LANGUAGE/ ЕЗИК

Steve Harris ще тръгне на турне със своя страничен/соло проект през следващия месец. Басистът ще посети 14 държави и 20 града из цяла Европа. Турнето ще стартира от Португалия на 21 февруари. Това може би ще е голяма изненада за Maiden феновете, защото за пръв път Steve временно се оттегля от дейността си в Iron Maiden и предприема клубно турне.

Steve Harris отбелязва: Много обичам турнетата и да свиря на живо, затова съм много развълнуван за турнето на British Lion. Невероятно ще е отново да изпитам атмосферата на малките клубове и феновете да са ми директно пред лицето. Смятам, че това ще се хареса и на самите тях. Фантастично е да се върнеш там от където си почнал. Ще направим цялото турне клубно, из цяла Европа. Клубни концерти на клубни цени, енергични, мощни и потни. Все още нямаме идея колко хора ще посетят, затова сме се насочили към малки клубове със скромни цени на билетите.

Познавам момчетата от групата от векове и освен, че са страхотни музикати те са и много добри приятели помежду си. Това се оказа много важно, защото това е един проект , който правихме много години. Аз бях много зает с Maiden и те бяха така добри да проявят търпение за да можем да поработим заедно. Затова е чудесно най-накрая да можем да направим всичко това. Отзивите за албума бяха много добри и смятам, че ще звучи страхотно на живо. Решили сме да се забавляваме много на това турне.

FEBRUARY 2013
THU 21 PORTUGAL PORTO HARD CLUB
SAT 23 SPAIN MADRID LA RIVIERA
SUN 24 SPAIN BARCELONA SALAMANDRA
TUE 26 SWITZERLAND ZURICH KOMPLEX
WED 27 ITALY MILAN LIVE CLUB
THUR 28 ITALY ROME ORION

MARCH 2013
SAT 02 GERMANY NUREMBURG ROCKFABRIK
SUN 03 GERMANY MUNICH BACKSTAGE HALLE
TUE 05 GERMANY STUTTGART LKA
THUR 07 AUSTRIA VIENNA ARENA
SAT 09 GERMANY COLOGNE LIVE MUSIC HALL
SUN 10 GERMANY BERLIN COLUMBIA CLUB
TUE 12 SWEDEN MALMO KB
WED 13 SWEDEN GOTHENBURG BREWHOUSE
THUR 14 NORWAY OSLO ROCKERFELLER
SAT 16 SWEDEN STOCKHOLM KLUBBEN
MON 18 FINLAND HELSINKI CIRKUS
FRI 22 HOLLAND AMSTERDAM MELKWEG
SAT 23 BELGIUM VOSSELAAR BIEBOB
SUN 24 FRANCE PARIS LA TRABENDO
TUE 26 ENGLAND O2 ACADEMY ISLINGTON, LONDON
WED 27 ENGLAND O2 ACADEMY 2, BIRMINGHAM
FRI 29 SCOTLAND GLASGOW GARAGE
SAT 30 ENGLAND MANCHESTER CLUB ACADEMY

steve-harris-british-lion-tour