LANGUAGE/ ЕЗИК

Кралската поща днес показа снимки на 12 нови специални марки в чест на една от най-легендарните рок групи на всички времена, Iron Maiden.

Основният набор от марки изобразява изпълненията на живо на Iron Maiden, включващ селекция от снимки от техните световни турнета през годините, международни и у дома - и включва всички настоящи членове на групата.

stamps 1000 811

Изображенията варират от 1980-те до 2018 г. и показват:

- Стив Харис във Ванкувър, юни 2010 г
- Брус Дикинсън в Хамърсмит, Одеон, Лондон, май 1983 г
- Дейв Мъри, Ейдриън Смит и Стив Харис в Памплона, септември 1988 г
- Нико Макбрейн в Кито, март 2009 г
- Дейв Мъри, Брус Дикинсън и Яник Герс в Рио де Жанейро, януари 2001 г.
- Адриан Смит и Стив Харис в Хелзинки, май 2018 г
- Iron Maiden на стадион Twickenham, Лондон, юли 2008 г
- Брус Дикинсън се бие с меч с Еди в Бирмингам, август 2018 г

Други четири марки отдават почит на дългогодишния талисман на групата и културна икона, Еди, с негова собствена селекция от марки. Марките показват четири прословути изображения на Еди, включително най-новото допълнение, представящо Еди като самурайски воин от неотдавнашния албум Senjutsu.

minisheet 1000

Показани на марките са:

- ‘Iron Maiden’ Eddie: Втренченият поглед, с който започна всичко. Роден през 1980 г. – на обложката на дебютния албум на групата
- „The Trooper“ Eddie: Незабравимото произведение на изкуството на един от най-добрите хитови сингли на Iron Maiden и напоследък, логото за тяхната бира
- „Aces High“ Eddie: Пилот на изтребител в песента, която е в чест на военнослужещите на RAF, които защитаваха Великобритания по време на Втората световна война
- ‘Senjutsu’ Eddie: Самураи, феодална Япония и блестящи остриета са вдъхновение за този воин с катана от последния албум на групата

Фонът на миниатюрния лист е взет от първия официален концертен албум на Iron Maiden, Live After Death (1985).

Основана в източен Лондон в средата на 70-те години на миналия век от композитора и басиста Стив Харис, десетилетната кариера на Iron Maiden ги превърна в една от най-уважаваните и влиятелни групи на всички времена. С над 100 милиона продадени записи, почти 2500 изпълнения на живо в 64 страни и 17 студийни албума – включително последния им, Senjutsu, издаден през 2021 г. – Iron Maiden остават безстрашно креативни и отдадени на своите фенове почти половин век.

Основателят и басист на Iron Maiden, Стив Харис коментира: „Всички бяхме абсолютно изумени – в добрия смисъл! - когато чухме за първи път за възпоменателния проект и също така почти останахме без думи, когато видяхме марките за първи път. Изглеждат страхотно и мисля, че наистина улавят същността и енергията на Maiden. Всички сме много горди, че Royal Mail избраха да почетат по този начин наследството на групата и знаем, че нашите фенове ще се почувстват по същия начин,”

Мениджърът на Iron Maiden, Род Смолууд, добавя: „Като група, която никога не е свирила по чужди правила повече от 40 години, е много радостно да ги видим почитани в родината си по този начин. Горди сме да покажем как тези шестима членове на групата все още привличат все повече и повече фенове всяка година с музиката си и легендарните си шоута - които според мен тези марки наистина улавят добре. Също така е фантастично, че Еди също беше почетен – невероятно е да си помислим, че Нейно Величество, да почива в мир, ги е видяла и им е дала своя емблематичен силует.“

Дейвид Голд, директор „Външни връзки с обществеността и политика“, Royal Mail, каза: „Малко групи в историята на рок музиката могат да бъдат наречени истински рок легенди – Iron Maiden са точно това – и повече. С легиони от предани фенове от всички възрасти и от всяко кътче на земното кълбо, те не само промениха начина, по който звучи рок музиката, но промениха и начина, по който изглежда. Напълно очакваме техните фенове да харесат тези марки толкова, колкото и ние.”

Royal Mail си сътрудничи тясно с членовете на групата и Phantom Music Management Ltd по издаването на марките. Групата ще се тръгне на път през 2023 г. с чисто новото си турне The Future Past, с дати в Обединеното кралство и Европа.

Марките са налични за предварителна поръчка от днес (5 януари) на www.royalmail.com/ironmaiden  и на телефон 03457 641 641.

Марките влизат в обща продажба от 12 януари 2023 г. с пакет за представяне, съдържащ всичките 12 марки на цена от £17,70.

PLAY

seventh-son-eddie.gif

Members Login