LANGUAGE/ ЕЗИК

no prayer banner

single21_holysmoke_a_smallИздаден на 10 Септември 1990г.

1. Holy Smoke (Harris, Dickinson)
2. All In Your Mind (Bromham)
3. Kill Me Ce Soir (Kooymans, Hay, Fenton)

Holy Smoke е първият сингъл на Maiden от албума No Prayer For The Dying, и пъви сингъл с Яник Гърс в бандата. Това е същто така, и първия сингъл, който излиза след компилацията The First Ten Years, правейки го още по-рядък и труден за намиране. Обложката, с дълбоката символизма на Derek Riggs, показвайки Еди на върха, на горяща купчина от телевизори, по които дават предавания с ТВ проповедници (защо да не изгорят проповедниците тогава?), и всеки момент смазващ, телевизионното око на религията биг-брадър. Maiden правят наколко кавъра за Б-страната, вместо концертни песни или презаписани неща, както в предишните три сингъла.
Коментарът на Rod Smallwood, е взет от обложката на албума Best Of The B'Sides, вклячени в Eddie's Archives

Holy Smoke (Harris, Dickinson)

Това е същата версия на песента, която се появява в албума No Prayer For The Dying.

All In Your Mind (Bromham)
'All In Your Mind', е написана оригинално от Британската банда Stray през 70-те години, за тяхния дебютен албум, озаглавен - 'All In Your Mind'. Оригиналната версия се различава доста, от тази на Maiden, особенно в многото хармонични вокали на коплета, и коренно различната хармония в начлото част. Steve Harris им е бол голям фен, и ходил редовно на тяхни концерти. „Blanckenheimer", който се споменава в текста на песента, е стар училищен приятел на Stray (истинското му име е Gerald Blankensee), като по-късно става техния пръв помощник (Тази информация е от Оригиналната Обложка на Iron Maiden, за което много благодарим!)

Песента има за идея да представи, някой цинични идеи за това, как всичко е въображаемо – любовта, политиката, дори Мао (Дзъдун)! Музикално, песента има динамичен ритъм, тежки китари, които символизират хард рок-а в началото на 70-те, може би даже изпредварили времето си, но сега никак забележителни за стандартине на Iron Maiden. Въпреки това, е доста интересна песен, от Б-страната.

Песен на една велика банда, наречена Stray, това е другата любима банда на Steve, с особенно влияние на басиста GaryGiles

Rod Smallwood

Kill Me Ce Soir (Koymans, Hay, Fenton)
Това е песен на Golden Earring, от албума им „The Continuing Story Of Radar Love". Много е трудно да се каже, за какво става въпрос в 'Kill Me Ce Soir' - определено насочена към политиката песен, също така може да бъде свързана с убийството на някоя рок звезда, въпреки че не е ясно коя. Музикално е много различна от творчеството на Maiden, и е много изненадващо, че Maiden решават да я издадът, въпреки, че е повече от ясно, че Steve е фен на бандата.

Заедно с JethroTull, GoldenEarring, бяха може би най-любимата банда на Steve за всички времена: RinusGerritsen, също оказва влияние върху Steve. Чудесна песен и също така, друга банда която продуцирах по времето на 'RadarLove'.

Rod Smallwood

PLAY

tour-eddie.gif

Members Login