LANGUAGE/ ЕЗИК

С дълбоко огорчение съобщаваме, че миналата вечер почина Clive Burr. Той страдаше дълги години от здравословни проблеми след като му беше поставена диагноза множествена склероза и почина у дома си в покой в своя сън.

Steve Harris казва:„Това е ужасно тъжна новина. Clive беше стар приятел на всички нас. Той беше прекрасен човек и уникален барабанист, който даде ценен принос за развитието на Maiden в ранните дни на групата. Това е тъжен ден за всички в групата и тези около него като в този момент нашите мисли са с неговата партньорка Mimi и неговото семейство и им изказваме нашите съболезнования."

Bruce Dickinson добавя:"За първи път срещнах Clive, когато той напусна Samson и се присъедини към Iron Maiden. Той беше чудесен човек, който изживя живота си на пълни обороти. Дори по време на най-тежките дни на неговото заболяване, Clive никога не загуби чувството си за хумор. Това е ужасно тъжен ден и нашите мисли са с Mimi и неговото семейство."

Clive стана член на Maiden през 1979г. и взима участие в първите три албума на групата Iron Maiden(1980), Killers(1981) и The Number Of The Beast(1982). Преди това той беше част от Samson, групата, на която Bruce Dickinson беше фронтмен преди и той да се присъедини към Iron Maiden.

clive2