LANGUAGE/ ЕЗИК

Scream For Me Sarajevo, тръгва в избрани киносалони в Англия! Нови дати ще бъдат обявявани ежедневно!

Специална премиера с въпроси към Bruce Dickinson, ще се състои на 11 април във Vue Cinema West End.

През 1994 Сараево е под обсада и постоянното бомбардиране, обстрел и отнемане на невинни животи е ежедневие. Сред целия катаклизъм там, звучи налудничево за световно известен рок изпълнител да изнесе концерт за феновете си.

Scream For Me Sarajevo е невероятен документален филм, за историята на един страхотен концерт, изнесен от Bruce Dickinson и неговата група Skunkworks, през 1994 година насред обсадения Сараево. Това е филм за хора, които загърбват ужасите на войната и за музикантите, рискували живота си за да свирят за тях!

Филмът ще включва кадри от самия концерт, както и интервюта с хората успели да присъстват и помогнали това събитие да се случи. Всички те са решени да живеят живота си въпреки зверствата, които се случват около тях. Интервютата с групата, екип и охрана показват сериозността на ситуацията там, която е не само опасна, но и почти варварска.

„Нямахме никаква защита, нямахме и план, а куршумите бяха съвсем истински, но майната му направихме го въпреки всичко!” споделя Bruce Dickinson в автобиографията си “За какво служи този бутон?” ...” Концертът беше титаничен и напрегнат, вероятно най-важното събитие в света за всички в публиката, както и за нас. Фактът, че никой по света не знаеше за това събитие, нямаше никакво значение. За мен то промени начина, по който аз гледам на живота, смъртта и всички живи същества.”

Освен документалния филм ще има и ексклузивни интервюта с Bruce Dickinson, съпътващи прожекциите на филма по цял свят!

Повече информация можете да намерите тук

Предстои издаване на DVD, Blu-Ray, Digital Video и саундтрак

Награди:
Sarajevo Film Festival: Награда на публиката, награда за „Човешките Права”, Специална награда на журито за документален филм.
Chicago International Movies & Music Festival (USA): Най добър документален филм със специално участие
DokuArt Bjelovar (Croatia): Награда на публиката, Награда на младото жури
dokuMfest (Bosnia & Herzegovina): Най-добър документален филм
Tuzla Film Festival (Bosnia & Herzegovina): Най-добър документален филм

scream for me saraevo poster

PLAY

trooper-eddie.gif

Members Login