LANGUAGE/ ЕЗИК

no prayer banner

single22_daughter_a_small24 Декември 1990г.

1. Bring Your Daughter... ...To The Slaughter (Dickinson)
2. I'm A Mover (Fraser, Rodgers)
3. Communication Breakdown (Page, Jones, Bonham)

Доста чудно, но сингълът Bring Your Daughter..., се издига до първо място в класациите на Британия, а самата песен се звучи навсякъде из англия по това време. Текстът на песента предизвика много забележки, които можех да чуя от първа-ръка, като споменавах, че съм фен на Maiden. „Как можеш да слушаш група, която подкрепя изнасилването на жените", бяха повечето от забележките Трябва да призная , че е трудно да разбереш как песен с толкова отблъскващ текст(ако приемем това за истина), може да стане толкова популярна. Може би стилът и песните на AC/DC се дължаха на сходна популярност. Във веки случай, това беше забележително коледно издание – малко отдалечено от обикновенното 'Jingle Bells'!
Загледах се в жената с червените дрехи в прегръдките на Еди – какво изобразяваше тя, Червената Блудница от 'Moonchild'? Charlotte?. Тяе взаимствана от Jessica Rabbit. Ще ви стане ясно когато сравните с картинката .

Та какво общо има това с Maiden???Е, Bruce Dickinson участва в епизод 17, озаглавен Rock'n'roll, излъчен на 6 Ноември 1990 по ВВС, в който той е известния певец и китарист Jake Skinner, който е напуснал компанията за която е записвал, след като те са диктували живота му. В епизода той свири на улицата и бива забелязан от лица(тип Ал Капоне), които го връщат в студиото, където му се дава шанс да запише албум. Става така обаче, че тази компания се е решила да го спонсорира, само ако той употребява и рекламира една напитка "Rock 'n' Cola", докато настъпващото турне наближава. Той обаче не се съгласява и напуска студиото с гняв, а послдените 15 минути от епизода са базирани на борбата му срещу компанията.

В студиото виждаме "Fraud Squad",с Яник Гърс на китара, Анди Кар на бас, и Дики Флитзар на барабани т.е. бандата която е с Bruce по време на соло турнето си през 1990. В клипчето когато са в студиото, те свирят част от 'Wishing Well', която свирят по време на турнето Tattooed Millionaire. Записът използван в кличето, е записан в студиото CTS(където са правени и саундтраците за Джеймс Бонд) на 7 и 8 юни 1990, когато бандата си е почивала от турнето. Тази версия на песента остава неиздадена.(Цялата тази информация е взета от сайта на Bruce Dickinson)

Загледайте се в програмата за вечерта на Paradise Club:

Iron Maiden
плюс
Genghis Khan
Charlotte And The Harlots
999 And The Inverted Morons
Ron Maiden And The Dixie Chickens

Коментарът на Rod Smallwood, е взет от обложката на албума Best Of The B'Sides, включващт и Eddie's Archives.

Bring Your Daughter... ...To The Slaughter (Dickinson)
Това е същата версия на песента използвана в албума No Prayer For The Dying.

I'm A Mover (Fraser, Rodgers)
'I'm A Mover', всъщност е брилянтно блус парче, записано от Лондонската банда Free през 1968, за албума им Tons Of Sobs. Free стават известни хита си от 1970 'All Right Now', но Maiden избират по-малко известна песен, което според мен е по-добре, от колкото толкова извесната 'All Right Now'. Любителите на блуса, ще отценят тази песен, докато останалите може да се разочароват. Заслужава си да се каже, че Дейв е голям почитател на китариста Paul Kosoff, и е купил една негова китара, по обява във вестника.

Това е велика песен на Free,които са още любимци на Дейв. Той все още пази китарата на PaulKosoff.

Rod Smallwood

Communication Breakdown (Page, Jones, Bonham)
Това е песен на Led Zeppelin, от дебютният им албум през 1969. Мнозина, които са чували и харесват оригинала на песента, критикуват Bruce за ужасния начин по който пее, а и е пълно с коментари от рода на :"Робърт Плант трябва да му призлява, когато чуе това". Трябва да си призная, че съм съгласен с тези исказвания, гласът на Bruce е очевидно „уморен", и е изгубил ентусиазма си с Maiden. Песента е спасена от факта, че оригинала е много добър, но сигурно дава на феновете на Zeppelin, същото което феновете на Медън получават, когато чуят кавър на любимата си банда, от Дет Метъл групи.

Фантастичен кавър на класиката на Zeppelin. Страхотна песен

Rod Smallwood

PLAY

trooper-eddie.gif

Members Login