LANGUAGE/ ЕЗИК

piece banner

20ти Юни 1983

1. The Trooper (Harris)
2. Cross-Eyed Mary (Anderson)

Без спор The Trooper е една от най-емблематичните песни за Maiden от златните им години. Сингълът достига 12 място в британските класации. Обложката също е една от класическите картинки на Eddie.

Докато сме на темата за тази впечатляваща обложка с която са запознати всички фенове. Трябва да се отбележи че вероятно е вдъхновена от илюстрация която може да бъде намерена на конфедерално знаме чиито исторически произход не е ясен. Просто съвпадение ли е или Riggs съзнателно е базирал своето Eddie на оригиналния скелет, който вероятно се сражава за Юга? Във всеки случай илюстрацията на Riggs е далеч по хубава от тази на Конфедерацията. Сами можете да прецените от снимките по долу.

Коментарите на Rod Smallwood са взети от обложката на Best Of The B'Sides от BOX сета Eddie's Archives.

The Trooper (Harris)
Това е същата версия която се появява в албума Piece Of Mind

Cross-Eyed Mary (Anderson)
Тази песен е записана оригинално от Jethro Tull през 1971 в албума им Aqualung. Не съм много запознат с Tull но 'Cross-Eyed Mary' описва гледната точка на бедните. Въпреки че основния замисъл не е ясен, песента описва живота на 'Cross-Eyed Mary' който/ която се опитва да оцелее и да запази своята честност.

Музиката като цяло е добре, но не се извисява много над стандартните Б-страни Странното е, че версията на Maiden е пускана по радиото в щатите повече от колкото техните А-страни на синглите.

Това показва голямата любов на Bruce и Steve към Jethro Tull. Те са им големи фенове и това е трибют към тях. Достатъчно интересно е че постигнахме много пускания по радиото в Америка без дори да сме го планирали. От Компанията искаха да пуснем парчето към албума но аз мисля че то не представлява това което правим по принцип и за Б-страна е идеално. Достатъчно забавно е че единственото нещо с което сме пробивали в американското радио е Б-страна.

Rod Smallwood