LANGUAGE/ ЕЗИК

Вокалистът на IRON MAIDEN, Bruce Dickinson съобщи, че неговата компания Cardiff Aviation е в напреднали преговори с британската дирекция 'Гражданска авиация' за отриването на нова авиокомпания.

"По всички личи, че до 50 дни ще можем да летим." - споделя Dickinson пред в-к The Telegraph.

"Става дума за формалности и няколко подписа, всичко вече е уредено."

Вокалистът основа Cardiff Aviation преди година - през пролетта на 2012, като компания за поддръжка и ремонт на самолети, базирана в Южен Уелс.

Това бе първата стъпка в плана му да намери работа на бившите си колеги от авиокомпания Astraeus, от която самият той бе съкратен през ноември 2011 след 5 години активна служба като пилот, а компанията обяви финансова несъстоятелност.

Тогава Dickinson се зарече да не изоставя другарите си и да възроди фирмата.

Програмата на Cardiff за 2013 предвижда да се започне с 3 частни самолета, преди да бъдат пуснати и няколко регионални линии, а след това вече да се мисли и за по-големи пътнически машини.

"Следващата стъпка и да изградим отново Astraeus, но този път с правилен мениджмънт. Мисля, че пазарът вече узря за такъв тип авиокомпания, която предлага нов тип обслужване. Искаме да открием нови работни места във Великобритания за британските пилоти и британски наземен персонал."

Като лицензиран пилот, Dickinson превозва колегите си от IRON MAIDEN на концертите из целия свят със специално направения за тях 'Боинг 757', наречен Ed Force One.

bruce in cockpit2

Източник: Tangra Mega Rock