LANGUAGE/ ЕЗИК

piece banner

Вдъхновена от Френско – Канадския режисьор Jean-Jacques Annaud и от неговия филм Quest For Fire от 1981 (филмова адаптация на едноименния роман на J.-H. Rosny aine от 1901 година), тази песен разказва историята на борбата на едно праисторическо племе да си възвърне "загубения огън". Сюжета на книгата и съответно, на песента, описва загубата на безценния огън на ранните хоминиди в битка. Те отново се оказват в средата на един свят, сред който бродят хищниците. Един от тях доброволно решава да търси огън и Quest for Fire отразява неговите приключения.

В зората на човечеството действителността никак не е била розова за това същество, което не е имало нито силата, нито ноктите, нито бързината на другите животни. Умението му да създаде огън се явява единственото му предимство и загубата на този огън е абсолютна катастрофа. Историята изтъква факта, че интелектът на Човека е това, което му помага да се справи с по-трудни и гъвкави ситуации. "Героят" побеждава няколко врага, като с всяка следваща победа научава по малко повече. Това е един добър пример за еволюцията и прогреса на човечеството през вековете. В книгата тази тема намира място в образа на мамутите, които, въпреки, че притежават голяма сила, не могат да прогресират така както хората.

За много хора тази песен е най-лошата в албума, може и да са прави, но да наречеш песен от тази величина най-лоша, не говори много. Приемлива е, въпреки, че е малко странно, че се споменават динозаври. Такива в книгата или във филма няма, а е доказано, че динозаври и хора никога не са съществували заедно. Можем да допуснем, че това е поетическо своеволие, тъй като в нейната цялост тя не е особено сериозна песен

PLAY

tour-eddie.gif

Members Login