LANGUAGE/ ЕЗИК

Според Manchester Evening News, британските легенди IRON MAIDEN ще започнат да продават своята бира TROOPER в 500 мл кенове предназначени за американския пазар.
Bruce Dickinson, който участва в създаването на бирата съвместно с управителя на пивоварна Robinsons Martyn Weeks, споделя предимствата на кеновете пред бутилката:

Първо, кеновете са по-лесни за рециклиране и им е необходимо по-малко материал за пакетиране. Изстудяват се по-бързо и заемат по-малко място в хладилника. 

Второ, кеновете не се чупят и не могат да наранят някой, следователно могат да се взимат на концерти, спортни събития, къмпинг, плажове и фестивали. Места където стъклените бутилки обикновенно са забранени.

Трето, алуминиевите кенове са отлична защита от светлината и кислорода, които са най-големите врагове на бирата. Така напитката може да бъде съхранена за по-дълго време. Ако са направени както трябва, това ще е идеално решение за нашата бира.

300 000 кена Trooper ще тръгнат в продажба в щатите от Януари 2015. За сега няма информация дали кеновете ще бъдат пуснати и в Европа.

trooperbeercan

Източник: Blabbermouth.net

PLAY

shaman-eddie.gif

Members Login