LANGUAGE/ ЕЗИК

piece banner

11ти Април 1983

1. Flight Of Icarus (Smith, Dickinson)
2. I've Got The Fire (Montrose)

Flight Of Icarus е първият сингъл на Maiden издаден в Америка където компаниите издавали единствено сингли който били потенциални хитове. Това е и единствения сингъл на групата постигнал достатъчно пускания по радиото за да достигне до 12 място в рок чартовете на 1983 г. Не е изненадващо и че сингъла постига и огромен успех в Англия, където достига 11 място.

Като в Run To The Hills обложката на Flight Of Icarus e поставена в същата „Адска" Обстановка каквато е и в The Number Of The Beast пълна с Извиващи се облаци и издигащи се пламъци. За разлика от гръцката митология където Икар е летял твърде близо до слънцето тук той е прелетял близо до оборудван с огнехвъргачка Eddie.
Коментарите на Rod Smallwood са взети от обложката на Best Of The B'Sides от BOX сета Eddie's Archives.

Flight Of Icarus (Smith, Dickinson)
Това е същата версия която се появява в албума Piece Of Mind

I've Got The Fire (Montrose)
I've Got The Fire е песен на Ronnie Montrose от албума му Paper Money от 1974.
Която първоначално е записана с Sammy Hagar (който е писал и текста, но по някаква странна причина не е споменат в албума).

Това всъщност е втори път в който тази песен се появява като Б-страна на сингъл (първият е в Sanctuary през 1980). Първата версия обаче е концертен запис и е с първия състав на групата (Di'Anno-Murray-Stratton-Harris-Burr), а втората е студиен вариант и с това което сега наричаме класически състав на групата (Dickinson-Murray-Smith-Harris-McBrain). В коментара по долу Rod обърква двете версии.

Невероятно концертно изпълнение. Всички бяхме големи фенове на Montroseпо това време . Класическа Б-страна. Песента е от втория албум на Montrose- PaperMoney.

Rod Smallwood

PLAY

piece-of-mind-eddie.gif

Members Login