LANGUAGE/ ЕЗИК

Iron Maiden и пивоварна „Robinsons" обявиха пускането на пазара на „Trooper Red'N'Black" – нова лимитирана версия бира от тяхната многократно награждавана серия TROOPER, която ще бъде налична за феновете в целия свят през Септември 2016.
Бирата, отново по проект на Bruce Dickinson, вокалист на Iron Maiden и ценител на ейла, както и на главния пивовар на "Robinsons" Martyn Weeks, е вдъхновена от много ранна рецепта на пивоварната, за първи път приготвена през 50-те години на 19-ти век, във времена когато тъмната бира е ставала все по-популярна във Великобритания.

Bruce Dickinson пояснява: „Харесва ми да опитвам вкусове извън предварително поставени рамки. Стаутът и портърът бяха нова територия за мен, така че карах по интуиция. Martyn и аз се надяваме, че сме създали един нов прочит на класическата бира, такъв който да погали вкуса на феновете на ейла по неочаквано приятен начин"

Със свойте 6.8% алкохол в бутилка или 5.8% в кег, „Trooper RedNBlack" е най-силната бира от серията досега.

Бирата взема своето име както от цвета си, който преминава в червен при държане срещу светлина, така и от песента „The Red and the Black" от последния албум на Iron Maiden "The Book of Souls"."Trooper Red 'N' Black" използва смес от шоколад и кристален малц, който придава на бирата остатъчен вкус на препечен малц и карамел. Бирената мая „Robinsons" от същия вид, използван за бирите на пивоварната от 1942 насам, загатва за вкусове на мед и сладък корен и създава невероятно вкусно и загряващо пиво.

John Robinson, Brands Manager for Robinsons Brewery said: "With millions of pints sold in 55 countries worldwide it's safe to say that TROOPER remains a phenomenal success. Last year, we released TROOPER 666 at the request of the fans and this year we are happy to be releasing another limited edition beer that broadens the TROOPER range in an ever evolving and vibrant beer market."

John Robinson, бранд мениджър на пивоварна "Robinsons" казва:"С милионите пинти продадени в 55 страни по света може да се каже, че TROOPER е и остава феноменален успех. Миналата година пуснахме TROOPER 666 по желание на феновете, а тази година сме щастливи да обявим пускането на пазара на още една лимитирана версия бира, която разширява серията TROOPER в условията на постоянно развиващ се и динамичен пазар на бира."

„Robinsons" приемат предварителни търговски поръчки от целия свят от началото на март, за да опитат да осигурят наличието на лимитираните бутилки едновременно в колкото е възможно повече страни по света през есента.

Информация за предварителни поръчки за феновете ще бъде обявена в профилите в социалните мрежи на Iron Maiden Beer и Robinsons Brewery.

rednblack