LANGUAGE/ ЕЗИК

IRON MAIDEN и независимите семейни пивовари ROBINSONS обявиха създаването на LIGHT BRIGADE, уникален златен английски ейл с 4.1% ABV. Тя е разработена в подкрепа на британската благотворителна организация HELP FOR HEROES, която осигурява възстановяване и подкрепа за военнослужещи, чийто живот е засегнат по вереме на службата им. 6p от всеки пинт и 5p от всяка продадена бутилка ще бъдат дарени, за помощ на хиляди военнослужещи мъже и жени, които живеят с тежки наранявания и травми - както физически, така и психически - и се стремят да възвърнат целта си в живота.

light brigade badge flat

HELP FOR HEROES се срещнали с ROBINSONS през лятото на 2017 г., за да проучат възможността за пускане на бира. ROBINSONS и IRON MAIDEN, които съвместно стартираха TROOPER Beer преди близо пет години и които вече са продали над 20 милиона пинта по целия свят, са били моментално въодушевени от идеята. Всъщност произходът на името на TROOPER, който идва от класическата песен на IRON MAIDEN "The Trooper", базирана на битката при Балаклава от 1854 г. в Кримската война,което показва добре познатия интерес на групата към историята.

lightbrigade g495

Както винаги с цалата гама от Trooper бири, главния пивовар на Robinsons Martin Weeks и вокала нa Iron Maiden и любител на бира Bruce Dickinson са си партнирали в създаването на нов и оригинален вид бира. Крайната дегустация и одобрение са се провели в Tedworth House Recovery Centre миналата есен.

LIGHT BRIGADE е проектирана като бира за музикалните фенове навсякъде. Тя също така ще се произвежда в дългосрочен план, като го различава от другите бири TROOPER с ограничено издание: 666, Red 'N Black и Hallowed. В съответствие с марката Trooper, оригиналният етикет за бутилките на LIGHT BRIGADE съдържа емблематичния талисман EDDIE върху кон в униформа на войник от LIGHT BRIGADE.

lightbrigade b495