LANGUAGE/ ЕЗИК

Според Amarillo.com, професор Мартин Якобсен западно-тексаския A & M университет е включил метъл музка в часове по литература като използвал парчето на IRON MAIDEN "Out Of The Silent Planet по време на клас упражнение за представяне на визуални диаграми на текстовата конструкция съпроводена с музика.

"Студентите пощуряха по това", казва професорът пред Amarillo.com. "Сметнаха че е много откачено и им хареса. Един ден просто импровизирах и случайно го вмъкнах в разговора, че трябвва да включим Хеви Метъл в часовете и те единодушно го приеха" .

Курсът станал толкова популярен че професор Якобсен в момента преподава и нов курс носещ наименованието "Въведение в литературата: Хеви Метълът, като литературен жанр!" Професорът пояснява че много метъл текстове са повлияни от едни от най великите писатели на всички времена.

Клас упражнение беше такъв хит, че Якобсен сега е преподаването на нов курс "Въведение към литературата: Heavy Metal Тъй като литературен жанр". Професорът обяснява, че много метал лирик са били вдъхновени от някои от най-великите писатели на всички времена.

22-годишният студент Ерик Бауер, който започнал с Хеви Метъл в средното училище с METALLICA, твърди, че хеви метълът е много по-обширен жанр, отколкото хората си представят.

"В текстовете на метъл песните можете да пишете за всичко", каза той. "Социални въпроси, човешки опит, магьосници и дракони - ако сте заинтересуван от дадена област, вероятно има метъл песен която да я засяга."

out-of-the-silent-planet

 

PLAY

piece-of-mind-eddie.gif

Members Login