LANGUAGE/ ЕЗИК

EMI с гордост съобщават, че на 25 март излиза дълго очаквания двоен DVD диск MAIDEN ENGLAND '88. Легендарното шоу e заснето през 1988 в две поредни вечери в Бирмингам N.E.C Arena, по време на турнето Seventh Son Of A seventh Son World Tour. Първия диск ще съдържа подобрена версия на видеото VHS изданието от 1989 и три неиздавани до сега версии на парчета от бисовете - Running Free, Run To The Hills и Sanctuary. Това прави близо 110 минути времетраене от легендарния коцерт. Видео продуцентът на Maiden Andy Matthews е обработил всеки кадър на концерта от 1988 за да постигне най-добрия възможен резутат. Освен оригиналния стеро звук на тогавашния тон режисьор на групата Martin Birch, ще можете да чуете и ремастерирана 5.1 версия на Kevin Shirley.

maiden england DVD PAL

Втория диск съдържа трета част на документалния филм, проследяващ историята на групата. 40 минутният материал съдържа скорощни интервюта с групата и мениджъра Rod Smallwood, като продължават историята от World Slavery Tour 1984/85г. Членовете разказват за трудния преиод по време на Somewhere In Time и как в края на 80-те приключва една ера за групата.

Други екстри, които съдържа бонус диска е Twelve Wasted Years отново за пръв път достъпно на DVD. Този 90 минутен документален филм от 1987 съдържа архивни интервюта кадри от изявите на групата в Ruskin Arms и Marquee и трите световни турнета до тогава. В съдържанието влизат и пет видео клипа от гореспоменатите албуми и сингли, които също са дигитално ремастерирани с цел по високо качество.
Саунд тракът на концерта ще е достъпен и на двойно CD и Picture Vinyl. До момента беше достъпно единствено като CD в комплект с VHS изданито на концерта но с 2 песни по малко от видеото. Така заедно с бисовете, неиздаваните версии на парчетата стават общо пет.

Първи диск – MAIDEN ENGLAND '88
Set List –
Moonchild
The Evil That Men Do
The Prisoner
Still Life
Die With Your Boots On
Infinite Dreams
Killers
Can I Play With Madness
Heaven Can Wait
Wasted Years
The Clairvoyant
Seventh Son Of A Seventh Son
The Number Of The Beast
Hallowed Be Thy Name
Iron Maiden
Run To The Hills*
Running Free*
Sanctuary*

*неиздавани до момента.

Втори диск – THE HISTORY OF IRON MAIDEN PART 3
The History Of Iron Maiden - Part 3
12 Wasted Years
Wasted Years promo video
Stranger In A Strange Land promo video
Can I Play With Madness promo video
The Evil That Men Do promo video
The Clairvoyant promo video