LANGUAGE/ ЕЗИК

ЛОНДОН 1 декември: Брус Дикинсън снощи представи драматичното, наситено с екшън видео към „Afterglow Of Ragnarok“, първият сингъл, който ще бъде от предстоящия му солов албум The Mandrake Project. Пред огромна публика в деня на откриването на CCXP23, огромното бразилско Comic-Con събитие в Сао Пауло, той направи премиера на грандиозното видео и разкри допълнителни подробности за албума и предстоящата комикс поредица в партньорство със Z2, включително издаването на 2000 ексклузивни CCXP версии на комикса за радост на международната комикс общност.

The Mandrake Project ще бъде издаден на 1 март чрез BMG на двоен винил, Deluxe CD, Digisleeve CD и цифрови формати. В десет изобретателни, експанзивни и поглъщащи песни Bruce Dickinson и неговият дългогодишен съавтор и продуцент Roy Z създадоха един от определящите рок албуми за 2024 г. Звуково тежък и богат на музикални текстури, той вижда как Брус оживява музикална визия, която отдавна е била в процес на създаване, и включва някои от най-добрите вокални изпълнения в кариерата му.

Записан до голяма степен в Doom Room в Лос Анджелис с Roy Z като китарист и басист, съставът на The Mandrake Project беше допълнен от майстора на клавишните инструменти Mistheria и барабаниста Dave Moreno, и двамата участваха и в последния соло студиен албум на Брус, Tyranny of Souls, през 2005 г.

tmp mailer

The Mandrake Project - Траклист

1. Afterglow Of Ragnarok (5:45)

2. Many Doors To Hell (4:48)

3. Rain On The Graves (5:05)

4. Resurrection Men (6:24)

5. Fingers In The Wounds (3:39)

6. Eternity Has Failed (6:59)

7. Mistress Of Mercy (5:08)

8. Face In The Mirror (4:08)

9. Shadow Of The Gods (7:02)

10. Sonata (Immortal Beloved) (9:51)

Феновете както на Bruce Dickinson, така и на Iron Maiden ще забележат, че албумът съдържа любопитното име „Eternity Has Failed“, което за първи път се появи под различна форма, озаглавено „If Eternity Should Fail“ в албума на Iron Maiden от 2015 г. The Book of Souls, илюстрирайки как отдавна се работи по творческия процес за The Mandrake Project.

Преди това Bruce е описал водещия сингъл, 'Afterglow Of Ragnarok' като "тежка песен и има страхотен голям риф, който я движи...но има и истинска мелодия в припева, която показва светлината и сянката, които носи останалата част от албума. ” И песента е оживена в кинематографичното видео, чиято премиера беше снощи.

Режисиран от всепризнатия режисьор Ryan Macfall, по сценарии от Брус Дикинсън и прочутия британски писател Tony Lee (работил по заглавия като 2000AD, DC и Marvel, вариращи от Dr Who & Star Trek до Spider Man & X-Men), видеото разкрива д-р Некрополис , главният герой в сърцето на The Mandrake Project. Той също така определя сцената за предстоящата история, отразявайки мрачния разказ, съдържащ се в предисторията на комиксите от 8 страници, която присъства в 7-инчовото винилово издание на сингъла.

Ryan Macfall коментира: „Много години преди да стана режисьор, имам приятни спомени за различни музикални видеоклипове, които съм взимал за пример и един от тях беше „Can I Play With Madness“ на Iron Maiden. За мен това определи какво е музикален видеоклип. Не знаех, че много години по-късно щях да говоря с една от звездите на това видео, г-н Bruce Dickinson, обсъждайки идеи за музикален видеоклип. От този момент Bruce се почувства като сродна душа и затова беше правилно да се опитаме да вдъхнем живот на историята на „Afterglow Of Ragnarok“ в екшън форма на живо. Естествено, музиката е голяма част от двигателя на музикалното видео и тази песен беше тежък удар от първото пускане. Но освен това твърдо вярвам, че страстта на художника определя резултатите - страстта на Bruce е несравнима. Наистина се надявам феновете да открият, че предприемат пътешествието на Некрополис със сока от мандрагора отново и отново. Това е само началото на нещо много специално!“

exploded deluxe

The Mandrake Project не е просто албум, а мрачна, история за власт, злоупотреба и борба за идентичност, разположена на фона на научния и окултен гений. Създадена от Bruce Dickinson, комиксовата поредица е по сценарий на Tony Lee и зашеметяващо илюстрирана от Staz Johnson за Z2 Comics, издадена като 12 тримесечни издания, които ще бъдат събрани в три годишни графични романа. Първият епизод ще бъде пуснат в магазините за комикси на 17 януари 2024 г.

Bruce Dickinson и неговата феноменална група ще вдъхнат живот на музиката на The Mandrake Project с голямо хедлайн турне следващата пролет и лято – пълните дати тук.

Предварителна поръчка / Предварително запазване на The Mandrake Project

Следвайте Брус в Instagram

 

PLAY

shaman-eddie.gif

Members Login