LANGUAGE/ ЕЗИК

powerslave banner

6-ти Август 1984

1. 2 Minutes to Midnight (Smith, Dickinson)
2. Rainbow's Gold (Slesser, Mountain)
3. Mission From 'Arry (Harris, McBrain)

Two Minutes To Midnight е друг класически сингъл на Maiden и е сред най добрите песни написани от Adrian Smith. Той достига до 11 място в британските класации и към него е заснет първия клип на групата който има сценарии а не е просто концертни кадри и кадри от филми. Обложката също е един от шедьоврите на Derek Riggs. Тя изобразява Eddie като войник стоящ на фона на ядрена експлозия във известната поза на чичо Сам. Сякаш казва „Искам Теб!"
Наистина ли иска ние да сме следващите за избиване или ни обвинява за всичко това и ни напомня, че единствено ние можем да спрем всичко това.
Зад него знамената са на СССР, Афганистан, Ирак, Иран, Англия, Аржентина, САЩ, Израел и Куба. Тези държави не са сложени там случайно. По времето когато сингъла излиза всичките те са били в някаква форма на военен конфликт

  • СССР напада Афганистан през 1979 и конфликта продължава до оттеглянето на войските на СССР през 1988.
  • Иран и Ирак воюват по между си
  • Англия и Аржентина са в конфликт
  • САЩ дори тогава са основен виновник за военни положения цато подкрепя военни действия и доставя оръжия из цял свят (същото важи и за СССР)
  • Израел технически не е водил истинска война през 1984 но думите „Израел" и „Война" били често срещана комбинация по онова време.
  • Куба имала военен конфликт с Ангола и други африкански държави но също така и била известна като заплаха за световния мир заради ракетната криза през Октомври 1962

Цялата обстановка на обложката е подобна на тази от Студената война. По време на която много държави са управлявани като пионки от Запада СССР.
Заплахата от ядрена война била съвсем реална и много хора са си мислили че всичко ще приключи така. За щастие не се стига до там. Последиците обаче са забележими и до днес. Бивши пионки се обръщат срещу бившите си съюзници, защото те са ги изоставили или все още водят война по между си.
Световният мир е все още много далеч

Коментарите на Rod Smallwood са взети от обложката на Best Of The B'Sides от BOX сета Eddie's Archives.

2 Minutes to Midnight (Smith, Dickinson)
Това е същата версия която се появява в албума Powerslave

Rainbow's Gold (Slesser, Mountain)
Rainbow's Gold е песен на прогресив рок групата от Newcastle – Beckett и е включена в едноименният им албум от 1974. Според Nicko двете групи си били приятели но Beckett не пожънали голям успех. Текстът е доста сюрреалистичен и има мака прилика с текста на Hallowed Be Thy Name

And your bird she's singing
Catch your soul, he's willing to fly away
Rainbow's Gold

И птицата ти пее
Хвани душата си която се опитва да излети

Rainbow's Gold

And though the end is near I'm not sorry
Catch my soul, it's willing to fly away

Hallowed Be Thy Name

Въпреки че краят е близо не съжалявам
Хвани душата ми която се опитва да излети

Hallowed Be Thy Name

Очевидно Steve харесал този пасаж и го взел , което е добре защото му помогнало да създаде може би най-великата песен . Сама по себе си Rainbow's Gold е доста добра песен.

Оригинално тази песен е на Beckett, които групата харесваше много. Adrian правеше кавър на друга тяхна песен Rainclowds с групата си Evil Ways. Becket са от Newcastle и имат невероятен певец на име Terry Wilson Slesser (Случайно им бях агент преди да се срещна с Maiden)

Mission From 'Arry (Harris, McBrain)
Въпреки факта, че Mission From 'Arry не съдържа никаква музика. Според мен това е най добрия B-Side който групата е издавала някога. Това е запис на истински и много смешен спор между Steve и Nicko. Фактът че не е планиран и е истински го прави още по забавен. Става въпрос за един концерт от World Piece Tour (1983). Докато Nicko свирил своето дръм соло Steve има проблеми с китарата си и изпратил първия човек, който намерил за да каже на Nicko да удължи солото си. За жалост горкият човек не бил техника на Nicko и не знаел как да комуникира с Nicko докато той свири. Така вместо да разбере съобщението Той се объркал и сбъркал солото. Разбира се това го ядосало и след концерта той удари нещастния вестоносец. Това не била много правилна постъпка след като горкия човек просто следвал заповедите на Steve. Steve и Nicko имали огромен спор за това. След като се укротили Bruce влезнал с диктофон в джоба си и започнал спора отново. Резултата от записа е кръстен Mission From 'Arry. Много е забавен и няма да съжалявате ако искате да си купите този сингъл

6ти Август 1984

1.         2 Minutes to Midnight (Smith, Dickinson)
2.         Rainbow's Gold (Slesser, Mountain)
3.         Mission From 'Arry (Harris, McBrain)

Two Minutes To Midnight  е друг класически сингъл на Maiden и е сред най добрите песни написани от Adrian Smith. Той достига до 11 място в британските класации и към него е заснет първия клип на групата който има сценарии а не е просто концертни кадри и кадри от филми. Обложката също е един от шедьоврите на Derek Riggs. Тя изобразява Eddie като войник стоящ на фона на ядрена експлозия във известната поза на чичо Сам. Сякаш казва „Искам Теб!”
Наистина ли иска ние да сме следващите за избиване или ни обвинява за всичко това и ни напомня, че единствено ние можем да спрем всичко това.

Зад него знамената са на СССР, Афганистан, Ирак, Иран, Англия, Аржентина, САЩ, Израел и Куба. Тези държави не са сложени там случайно. По времето когато сингъла излиза всичките те са били в някаква форма на военен конфликт

PLAY

trooper-eddie.gif

Members Login