LANGUAGE/ ЕЗИК

somewhere in time banner

single16_stranger_a_smallИздаден на: 22 Ноември 1986г

1. Stranger In A Strange Land (Smith)
2. That Girl (Barnett, Goldsworth, Jupp)
3. Juanita (Barnacle, O'Neil)

'Stranger In A Strange Land' , въпреки че не е свързана с научната-фантастика на Робърт Хейнлейн със същото име с илюстрацията си страшно напомня на нея и на космическо летище от Междузвезни Войни.Това е една от най-добрите картини на Еди, представен като закоравял престъпник с цигара в устата, като Clint Eastwood, киборгът Еди, седящ в футуристичен бар, пълен с извънземни същества. В малък параграф на задната обложка се чете следният текст:

Безименният андроид влезе в претъпкания транс-космически бар. Осем фута висок, с смърт изписана в студените му андроидски очи, той прекоси стаята. Малки зелени извънземни бягаха от пътя му. Страховитите Марскиански войни не срещаха погледа му, а въздухът замръзна, когато каза с дълбок и дрезгав глас:"Една халба горчива бира, приятел."
Коментарите на Rod Smallwood са взети, от обложката на албума Best Of The B'Sides, включен в Eddie's Archives

Stranger In A Strange Land (Smith)
Това е същата версия на песента която се появява в албума Somewhere In Time.

That Girl (Barnett, Goldsworth, Jupp)
Това е една напълно традиционна песен за любовта, написана от Andy Barnett, един от колегите на Adrian Smith, в Urchin, които също така си сътрудничи с Adrian и в ASAP (Adrian Smith And Project). Записана е изцяло от Adrian и Nicko (с вокалите на Bruce), защото Nicko казва:"Очевидно Dave и Steve, не искаха да научат песента". Това е една много добра малка песен в Б-страните, съдържаща едно прилично китарно соло.

Тази песен също е написана от член на ASAP, и в оригинал е изпълнена от 'The Entire Population of Hackney'. Първо бяха записани барабаните на Nicko и китарите на Adrian, а след това бяха добавени и партиите на останалите от бандата.

Rod Smallwood

Juanita (Barnacle, O'Neil)
Това също е една песен на The Entire Population Of Hackney, малка банда основана от Nicko и Adrian, през почивката им преди да започнат работа по Somewhere In Time.
Авторите на песента са Steve Barnacle and Derek O'Neil. Текстът на 'Juanita' e доста странен, разказва се за мъж който има силно желание, да се събере отново с Juanita, но отказва да я приеме. Bruce дори е променил текста на едно място, пееики: "I'm never going down on Juanita", вместо оригиналното "I'm never going back, Juanita". Това показва, че тази песен заедно с някоi други от Б-сраните, от същотот време, не са вземани на сериозно от бандата. Самата песен е записана изцяло от Adrian и Nicko(с вокалите на Bruce)

Оригинално направена от енда Британска банда в началото на 80-те, Marshall Fury. Andy Barnett взе песента за проекта 'Hackneys', и като изглеждаше беше подходяща за една от нашите Б-страни

Rod Smallwood

PLAY

tour-eddie.gif

Members Login