LANGUAGE/ ЕЗИК

Iron Maiden обявиха издаването на 17-ия си студиен албум „Senjutsu“, който ще излезе на пазара на 3 септември, чрез Parlophone Records. Албумът е записан в Париж от дългогодишния продуцент Kevin Shirley и съпродуциран от Steve Harris.

senjutsu im17

За „Senjutsu“ - преведено буквално означава „тактика и стратегия“, групата отново се възползва от услугите на Mark Wilkinson, за да създаде грандиозната обложка на тема Самурай, която е по идея на Steve Harris. Продължителността на албума е малко под 82 минути. "Senjutsu", подобно на предишния им запис "The Book Of Souls", ще бъде двоен CD и троен винил албум.

Steve Harris казва: „Избрахме да записваме отново в Guillaume Tell Studio във Франция, тъй като мястото има толкова релаксираща атмосфера. Обстановката там е идеална за нашите нужди; сградата преди беше кино и има наистина висок таван, така че има страхотна акустика. Записахме този албум по същия начин, по който направихме "The Book Of Souls", като напишем песен, я репетираме и след това директно я записваме докато е още прясна в главите ни.. Има някои много сложни песни в този албум, за които ни отне много упорита работа, за да се получат точно така, както искахме да звучат. Така че процесът на моменти беше много предизвикателен, но Kevin е страхотен в улавянето на същността на групата и мисля, че си заслужаваше усилията! Много се гордея с резултата и нямам търпение феновете да го чуят.

Bruce Dickinson продължава, "Всички сме наистина развълнувани от този албум. Записахме го още в началото на 2019 г. по време на почивка на турнето Legacy, за да можем да продължим максимално турнето си. Но все още имахме много работа преди да го обявим, да подготвим страхотна обложка на албума и нещо специално като видео. Разбира се, пандемията забави нещата повече – дотук с добре изготвените планове - или това трябва да са „стратегии“ !? Песните са много разнообразни и някои от тях са доста дълги. Има и една или две песни, които звучат доста по-различно от обичайния ни стил и мисля, че феновете на Maiden ще бъдат изненадани - надявам се по добър начин! "

Пълният списък с песни е:

1. Senjutsu (Smith/Harris) 8:20
2. Stratego (Gers/Harris) 4:59
3. The Writing On The Wall (Smith/Dickinson) 6:13
4. Lost In A Lost World (Harris) 9:31
5. Days Of Future Past (Smith/Dickinson) 4:03
6. The Time Machine (Gers/Harris) 7:09
7. Darkest Hour (Smith/Dickinson) 7:20
8. Death Of The Celts (Harris) 10:20
9. The Parchment (Harris) 12:39
10. Hell On Earth (Harris) 11:19

Senjutsu ще бъде издаден в следните формати и е достъпен за предварителна поръчка от сряда, 21 юли

Стандартен 2CD Digipak
Делукс 2CD Book Format
Делукс 180G троен черен винил
Специално издание троен сребърен и черен мраморен винил (от избрани търговци)
Специално издание тройно червен и черен мраморен винил (от избрани търговци)
Super Deluxe Boxset със CD, Blu-Ray и Exclusive Memorabilia
Дигитален албум (стрийминг и изтегляне)

senjutsu editions17