LANGUAGE/ ЕЗИК

Trooper Beer, изключително успешната и награждавана бира, произведена в сътрудничество между британските музикални икони Iron Maiden и базираната в Стокпорт пивоварна Robinsons, празнува своя 10-ти рожден ден тази година във вторник, 9 май 2023 г.

За да отпразнуват кръглата годишнина и постижението от над 35 милиона пинти, продадени по целия свят, чисто нов 10% ABV Trooper X Imperial Stout е създаден от Брус Дикинсън и екипа на Robinsons. Всяка бутилка от 660 ml Trooper X идва в кутия за представяне и ще бъде достъпна за поръчка онлайн от IronMaiden.com и Drinks Aisle от 9 май.

trooperx_crop.jpg

Новата напитка отново е създадена от вокалиста на Iron Maiden Брус, заедно с главния пивовар на Робинсън Мартин Уикс.

Мартин казва: „Trooper X е пълен с вкусове на печен малц, които перфектно балансират сложните и вкусни аромати. Това е най-добрата супер гладка бира за споделяне, която, ако можете да устоите да не пиете веднага, ще отлежи в бутилката и ще стане още по-добра с възрастта. “

В допълнение, оригиналната бира Trooper, която даде тласък на Iron Maiden в света на пивоварството преди десет години, ще бъде със специален юбилеен етикет, за да отбележи повода.

Trooper_NewLabels-copy.jpg

Стартиран през 2013 г., 4,7% ABV Premium Ale се оказа невероятен успех по целия свят и сега е твърдо установен като един от водещите британски ейлове в световен мащаб, изнасян в 68 страни по света.
Trooper наскоро получи нов златен медал от British Bottlers' Institute, добавяйки към наградите на World Beer Awards, Global Beer Masters и International Beer Challenge, което прави общо 18 награди за Trooper Original до момента и 23 в семейството на Trooper бири.

Наред с основните бири – Trooper Original и Trooper IPA – семейството на Trooper включва набор от сезонни и лимитирани издания бири, които се присъединиха към гамата през последните десет години, включително популярни варки като Fear of The Dark stout, Sun And Steel sake -infused pilsner, Red N' Black porter, Trooper 666 ESB, Hallowed - бира в белгийски стил, както и годишните специални версии на Day Of The Dead. Trooper X Imperial Stout се присъединява към тази нарастваща компания.

Брус Дикинсън също разпространи марката Trooper в световен мащаб, чрез съмишленици в чужбина, които могат да донесат уникални местни версии на Trooper на легионите фенове на Iron Maiden и пиещите Trooper по целия свят. Iron Maiden си партнират с Brewdog в САЩ, за да продуцират Hellcat, IPL; Нилс Оскар в Швеция за производството на местен Trooper, както и Running Free, първият Trooper без алкохол; Crew Republic в Германия с Trooper Progressive Lager; Bodebrown в Бразилия с местен лагер Trooper и Aces High; и Nomad в Австралия за производството на Trooper XPL.

Брус Дикинсън казва: „Изключително горд съм, че Trooper достигна този юбилей. Да стигна до 10 години е брилянтно постижение и прекарвам страхотно време, работейки с Robinsons и нашите партньори по целия свят, предлагайки фантастични бири! Благодарение на нашите фенове Trooper се превърна в постоянна част от любителите на бирата по целия свят и продължава да расте.

„Радваме се да добавим „Trooper X“ към списъка и ще има още бири, тъй като нашето семейство Trooper продължава да се разширява и да предоставя нови бири и възможности за избор на нашите фенове навсякъде.“

Оливър Робинсън, управляващ директор на Robinsons, казва: „Нашето сътрудничество с Iron Maiden и TROOPER продължава да става все по-силно всяка година. Когато започнахме да варим с Bruce през 2013 г., не мисля, че някой от нас би могъл да очаква успеха на TROOPER. Превъртаме напред 10 години и с над 8 лимитирани издания бири, 35 милиона пинти, продадени по целия свят, и пиячи, които се наслаждават на TROOPER в над 68 страни по света, ние сме невероятно горди, че TROOPER е част от семейството на Робинсън.“

PLAY

piece-of-mind-eddie.gif

Members Login