LANGUAGE/ ЕЗИК

piece banner

Започва с кратко, но брилянтно интро на барабани и това е чудесно начало на албум. Отначало Steve изрично казва на Nicko , че трябва да се "вкарат барабани в нещата". Nicko все още е притеснен,бидейки нов в групата и прекарва цял ден в репетиции на това интро за песента. В края на деня разполага с 6-7-секундно интро, което изисква удряне на, практически всички части от комплекта барабани, звучащо като силно впечатляващ край на песен, само че прехвърлящо към припева, бридж. На следващия ден Nicko го свири на Steve и той реагира с " не, не, неее, нищо такова, нещо простичко, което в общи линии да звучи като " рат-тат-тат-тат...рат-тат-тат-тат (така де, разбра ми мисълта)" Даже Steve се опитва да изсвири нещо такова на барабаните на Nicko , но се оказва толкова добър, колкото вероятно е баба му. Nicko казва: "О, имаш предвид нещо такова!" и го изсвирва, при което Steve възкликва: "Ето това е то!", което "то" в последствие се превръща в брилянтния техничен откъс, който всички ние знаем.

Песента се базира на романа на Alistair Maclean (1922 – 1987), публикуван през 1967, който също така има и своята филмова версия, където участват Richard Burton и Clint Eastwood, който разказва за скришно избавяне на американски генерал от нацистко укрепление в Баварските Алпи. Burton е изключителен в ролята си на Майор John Smith . Какъв е наистина този герой? Може ли да е двуличен агент, който шпионира и за Великобритания, и за Германия? И защо този американски генерал е толкова важен? Прочетете книгата и/или гледайте филма, всяка секунда си заслужава!

Инструменталната част трябва да звучи като картечница. Не е много силна в миксирания вариант, но искахме да постигнем ефекта, при който хората, слушайки песента няколко пъти, да си кажат: Какво е това? Песента е направена на 2 пъти.

Steve Harris

PLAY

trooper-eddie.gif

Members Login