Те са Children of The Damned.

Матео на бас китара е ето там. Вдигни си ръката бе кучко!!!... Дебелакът до него е Карлос, той е китарист от телевизионно шоу Ха-ха-ха. Джанлука на барабани и Микеле на китара. Те всичките са гейове Ха-ха-ха. Шегувам се разбира се. Те са супер

IMG_0156

Не започнах темата за жените ти случайно. Бил си женен за българка?

Да!. Тя вероятно е някъде тук, но не иска да ме види! Незнам защо е толкова сърдита. Искам посто да й кажа “Здравей!... Как си?...Как я караш!.” Да й дам букет и да я поздравя.. нищо повече. Тя какво си мисли, че искам? Определено неискам да я чукам вече. “Бях там ... и съм го правил вече”. И да си призная не беше толкова хубаво Ха-ха-ха.

Пол.. неизбежно е да не говорим за Maiden.

Напротив Ха-ха-ха

Значи не искаш да те питам за това?

Да. Следващият въпрос Ха-ха-ха

Хм добре...!

Всъщност не би ме попитал нещо различно. Бил съм по цял свят и всички ме питат едни и същи шибани неща. Така че ще можеш да ги намериш в Интернет Ха-ха

Добре ще заобиколим темата. Срещнал си се с Блейз Бейли в Турция и сте били заедно на сцената. Той се е сбил с някой предишната вечер...

Не е с мен Ха-ха-ха. Да, имаше огромна синина на лицето. Той е наистина страхотен човек. След това жена му се разболя и почина. Много тъжна история... Горкия човек.. Не съм го виждал от тогава. Трябваше да имаме концерт в Румъния, но пропадна поради липсата на пари. Той е прекрасен човек и се надявам да е добре. 

IMG_0066Пол… ще те питам за Maiden!

Ха-ха-ха. Знам, ти си упоритo копеле!

Можеш ли да си се представиш сега в IronMaiden ?

Само през трупа ми!.... Никога...никога...никога!

Но представи си че си.

Нямаше да бъда! Щях да съм напуснал много отдавна. Те са чудесна група и това, което правят е невероятно. Никой не може да ги надмине в това отношение. Но това не е това, което аз искам да бъда. Аз искам нещата да са по пънк и дори по брутални.

Това никога няма да върви при Maiden.

Така е... и не трябва.
Ако има последно турне където всички ще са поканени да участват, за съжаление Клайв не може. Да, аз бих се съгласил да участвам.Ние не се мразим един друг, обичам групата. Бяхме другари и ще ги защиавам до края, но ние сме различни. Те са си Те и Аз съм си Аз. Те искат да правят неща като The Number Of The Beast, а аз харесвам групи като Pantera, Sepultura и Metallica.

Какво му е на The Number Of The Beast?

Нищо. Невероятен албум е. Аз просто нямам място в него и не се виждам там. Надявам се Maiden да продължат да свирят още много години, защото техните песни означават нещо и имат послание, ти знаеш. Не е като да изкараш албум с осем различни обложки,  за да изкараш повече пари. За мен това е грешно.

През 80-те си свирил в доста клубове

Да, главно с Maiden...чудесни години

Помниш ли клуб наречен The Bridge House ?

О, да познавах човека, който го държи. Там даже се правиха Bridge house festivals

Знаеш ли дали са записвали всяка група която свири там?

Нямам представа човече. Наистина нямам идея. Свирил съм там само два пъти. Веднъж с Maiden и веднъж със соловата ми група.

Пол , как е Клайв?

Изобщо не е добре. Много е болен човече. Направих няколко концерта за Clive Aid в Англия и Париж. Човече, Клайв не може дори да говори вече.

Той ли е човекът, който най-много уважаваш от годините си с IronMaiden

Той и Дейв. Бяхме постоянно заедно. Аз не го уважавам, аз го обичам. Той ми е брат и двамата ми липсват много.

Благодаря Пол това беше последният ми въпрос.

Благодаря ти човече. Приятна вечер.

Провел: Никола Петрас(Dragontear)
Снимки: Гергана Попова

 
 

PLAY

shaman-eddie.gif

Members Login