LANGUAGE/ ЕЗИК

powerslave bannerИзточник: списание Hard Rock (Франция) – Брой 2 Интервю на Георги Аман

hardrock00_8413 месечно турне през 25 страни (включително Тибет), 220 шоута, 120 000вата за ?PA?, 700 прожектора, 6 огромни камиона, 5 тур буса, IronMaiden удрят силно този път.
Powerslave, новият албум, е истинскишедьовър. Списание Hard-Rock се срещна с Брус Дикинсън, който ниразказа за това фантастично турне и новия албум.

И така? Чули ли сте го досега? Не? Ако не сте слушали Powerslave все още, по-добре побързайте, защото изпускате нещо много добро. Последния албум на Iron Maiden е наистина най-доброто, което групата е записвала. Дори ако не сте фен на групата, ще се му се насладите все пак.
Достатъчно казах.
Iron Maiden не издадоха само отличен албум, но също така предприеха едно от най-великите турнета организирано някога от рок банда. Франция е една от първите страни, която ще бъде посетена от тези гиганти на метъла и някои от вас може да е достатъчно късметлия да ги е виждал вече. Другите ще трябва да чакат края на октомври или началото на ноември...
Преди Iron Maiden да започнат тяхното турне, списание Hard-Rock можеше дискретно да влезе в хотелската стая на Брус Дикинсън, за да чуем ексклузивно за новия албум и да си поговорим с него. Естествено, ние започнахме да дискутираме новия албум и световното турне.

hardrock01_84

Хеви метълът отива отвъд Желязната Завеса

Какво сте направили след последния концерт в Париж миналата година?

Ние приключихме турнето в Германия. През януари си взехме малко почивка. После написахме новия материал в Джърси, преди да отидем на Бахамите с Мартин Бърч, нашия продуцент за седем седмичен записващ период. Миксирането беше извършено в Electric Ladyland Studios в Ню Йорк, през Май и Юни, после репетирахме новите парчета за 5 седмици във Флорида. Тъкмо се връщам от там.
В края на юли, ще снимаме видео за два дена в Хановер, след това заминаваме за Полша за началото на нашето огромно турне, което ще продължи година и ще покрие цялата планета: Унгария, Австралия, Нова Зенландия, Банкок, САЩ, т.н. Това е първият път, когато хеви метъл група свири отвъд Желязната Завеса и ние сме горди с това.

Ще свирите също и във Франция?

Разбира се, ще има концерт в Анеси и Палавас-лес-Флотс през август, после в Тулуза и Бордо в началото на септември. После се връщаме през октомври за няколко дати, включително Париж (на 30-ти октомври). Надяваме се да вземем Motley Crue като съпорт банда. Ние се нуждаем от добра група и мисля, че тази си е изградила репутация и никога не е свирила във Франция. (Бележка: Потвърдено е! Motley Crue ще отварят за Iron Maiden в Нанси, Париж у Лион!)

По-тежко и по-бързо!

Току що слушах новия ви албум, Powerslave, и моето първо впечатление е, че парчетата са както по-тежки така и по-бързи отколкото тези в предишните албуми.

Правилно! Нашият пети албум е пълен с енергия, най-силния и този който предпочитам. Piece Of Mind беше повече или по-малко експеримент. След The Number Of The Beast, който се продаде много добре по целия свят, искахме да направим нещо различно. Мога да отбележа, че и състава след Piece Of Mind е постоянен и това е вероятно причината последния албум по-постоянен и толкова силен. Ние най-накрая сме стабилни.

От друга страна, сте променили атмосферата на обложката, с египетски пирамиди и Еди-сфинкс. Изглежда като обложка на Earth, Wind and Fire.....

Не знам обложките на тази група, но всеки ми казва същото нещо, за това трябва да ги проверя. Дерек (създателя на Еди) направи картината специално за този албум. Еди се развива, ние го променихме. Ние се уморихме от корици свързани с кървави неща като кръв, томахавки, секири...

Погледнете Kiss, например техния грим шокира всеки когато те започнаха, но след няколко години никой не му обръщаше внимание. Същото е с Еди, той все още е там (като каменен Сфинкс на корицата), но той е различен, по-голям, по-могъщ. Самото шоу е променено, ще бъде много „по-тежко", с по-големи светлинни шоута и декора.
Едно нещо е сигурно, парите си струват. Концерт на Iron Maiden идеално се свързва с репутацията на групата. Няма да казвам нищо повече...
Докато за Брус Дикинсън, той е вероятно най-приятната рок звезда за интервюиране. Не само че дава точни пояснения, но той е много интересен

Това интервю е взето от The Iron Maiden Commentary
Преведено от Димитър Тодоров (Morgoth)

PLAY

piece-of-mind-eddie.gif

Members Login