LANGUAGE/ ЕЗИК

IRON MAIDEN представиха новата си песен The Writing On The Wall в очаквана с нетърпение видео премиера в YouTube. Песента е написна от Adrian Smith и Bruce Dickinson и продуцирана от Kevin Shirley и Steve Harris.

Първоначалната идея за видеото е на Bruce Dickinson, която се осъществява в сътрудничество с двама спечелили награди бивши ръководители на Pixar и дългогодишни фенове на Maiden - Mark Andrews и Andrew Gordon.

За реализиране на видеото те избират базираното в Лондон студио за анимация BlinkInk.

В лицето на режисьора на BlinkInk Nicos Livesey, друг дългогодишен фен на Maiden, те намериха човек, който споделя колективната визия за парчето - в резултат на това е и финалното видео, което представя първия поглед на зашеметяващо ново въплъщение на Еди.

Bruce Dickinson коментира:  „Имах доста ясна представа за концепцията, която да придружава песента и когато срещнах Mark и Andrew, в Zoom, бързо стана ясно, че всички сме на една вълна и това беше подсилено с добавянето на Nicos и неговия млад Екип на BlinkInk. Тогава седмичните ни срещи в Zoom бяха едновременно изключително креативни и много забавни!

Много се гордея с начина, по който се получи видеото, наистина е по-скоро като минифилм. Знаех, че ще се получи веднага щом Марк оживи идеите ми с невероятните си стори бордове - знаех, че можем да направим нещо много специално заедно. Мисля, че го направихме и се надявам нашите фенове ще се съгласят. Всъщност видеото е почти създадено от феновете на Maiden.“

Режисьорът Nicos Livesey допълва: „Бързо намерихме необходимия персонал, хората буквално се хвърляха върху мен, за да работят върху Maiden видео - имахме над 60 души в 13 страни от Бразилия до Франция и Румъния до САЩ, който да добавят нещо към клипа и бих казал, че любовта, страстта и отношението към групата проблясват във всеки кадър. "

twotw packshot 800

PLAY

piece-of-mind-eddie.gif

Members Login